Neden halen forum sitesi açılıyor?

Ne yapıyorsunuz o kadar forumu 😂
Bence Forum Yönetmek Veya Forum Kurmak Güzel Birşeydir. Çünkü Herkes Forum Kurup Yönetemez Meşakat İstiyen Bir Olaydır. Gece Gündüz Demeden Forum İçin Uğraşırım Çünkü Bir Emek Var Asla Çöp olmaz Hani Bir Söz Vardır ( defalarca Başarısız Olmam Birgün Başarıcağımın Teminatıdır.) Mesela Ben Hergün Yeni Birşey Öğreniyorum Onun Yanı Sıra Sürekli Evdesin Yada iş Yerindesin Uğraşacak Birşey Var Hem ailenlesin Hemde işindesin Bu Güzel Bir Duygu Bence Ama Forum Açmak Yönekmek güzel Bir Duygu Kötüye Kolanıp Art Niyete Bağlamak Ayrı...

Aslında kitle yüzdesini araştırarak ilerlerseniz çok daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Tahmini olarak:

Instagram: 58 milyon kullanıcı

YouTube: 57 milyon kullanıcı

TikTok: 40 milyon kullanıcı

Facebook: 34 milyon kullanıcı

X (Twitter): 20 milyon kullanıcı

İstatistiklere göre sosyal medya kullanıcı oranı yaklaşık %70 civarındadır.

Bunların dışında forum yazılımı içermeyen birçok site de bulunmaktadır. Dolayısıyla tahmini olarak %5 ile %10 arasında bir kullanıcı kitlesine hitap ediyoruz.

Eğer amaç bir topluluk oluşturmak ise, sosyal medya platformları varken bunu başarmak oldukça zordur. Her zaman söylediğimiz gibi, uzman olduğunuz ve fayda sağlayabileceğinizi düşündüğünüz bir alanda forum açmak en doğru yaklaşımdır. Bu sayede ağırlıklı olarak sosyal medyada vakit geçiren kişileri de forumunuza çekebilirsiniz.

Forumlarda başarılı olmanın altın kuralı budur. Forum açayım, her telden konular olsun anlayışıyla yola çıkarsanız başarılı olmanız çok zordur. Sosyal ağlardan o kullanıcıları forumunuza çekemezsiniz. Bunun olabilmesi için insanların size ihtiyaç duyması gerekir. Eğer ihtiyaç duyulmuyorsa, ne yazık ki forum zamanla ilgi kaybedip kapanma riskiyle karşılaşabilir.

Ortada bir pasta var ve bu pastadan pay almak istiyorsanız yapılması gereken oyunu kuralına göre oynamak. ;)

Aslında kitle yüzdesini araştırarak ilerlerseniz çok daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Tahmini olarak:

Instagram: 58 milyon kullanıcı

YouTube: 57 milyon kullanıcı

TikTok: 40 milyon kullanıcı

Facebook: 34 milyon kullanıcı

X (Twitter): 20 milyon kullanıcı

İstatistiklere göre sosyal medya kullanıcı oranı yaklaşık %70 civarındadır.

Bunların dışında forum yazılımı içermeyen birçok site de bulunmaktadır. Dolayısıyla tahmini olarak %5 ile %10 arasında bir kullanıcı kitlesine hitap ediyoruz.

Eğer amaç bir topluluk oluşturmak ise, sosyal medya platformları varken bunu başarmak oldukça zordur. Her zaman söylediğimiz gibi, uzman olduğunuz ve fayda sağlayabileceğinizi düşündüğünüz bir alanda forum açmak en doğru yaklaşımdır. Bu sayede ağırlıklı olarak sosyal medyada vakit geçiren kişileri de forumunuza çekebilirsiniz.

Forumlarda başarılı olmanın altın kuralı budur. Forum açayım, her telden konular olsun anlayışıyla yola çıkarsanız başarılı olmanız çok zordur. Sosyal ağlardan o kullanıcıları forumunuza çekemezsiniz. Bunun olabilmesi için insanların size ihtiyaç duyması gerekir. Eğer ihtiyaç duyulmuyorsa, ne yazık ki forum zamanla ilgi kaybedip kapanma riskiyle karşılaşabilir.

Ortada bir pasta var ve bu pastadan pay almak istiyorsanız yapılması gereken oyunu kuralına göre oynamak. ;)
Aynen öyle, çok haklısınız.

Bence Forum Yönetmek Veya Forum Kurmak Güzel Birşeydir. Çünkü Herkes Forum Kurup Yönetemez Meşakat İstiyen Bir Olaydır. Gece Gündüz Demeden Forum İçin Uğraşırım Çünkü Bir Emek Var Asla Çöp olmaz Hani Bir Söz Vardır ( defalarca Başarısız Olmam Birgün Başarıcağımın Teminatıdır.) Mesela Ben Hergün Yeni Birşey Öğreniyorum Onun Yanı Sıra Sürekli Evdesin Yada iş Yerindesin Uğraşacak Birşey Var Hem ailenlesin Hemde işindesin Bu Güzel Bir Duygu Bence Ama Forum Açmak Yönekmek güzel Bir Duygu Kötüye Kolanıp Art Niyete Bağlamak Ayrı...
Bu iş gerçekten bir aşk, bende yaklaşık 15 yıldır bu aşk var ama başarıyı bir türlü sağlayamadım (Çeşitli sebeplerden dolayı). Ama içim yanıp tutuşuyor resmen forum için. Ancak bu sefer daha planlı ve programlı hareket edecem. Şuan elimde bir blog var ve gayet başarılı ilerliyor. O istediğim seviyeye gelsin, ardından tekrardan foruma başlayacağım. ☺️

İlk forum sitemizi 2004 yılında kurduk, hâlen kurmaya devam ediyoruz. Bir yıldır aynı site ile devam ediyorum, muhtemelen forum açmam bir daha. Çok fazla zıpladığımızdan dolayı maalesef odaklanamıyoruz. Açacaksın bir tane, onunla ilgileneceksin ve yıllar geçtikçe zaten kendisi büyüyor bir şekilde. :)

Bu iş gerçekten bir aşk, bende yaklaşık 15 yıldır bu aşk var ama başarıyı bir türlü sağlayamadım (Çeşitli sebeplerden dolayı). Ama içim yanıp tutuşuyor resmen forum için. Ancak bu sefer daha planlı ve programlı hareket edecem. Şuan elimde bir blog var ve gayet başarılı ilerliyor. O istediğim seviyeye gelsin, ardından tekrardan foruma başlayacağım. ☺️

İlk forum sitemizi 2004 yılında kurduk, hâlen kurmaya devam ediyoruz. Bir yıldır aynı site ile devam ediyorum, muhtemelen forum açmam bir daha. Çok fazla zıpladığımızdan dolayı maalesef odaklanamıyoruz. Açacaksın bir tane, onunla ilgileneceksin ve yıllar geçtikçe zaten kendisi büyüyor bir şekilde. :)
Kıs örnek r10 Forum 2005 yılında açılmış bir emek var adamlar şimdi meyvesini yiyor forum asla boş emek değildir . Sadece güzel dikat. Çekici içerikler olursa daha iyi

Haklısınız ancak hep derler ya forum tek kişi ile olmaz, bir ekip gerekir diye. Ben o ekibi bir türlü kuramadım maalesef, ve yaptığım en büyük hata eski usul genel forum kurmak oldu..
Benim ekibim var... Eşim :D O yüzden bu konu benim için sadece fikir beyanı bulunmak için oluyor :P

Merhaba,

Evet, epeyce fazla bir forum girişimi birkaç ay içerisinde kayboluyor. Çünkü forum işletmek bir sistem kurmak ve kültür inşa etmektir. İnsanların çoğu forumları basit bir internet sitesi gibi algılar. Fakat doğru kurgulanmış bir forum toplumsal düzende dijital dernek gibidir. 25 senedir webdeyim ve forumlar benim evim gibi. Sosyal medyanın olmadığı dönemlerde oldukça başarılı forumlar işlettim, devrettim, sattım vs. ama günün sonunda hala bu işle ilgileniyorum. Biliyoruz ki algoritmalar sadece tüketime yönlendirir. İnsanları bir araya getirmez. Bu nedenle bir forumdaki 3 üye, şüphesiz ki binlerce takipçiden değerlidir.

Forumlar arşivdir, bellektir ve hiçbir zaman ölmez. Ölen forum varsa yanlış ellerde doğduğu veya yaşatılmaya çalışıldığı için ölüyordur. Çünkü bu işin kuralı emek, sabır, süreklilik ve kimliktir. Yani bugün forumların zayıflamasının nedeni sosyal medyadır, teknolojidir gibi bahaneler üretmeyi bırakalım. Bu neden doğrudan yönetim mimarisidir. Birçok yönetici hala "forum=yazılımxtasarım" zannediyor. Oysa bu işin temeli veri mimarisi, kullanıcı davranışı analizi, SEO, erişilebilirlik, içerik döngüsü ve topluluk psikolojisinin doğru kurgulanmasına dayanır. Bunlar olmadan forum en iyi yazılım ve geliştirmeler de olsa sadece süslenmiş bir çerçeve olur. Fakat bunları oturtabilirsen forum kendi ekosistemini üretir. Çünkü bir forumun gücü insanların birbirine dokunma biçimindedir. İnsanların anlamlı bağ arayışı ölmeyeceği için forumlar hala en gerekli platformlardır ki bu bağ, bir beğeniden de öte bir fikir, bir paylaşım, bir çözüm etrafında kurulur.

Kısacası @AsilKan96, dünyadaki bütün başarılı insanların sırrı asla vazgeçmemektir ve bizim başarıya olan inancımız hiç eksilmiyor.

Uzun süredir forum tarzını seviyorum :D bakalım son bir proje yaptık, inşallah bir sorun olmazsa uzun soluklu ilerleyeceğiz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri