Neden halen forum sitesi açılıyor?

Merhaba arkadaşlar,
Forum siteleri artık eski rağbetlerini kaybettiler ve bu durum yıllardır bu şekilde devam ediyor maalesef. Ancak halen birçok yeni forum kuruluyor ve çok kısa bir süre sonra maalesef yok olup gidiyor. Tüm bunlara rağmen neden hale forum siteleri açıyoruz? Neden bu sevdadan vazgeçmedik? Biraz sohbet edelim :)

Türkiye de hastalık olduğunu düşünüyorum, hangimiz bir forum açıp uğraşmayı sevmiyor ki :D Tek sıkıntı artık eski böyle forum mu açılmış hemen dolduralım kiltesi kayboldu, o yüzden sadece teknik bir hobi olarak kaldı.

Ayrıca forumlardan hala ciddi miktarda gelir elde eden arkadaşlar var, genellikle bu gelirler üyelik satışından elde ediliyor dolayısıyla çok niche bir sektöre ihtiyacınız var. Bu tarz insanlarda buralarda forumlarını paylaşmazlar zaten.

Bende forum seviyorum ama artık pes ettim ve blog açtım. Forum gerçekten çok yoruyor ve günün sonunda emeklerim çöp oluyor. Üzülerek pes ettim yani 😂

Normalde konuları keyifle okurum cevap yazmam cunku kendı forumuma dahi konu acmaya usenen birisiyim yapım boyle maalesef her ne kadar beğenmesemde, ancak baslık güzel bende bir kac sey eklemek ısterım,

Öncelikle kesınlıkle forumlar öldü bitti geberdi olayına katılmıyorum aranan bilginin olduğu hiçbir platform ölmez, yapay zekada bir gecmıs bulamazsınız ama nette bugun size lazım olan bir bilgiyi aradıgınızda tecnopat techolay SDN r10 v.b gibi forumların karsınıza cıktıgını yasanan o sorunu daha once baskasının yasadıgı konuyu ve cozumu gorebılırsınız.

Kesinliklikle sektörünüz niş olmalı yani kategorisel bir alan olmalı, örneğin bir telefon markası forumu ya da otomobil markası forumu ya da bir yapay zeka forumu vs vs bu iş kesınlıkle sabır istikrar ve yatırım isteyen bir iş, sacma sapan temalar ve domainler üzerinde vakıt kaybetmeden gerekırse default temada kalarak reklam tanıtım ıcerık gibi seylere ağırlık vererek başarı elde etmeme şansınız yok.

Benim gibi güzel bir alan adı buldum forum yapatım güzel bir tema cıktı forum yapayım onun forumu nasıl olmaz bunun forumu nasıl yapılmaz düşüncelerınden uzak durun 4-5 senem çöp oldu gitti.

1 tane forum yapın ona bakın besleyın büyütün, forumu yenı doğan bir bebek ya da yeni ekilen bir tohum gibi düşünün elbet yürüyecek koşacak ya da meyve verecektir burada istikrar sabır ve içerik reklama yine vurgu yapmak istiyorum.

Vbulletin zamanı forumların populer oldugu donemden daha ziyade forum çöplüğünün olduğu bir zamandı /forum ları unutmadık, aynı donemı wordpress te yaşadı.

Bence çoğumuz nostalji seviyoruz. O yüzden eski güzel zamanları yaşamak için deneyip duruyoruz. Forum öldü bitti değil ama ekip ve sosyal medya olmadan boşa çaba gibi duruyor.

Haklısınız ancak hep derler ya forum tek kişi ile olmaz, bir ekip gerekir diye. Ben o ekibi bir türlü kuramadım maalesef, ve yaptığım en büyük hata eski usul genel forum kurmak oldu..

Ekip gelse de açacağım, gelmese de hocam.
Bu başka bir AŞK, başka bir TUTKU. Bunun başka bir adı yok.

Şuan hali hazırda 5,6 adet forumum var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri