Doğrudan R10'a Rakip Genel Webmaster Forumu Açmak (400k Sermaye + Yazılım Gücü) - Mantıklı mı?

• Kullanıcı zex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel sohbetler
Selamlar herkese,

Web yazılımcısıyım; sunucu, optimizasyon ve güvenlik işleri tamamen elimden geliyor. Yani teknik tarafta sıfır maliyetle R10 tarzı genel bir webmaster forumunu tek başıma ayağa kaldırabiliyorum.

Kenarda ise koda veya sisteme değil, tamamen reklama ve pazarlamaya gömeceğim 400.000 TL nakit sermayem var.

R10’un piyasadaki tekelinin farkındayım ama son dönemdeki yüksek kurumsal üyelik/reklam ücretlerinden bunalan ciddi bir kitle var. Ben bu bütçeyi arkama alarak;

• R10'daki Trade puanını ve kıdemini bize taşıyanlara 1 yıl ücretsiz kurumsal üyelik verme,
  • İlk yıl tamamen yıkıcı (neredeyse bedava) bir fiyat politikası izleme,
  • Bütçenin tamamını Google Ads'te R10 kelimelerine ve sosyal medya reklamlarına gömme,

stratejisiyle doğrudan kafaya oynamak istiyorum. Amacım R10'u bitirmek değil, oradan ciddi ve kemik bir kitleyi kendi tarafıma çekmek.

Sizce hiç niş alanlarla uğraşmadan direkt genel webmaster forumu olarak piyasaya girmek bu bütçeyle mantıklı bir kumar mı, yoksa parayı ateşe mi atmış olurum? Fikirlerinizi merak ediyorum

Aleyküm selam. çok zor ama imkansız değil. Tek sorun, platformu R10'dan daha güvenilir hale getirmen gerekiyor. Bunu başarabilirsen zaten istesen de, istemesen de yavaş yavaş r10'dan kayıp gelen olacaktır.

tamamen reklama ve pazarlamaya gömeceğim 400.000 TL nakit sermayem var.
Ayrıca bu bütçe sadece reklama gitmemeli. Yeni bir platformda boş olması kullanıcıyı çekmeyecektir. Belirli yazarlar ile anlaşıp, içerik girişi yaptırıp google gözünde bir yerlere gelmen gerekiyor. Yani kısaca bu miktar sizi etkilemiyorsa riske girip denemeniz gerekiyor.

Kimse çıkıp da, 400bine daha iyisini yaparsın yada yapabilirsin diyemez. Diyenlere de zaten inanma. Kısa vadede çok zor ama istikrarlı bir şekilde giderse ve bir o kadar daha para basarsan belki ufaktan bir kıvılcım olabilir.

• Beğendim
Tepkiler: tt
Açık konuşmak gerekirse destekliyor muyum evet. Gerçekten 2020 'den sonra böyle bir platform'a insanların ciddi anlamda ihtiyacı var.

Bahsettiğin sermaye yeterli mi? İlk etapta büyük haber siteleri vb kaliteli backlink, sosyal medya reklamları, çekilişler vb duyurularla ileriye adım atma şansın yüksek ama 400 bin sermaye ile ne kadar sürekliliğin olur o biraz muamma ama markanı duyurmuş olursun.

Yalnız şunun da altını çizelim. Çoşkun bugüne kadar rakiplerini bir şekilde iletişime geçip vazgeçirdi veya piyasadan kaldırdı.

İyi bir hesap kitap yapman lazım.

Gaza gelip aynı temayı aynı sistemleri kurup birebir kopya benzer forum açarsan da başın ağrır. Ayaküstü bi 400binlik daha olma. Kısacası çok uyanık ve akıllı davranman gerekecek.

Bol şans şimdiden. Umarım hayalleriniz gerçekleşir.

Neden Amerika yeniden keşfedilmeye çalışılıyor... Uzun yıllardır r10 sitesine üyeyim ve forumda ki yardımlaşma neredeyse bitti herşey ticarete dönüştü... Büyük çoğunluk pazaryeri mantığı ile r10 platformunda diyebiliriz. Yeni bir platformda müşterileri ve satıcıları buluşturamayacaksanız uğraşmaya değmez... Bütün forumlar bir şekilde kaybediyorken r10 kazanıyor diyemeyiz... Eğer amaç forum ise ben ceviz neti çok arıyorum... Ne güzel sadece yazılımsal ağırlıklı bir forumdu... Örneğin kurumsal IT tarafında çözümpark üzerine tanımam... Kısacası taklit ile bu iş olmaz. Bence bütçenizi böyle birşeye harcamayın, yapın bir mobil uygulama oyun vs oradan kazancınıza bakın...

22 yıldır o kadar çok kişi denedi ki hocam. imkansız degil evet olabilir... tek şart daha güvenli bir yer haline getirebiliyor olmanız. gerisi kendiliginden zaten gelir.

Bence bu artık pek mümkün değil. Mjturkiye zamanla bir ticaret platformuna dönüşemedi ve yöneticiler de ayrıldı. Bunun sonucunda da R10 o kitlenin büyük kısmını kendi bünyesine çekti. Eski dönemi hatırlayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır; şartlar o zaman çok daha elverişliydi. Bugün ise kullanıcıları yeni bir projeye yönlendirecek ciddi bir sorun ya da motivasyon yok.

Ayrıca 400 bin TL de bu ölçekte bir proje için çok düşük bir rakam. Premium üyelik ücretleri ortada. Sadece aylık premium gelirleri bile düşünüldüğünde, böyle bir bütçeyle onlara rakip olmak ya da onları geçmeyi hedeflemek gerçekçi görünmüyor.

Wmaraci satılıksa iletişime geçin onu alıp devam ettirin daha mantıklı

Ayrıca foruma pazar yeri gibi para yükleyip karşı taraftan satın almalı sistem getirebilirseniz güvenli alışveriş isteyenler gelecektir
Ödemeleri, satın alan kişi aldığını onayladıktan sonra, satıcının forum hesabına aktarırsınız. Satıcı çekim yaptığında aracı pos firması otomatik belirlediği kartına gönderir artık o işlem nasıl işliyorsa
Aradan sizde 3-5 komisyon kesersiniz hem reklam hem komisyon hem üyelik satışları güzel bir kazanç olur
Bu xenforo da yapılabilen bir sistem yapanlar oldu ben de yaptırmayı düşünüyorum eğer son 2-3 ayda istediğim konuma getirirsem forumu

r10 kelimesi ile google reklamı çıkan bir forum vardı baya üye çekti ama sonunda r10 sahibine sattı forumu sanırım kapattı tamamen
Birde kingz.net'in teması ile açmıştı forumu :)

@CL4Y @tt @Hasip @mehmet33 @Can35 @oXoloria

Değerli ve saygıdeğer arkadaşlar,

Düşüncelerinize son derece saygı duyuyorum. Türkiye'nin en büyük freelancer forumu olan R10'a körü körüne kafa tutmuyor ya da onları küçümsemiyorum. Böyle bir platformu hayata geçirdiğimde başıma gelebilecek tüm senaryoların farkındayım. Coşkun Bey’in eli boş durmayacaktır; DDoS saldırıları, ekip tutarak ticaretimizi baltalama girişimleri veya kendi forumunda alan adımızı filtrelemek gibi her koldan önümüzü kesmeye çalışabilir.

Ancak şunu net bir şekilde belirtmek isterim: Kalite asla tesadüf değildir. Bu riski alabiliyorum çünkü hayatımı yazılıma adadım; teknik birikim, zeka ve stratejik vizyon olarak kendime güveniyorum. Buradaki amacım kumar oynamak değil, tam aksine kumarhaneyi satın almak.

• Beğendim
Tepkiler: tt
@CL4Y @tt @Hasip @mehmet33 @Can35 @oXoloria

Değerli ve saygıdeğer arkadaşlar,

Düşüncelerinize son derece saygı duyuyorum. Türkiye'nin en büyük freelancer forumu olan R10'a körü körüne kafa tutmuyor ya da onları küçümsemiyorum. Böyle bir platformu hayata geçirdiğimde başıma gelebilecek tüm senaryoların farkındayım. Coşkun Bey’in eli boş durmayacaktır; DDoS saldırıları, ekip tutarak ticaretimizi baltalama girişimleri veya kendi forumunda alan adımızı filtrelemek gibi her koldan önümüzü kesmeye çalışabilir.

Ancak şunu net bir şekilde belirtmek isterim: Kalite asla tesadüf değildir. Bu riski alabiliyorum çünkü hayatımı yazılıma adadım; teknik birikim, zeka ve stratejik vizyon olarak kendime güveniyorum. Buradaki amacım kumar oynamak değil, tam aksine kumarhaneyi satın almak.

10 yıl önce belki daha fazla bu anlattıkların forumlar da adı geçti. Geçmişe bakılırsa eski forumlar da muhtemelen konuları hala duruyordur.

İmkanın varsa kendine de güveniyorsan gerisi gelir.

Türkiye de tekel olmak kadar kötü birşey yok. WMARACI 'nda da lastik patladı sanırım, yoldan kaldıran yok.

Hayırlısı olsun hakkınız da.

Olur hocam neden olmasın sağlam hiti yakala gerisi gelir zaten hem firmalar gelir hem üye gelir neden olmasın pasta büyük yapabilen yapsın derim ben diğer webmaster forumlarınada şaşıyorum aynı zaman ve daha eski olanlar şuan durmuş vaziyettteler belki durmadılar r10 satın aldı oraları bilemeyiz :) sonuç olarakta çoşkunun projesi değil ora radmin 'inin di şans insana nasıl güleceği belli olmuyor işte bir anda sana kalıyor forum satın alıyorsun cuzzi bir fiyata ozamanlar euro dolar kur sabit para para etmiyor :) şuan arada görüyorum r10 u satmayı düşünmüyosunmu vs konuları oluyor reis düşünmüyorum cok XxxX milyon milyar teklifler edildi vs vermemiş :D kim verir böyle bir yapıyı radmin yalnış yaptı cok hemde neyse yani hocam yap hiti yakala gerisi gelir nesil büyüyor şuan r10da coğu yaşlı ben gibi :d 35 40 50 yaşları dolduranlar var yeni nesili yakalarsın googledan vs

bu arada hocam burayı satıyolar dolaşırken denk geldi Webmaster Forum | Türkiye'nin En iyi Webmaster Platformu kurulu direk yapılmış sadece domain değiştirisin domaini beğenmedim yönlendirme yaparsın :)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri