Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Xenforo & WoltLab mı? Sizce Hangisi ? Önerileriniz

Sizce Xenforo & WoltLab mı ?

• Kullanılan toplam oy
    14

Sis

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar, uzun bir süredir xenforo hayranıyım. Hatta vbullettin bile bu kadar kaliteli yapıya sahip değildi. Benim için vazgeçilmez gibi birşey oldu diyebiliriz :) XENFORO

Fakat artan lisans fiyatları (ülkemizin ekonomisini de göz önünde bulundurursak) ve bir çok önemli eklentinin de ücretli olması üzülerek XF'den itiyor ister istemez.

Woltlab'ı önceleri yüzeysel olarak incelemiştim pek üstüne düşmemiştim. Taa ki geçen gün @CL4Y 'ın forumun da gezinip detaylı inceleme yapana kadar :) Aslında xenforo'dan hiçbir farkı yokmuş. Bazı xenforo'da ücretli olan eklentilerin zaten Woltlab'ın içerisinde varolduğunu gördüm. Bunları @CL4Y isterse sıralayabilir. Bir kaç şey listelemişti şuan hatırlayamıyorum.

Sanırım global çapta açılmadıkları için adlarını duyurmakta geri planda kalıyorlar düşüncesindeyim.

XF lisansı alırken birde KDV ödüyoruz.

Woltlab global çapta henüz açılmadığı için 129€ olan lisans fiyatı satın alım esnasında KDV olmadığı için 103 €'ya kadar düşmüştü.

Konuyu açmamda ki sebeb çok fazla kararsız olmam geçmeli miyim bilemedim. Sizlerin de görüşlerinizi almak istedim.

1720337981230.webp

1720337822684.webp

Yani fena değil aslında ama önemli olan geliştirmek. Desteği güzelse geçebilirsin. Bu arada ben 1 ay önce xenforo lisansımı uzattığımda bana herhangi bi kdv tutarı yansıtılmadı.

• Beğendim
Tepkiler: Sis
Yani fena değil aslında ama önemli olan geliştirmek. Desteği güzelse geçebilirsin. Bu arada ben 1 ay önce xenforo lisansımı uzattığımda bana herhangi bi kdv tutarı yansıtılmadı.
Merhaba,

Yanlış bilmiyorsam XenForo'dan daha önce çıkmıştı sanırım. Woltlab'ın çıkış tarihi 2007 idi, yanlış biliyor olabilirim. Aslında birçok büyük forum kullanıyor, birkaç örnek vermek isterim;

forum.havaforum.com
forum.hetzner.com
gameforge (tüm oyunlarında kullanıyor)
bu örneklere bende dahil :D

Genel anlamda tüm referanslar için; Customer Stories - WoltLab®

XenForo lisansını satın alırken KDV ödüyor musun bilmiyorum, ama woltlab'da ödemem gerekiyor. Vergi verdikleri için, kendi ülkelerinden satın alım yaparsan + KDV şeklinde fatura tutarları çıkıyor. Yani sitelerindeki tutarlara kdv dahil edilmiş. Ancak Türkiye'den satın alım yapan biriysen, bizde olduğu gibi yurtdışı satışlarında nasıl %0 kdv kesiyorsak, onlarda aynı mantık ürünlerinden kdv düşüyorlar. Bu benim için bir avantaj sayılır mı? hayır. Ama bütçesel konuda, arada biraz fazla tutar oynuyor.

Zamanı vaktinde elimde woltlab lisansı olduğu için tercih etmek durumunda kalmıştım.

Taa ki geçen gün @CL4Y 'ın forumun da gezinip detaylı inceleme yapana kadar :) Aslında xenforo'dan hiçbir farkı yokmuş. Bazı xenforo'da ücretli olan eklentilerin zaten Woltlab'ın içerisinde varolduğunu gördüm. Bunları @CL4Y isterse sıralayabilir. Bir kaç şey listelemişti şuan hatırlayamıyorum.

Öncelikle, ne kadar woltlab kullanan biri olsam da XenForo beni bazı yerlerde cezbediyor. Bu nedenle zaten buradaki topluluğu sevdiğim için bazen elimden geldiğinçe herkese yardım etmek istiyorum.

Benim gözlemlediğim güzel özellikleri;

- SEO konusunda şu ana kadar xenforodan alamadığım performansı woltlabdan şaka gibi aldım. Birçok içerikte hiçbir backlink çalışması yapmamışken ilk sıraları yakaladım. SEO konusunda çok iyi.
- En çok sevdiğim özelliği çift dil sistemi oldu, panelden çift dili açtığınızda kullacının giriş yaptığı lokasyona göre içerikler sıralanıyor. Bu özellikte ücretsiz. İçerikleri oluştururken dil seçimi yaparak, o dile göre entegre sistem yapıyorsun. Forumdaki genel görünümde, seçtiğin çift dile göre lokasyon bazında otomatik değişiyor. Türkiyeden giren biri Türkçe dili görürken, yurtdışından giren İngilizce dilde görüyor forumu.
- Birçok eklenti XenForo'da ücretliyken, Woltlab'da ücretsiz. Bir diğer farklılıkta, woltlab resmi forum sitesinde bir konu açtığınızda, illaha ki biri yardımcı oluyor. Cevapsız kalan konular olmuyor.
- Xenforo'da blog eklentisi dahili var mı bilmiyorum, woltlabda ücret ödemiyorsun makalaler kısmı geliyor.
- Başarımlar için xenforoda eklenti kurman lazım(2022 döneminde ben ücret ödeyerek almıştım yarasa projemde) ancak bu woltlabda dahili geliyor.
- Panel yapısı xenforoya göre bence en basit ve kolayı. İnce detayına kadar özellik sunuyor, sunmuşken bunu kolay bir şekilde sunuyor.
- Eklenti havuzu çok geniş, her şeyi yapmışlar gördüğüm kadarıyla. (oyun forumları için çok başarılı diyebilirim, birçok oyunun profil istatistiğini çektirebiliyorsunuz)
- Bildirim sistemini çok seviyorum, bu aslında en sevdiğim özellik. Bir kullanıcı profilinden bildirim + mail ile bildirimi açtığında forumda yokken daha doğrusu foruma girip bildirimi görmemişken mailine bildirim gönderiliyor. Ancak foruma girip o bildirimi gördüyse, sistem mailine bildirim atmayı iptal ediyor. Bu spam mailleri bir nevi engellemiş oluyor. Bu özellik çok güzel, gereksiz yere forumdan okuduğu bildirimi ekstradan mail yoluyla iletmiyor. İki bildirim sistemi arasında nasıl bir entegrasyon var çözemedim ama forumda belirli bir süre gün içerisinde açık kaldıysanız, maili göndermeyip beklemeye alıyor. Gün sonlarına doğru baktı sizden ses yok, maili gönderiyor.

-- bu özellikte en sevdiklerimden;
sistemde otomatik güncelleme ve tık tıkla eklenti kurulum sistemi mevcut, şimdi ya diyeceksiniz xenforoda aynı :D ama bu biraz daha değişik. Bildiğiniz woltlab havuzuna yüklenen eklentileri tek bir aramayla indirme yapmadan kurabiliyorsunuz. Nasıl mı? görseldeki gibi :D tek tuşla bir şey indirmene gerek yok senin sistemin ile %100 uyumluysa kendisi yüklüyor eklentiyi. Satın aldığın eklentiler de, otomatik panelde gözüküyor aynı şekilde indirmeden yüklüyorsun.

1720342689776.webp1720342718578.webp

Sevmediğim özellikleri;

- Türkçe destek sitesi yok. Bu nedenle Türkçe dilde zorlanabilirdiniz, taaa ki BeReal ile ben Türkçe dili baştan sıfırdan tertemiz yazasaya kadar. Şu anda Woltlab'da Türkçe dil kusursuz bir şey oldu, anlam bozukluğu %99 çözdük belki %1 ile hatalı çeviri vardır ama çok fazla test sağladık bulamadık. (sevmediğim özellik desem de, ben olmasam yada BeReal olmasa sıfırdan woltlab'a geçmek isteyen biri eski hantal dil dosyalarını kullanmak zorunda kalacaktı. ama yine de ellerine sağlık)
- Tema geliştiricileri eklenti kadar çok yok. Tema konusunda zorlanırsınız, ücretsiz çok mükemmel yapılan temalar var aslında ücretlilerden daha iyi ama benim tercihlerime henüz giremediler. Bu nedenle tema konusunda biraz sıkıntı diyebilirim ama varsayılan temayı editlerseniz çok güzel işler çıkartırsınız.

Daha çok karşılaştırma varda aklıma gelenler bunlar, konuyu sürekli güncelleyebilirim aklıma geldikçe. Aslında baktığımda woltlabı kullanmak için çok fazla nedenim var ama topluluk yetersizliğinden xenforo daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü benim kadar bilgi düzeyi olmayan biri woltlab'a geçtiğinde zorlanabiliyor.

Ek olarak xenforo gibi değil, lisans sorununu çözmüşler W6 sürümü ile birlikte lisansınız yoksa hiçbir şekilde yazılımı crackleyip kullanamıyorsunuz, yani ben şu zamana kadar W6'yı crackleyebilen veya izinsiz kullanabilen görmedim. Zaten kullanılmasını da önermem. sadece bilgi amaçlı yazmak istedim, yazılımı test etmek isteyenler google'dan kesinlikle indirme yapmasınlar hepsi zararlıdır bilgisayarınıza virüs bulaşır.

• Beğendim
Tepkiler: Sis

Aslında admin paneli bile XF gibi çok benziyor :)

Uzatmalar da değil ilk satın alımdan bahsediyorum hocam. 6500 lira bir lisans için bugünün ülke şartlarında çok para.

Merhaba,

Yanlış bilmiyorsam XenForo'dan daha önce çıkmıştı sanırım. Woltlab'ın çıkış tarihi 2007 idi, yanlış biliyor olabilirim. Aslında birçok büyük forum kullanıyor, birkaç örnek vermek isterim;

forum.havaforum.com
forum.hetzner.com
gameforge (tüm oyunlarında kullanıyor)
bu örneklere bende dahil :D

Genel anlamda tüm referanslar için; Customer Stories - WoltLab®

XenForo lisansını satın alırken KDV ödüyor musun bilmiyorum, ama woltlab'da ödemem gerekiyor. Vergi verdikleri için, kendi ülkelerinden satın alım yaparsan + KDV şeklinde fatura tutarları çıkıyor. Yani sitelerindeki tutarlara kdv dahil edilmiş. Ancak Türkiye'den satın alım yapan biriysen, bizde olduğu gibi yurtdışı satışlarında nasıl %0 kdv kesiyorsak, onlarda aynı mantık ürünlerinden kdv düşüyorlar. Bu benim için bir avantaj sayılır mı? hayır. Ama bütçesel konuda, arada biraz fazla tutar oynuyor.

Zamanı vaktinde elimde woltlab lisansı olduğu için tercih etmek durumunda kalmıştım.

Öncelikle, ne kadar woltlab kullanan biri olsam da XenForo beni bazı yerlerde cezbediyor. Bu nedenle zaten buradaki topluluğu sevdiğim için bazen elimden geldiğinçe herkese yardım etmek istiyorum.

Benim gözlemlediğim güzel özellikleri;

- SEO konusunda şu ana kadar xenforodan alamadığım performansı woltlabdan şaka gibi aldım. Birçok içerikte hiçbir backlink çalışması yapmamışken ilk sıraları yakaladım. SEO konusunda çok iyi.
- En çok sevdiğim özelliği çift dil sistemi oldu, panelden çift dili açtığınızda kullacının giriş yaptığı lokasyona göre içerikler sıralanıyor. Bu özellikte ücretsiz. İçerikleri oluştururken dil seçimi yaparak, o dile göre entegre sistem yapıyorsun. Forumdaki genel görünümde, seçtiğin çift dile göre lokasyon bazında otomatik değişiyor. Türkiyeden giren biri Türkçe dili görürken, yurtdışından giren İngilizce dilde görüyor forumu.
- Birçok eklenti XenForo'da ücretliyken, Woltlab'da ücretsiz. Bir diğer farklılıkta, woltlab resmi forum sitesinde bir konu açtığınızda, illaha ki biri yardımcı oluyor. Cevapsız kalan konular olmuyor.
- Xenforo'da blog eklentisi dahili var mı bilmiyorum, woltlabda ücret ödemiyorsun makalaler kısmı geliyor.
- Başarımlar için xenforoda eklenti kurman lazım(2022 döneminde ben ücret ödeyerek almıştım yarasa projemde) ancak bu woltlabda dahili geliyor.
- Panel yapısı xenforoya göre bence en basit ve kolayı. İnce detayına kadar özellik sunuyor, sunmuşken bunu kolay bir şekilde sunuyor.
- Eklenti havuzu çok geniş, her şeyi yapmışlar gördüğüm kadarıyla. (oyun forumları için çok başarılı diyebilirim, birçok oyunun profil istatistiğini çektirebiliyorsunuz)
- Bildirim sistemini çok seviyorum, bu aslında en sevdiğim özellik. Bir kullanıcı profilinden bildirim + mail ile bildirimi açtığında forumda yokken daha doğrusu foruma girip bildirimi görmemişken mailine bildirim gönderiliyor. Ancak foruma girip o bildirimi gördüyse, sistem mailine bildirim atmayı iptal ediyor. Bu spam mailleri bir nevi engellemiş oluyor. Bu özellik çok güzel, gereksiz yere forumdan okuduğu bildirimi ekstradan mail yoluyla iletmiyor. İki bildirim sistemi arasında nasıl bir entegrasyon var çözemedim ama forumda belirli bir süre gün içerisinde açık kaldıysanız, maili göndermeyip beklemeye alıyor. Gün sonlarına doğru baktı sizden ses yok, maili gönderiyor.

-- bu özellikte en sevdiklerimden;
sistemde otomatik güncelleme ve tık tıkla eklenti kurulum sistemi mevcut, şimdi ya diyeceksiniz xenforoda aynı :D ama bu biraz daha değişik. Bildiğiniz woltlab havuzuna yüklenen eklentileri tek bir aramayla indirme yapmadan kurabiliyorsunuz. Nasıl mı? görseldeki gibi :D tek tuşla bir şey indirmene gerek yok senin sistemin ile %100 uyumluysa kendisi yüklüyor eklentiyi. Satın aldığın eklentiler de, otomatik panelde gözüküyor aynı şekilde indirmeden yüklüyorsun.

Ekli dosyayı görüntüle 26917Ekli dosyayı görüntüle 26918

Sevmediğim özellikleri;

- Türkçe destek sitesi yok. Bu nedenle Türkçe dilde zorlanabilirdiniz, taaa ki BeReal ile ben Türkçe dili baştan sıfırdan tertemiz yazasaya kadar. Şu anda Woltlab'da Türkçe dil kusursuz bir şey oldu, anlam bozukluğu %99 çözdük belki %1 ile hatalı çeviri vardır ama çok fazla test sağladık bulamadık. (sevmediğim özellik desem de, ben olmasam yada BeReal olmasa sıfırdan woltlab'a geçmek isteyen biri eski hantal dil dosyalarını kullanmak zorunda kalacaktı. ama yine de ellerine sağlık)
- Tema geliştiricileri eklenti kadar çok yok. Tema konusunda zorlanırsınız, ücretsiz çok mükemmel yapılan temalar var aslında ücretlilerden daha iyi ama benim tercihlerime henüz giremediler. Bu nedenle tema konusunda biraz sıkıntı diyebilirim ama varsayılan temayı editlerseniz çok güzel işler çıkartırsınız.

Daha çok karşılaştırma varda aklıma gelenler bunlar, konuyu sürekli güncelleyebilirim aklıma geldikçe. Aslında baktığımda woltlabı kullanmak için çok fazla nedenim var ama topluluk yetersizliğinden xenforo daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü benim kadar bilgi düzeyi olmayan biri woltlab'a geçtiğinde zorlanabiliyor.

Ek olarak xenforo gibi değil, lisans sorununu çözmüşler W6 sürümü ile birlikte lisansınız yoksa hiçbir şekilde yazılımı crackleyip kullanamıyorsunuz, yani ben şu zamana kadar W6'yı crackleyebilen veya izinsiz kullanabilen görmedim. Zaten kullanılmasını da önermem. sadece bilgi amaçlı yazmak istedim, yazılımı test etmek isteyenler google'dan kesinlikle indirme yapmasınlar hepsi zararlıdır bilgisayarınıza virüs bulaşır.
Ek olarka, eklemeyi unutmuşum;
Kullanıcı ID yada kullanıcı grubu ID numarasına göre kullanıcı profilinde, konularda, özel mesajlarda istediğiniz gibi sadece kullanıcı bazlı özel güncelleştirmeler yapabiliyorsunuz. Bu durum xenforo da nasıl bilmiyorum da. Kişiye özel, istediğiniz noktada gözükmesini istediğiniz yerlerde gizleyerek css kodları ile istediğiniz şekilde işlem yapabiliyorsunuz.

Türkiyeden giren biri Türkçe dili görürken, yurtdışından giren İngilizce dilde görüyor forumu.

İyiymiş. Aslında bunu XenForo'da dile getirmek lazım.

SEO konusunda şu ana kadar xenforodan alamadığım performansı woltlabdan şaka gibi aldım. Birçok içerikte hiçbir backlink çalışması yapmamışken ilk sıraları yakaladım. SEO konusunda çok iyi.

XenForo'da SEO konusunda çok başarılı aslında. Çoğu XenForo kullanan forumlara bakıyorum, 1 aylık forum ile rakiplerinin üstünde çıkmaya çalışıyor. Bu sadece XenForo değil bana göre farklı bir yazılım olsa da aynı. İçerik özgün ve kaliteli olmadığı sürece kafa sıralarda çıkmak çok zor.

Bildiğiniz woltlab havuzuna yüklenen eklentileri tek bir aramayla indirme yapmadan kurabiliyorsunuz.
3. Taraf eklentilerini tabiki havuza koymak çok mantıksızca. XenForo kendi eklentilerini otomatik olarak kurduruyor ancak, 3. parti eklentileri bu şekilde yapmaması gayet başarılı. Sonuçta XenForo bu 3. parti yazılımların garantisini hiçbir kullanıcıya vermez. Ben olsam bende vermezdim.
Ek olarak xenforo gibi değil, lisans sorununu çözmüşler W6 sürümü ile birlikte lisansınız yoksa hiçbir şekilde yazılımı crackleyip kullanamıyorsunuz, yani ben şu zamana kadar W6'yı crackleyebilen veya izinsiz kullanabilen görmedim.
İsteyen onu hertürlü yapar. Adamlar neleri crackliyor bunumu kramayacaklar 😃

Uzatmalar da değil ilk satın alımdan bahsediyorum hocam. 6500 lira bir lisans için bugünün ülke şartlarında çok para.

Yanlış hatırlamıyorsam Lisansı ve eklentileri satın alırkende KDV ödememiştim.

Ama ülke şartlarına bakacak olursak, evet bu rakamlar çok uçuk malesef. Ahhh ah.

3. Taraf eklentilerini tabiki havuza koymak çok mantıksızca. XenForo kendi eklentilerini otomatik olarak kurduruyor ancak, 3. parti eklentileri bu şekilde yapmaması gayet başarılı. Sonuçta XenForo bu 3. parti yazılımların garantisini hiçbir kullanıcıya vermez. Ben olsam bende vermezdim.
Aslında şöyle, woltlab cloudda yayınlanabilmesi için belirli bir kriterlerden geçmen gerekiyor. Öyle herkesin içeriği maalesef yayınlanmıyor, harici olarak her yüklenen içerik yönetici onayından geçip, güncellemelerde aynı şekilde kontrol sağlanıyor.

Kısmende tercih meselesi, açıkçası woltlab'da bu özelliği ben sevdim, hiç indirmekle uğraşmaktansa tek tuşla yükleyebiliyorsun. Bu cloud mevzusu iki yapıdan oluşuyor.

1- kendi resmi eklentilerinin gözüktüğü kısım.
2- sadece woltlab markete eklenmiş eklentiler kısmı.

Benim ilettiğim görselde sadece woltlab müşterilerinin geliştirdiği eklentileri görebiliyorsun. Kendi resmi eklentilerinin görünümü şu şekilde;
1720344597672.webp

İsteyen onu hertürlü yapar. Adamlar neleri crackliyor bunumu kramayacaklar 😃

Şu zamana kadar görmedim yada girişen biri olmamışta olabilir. Ama başarılı gibiler ya, kırmak isteyen belki her şekilde kırabilirde dosyaları indiremiyorsun panelden. Sadece suitcore paketini indirip lisansın varsa üstteki görsel gibi forumu yükleyebiliyorsun.

1- kendi resmi eklentilerinin gözüktüğü kısım.
2- sadece woltlab markete eklenmiş eklentiler kısmı.

Hımm. Böyle daha mantıklı görünüyor. Ama şimdi XenForo geliştiricilerinin bu eklentileri yayınlamadan kontrol edeceklerini hiç zannetmiyorum :)

Hımm. Böyle daha mantıklı görünüyor. Ama şimdi XenForo geliştiricilerinin bu eklentileri yayınlamadan kontrol edeceklerini hiç zannetmiyorum :)
Woltlab'da yüklenen eklenti miktarı, Xenforo kadar değildir. Bu konuda haklısın, onların kontrol etmeleri mantık içerisinde baktığımızda imkansız gibi :D

Yine de woltlab gibi yapıp, 2. bir uyarı ile belki bilgi notu düşebilirler. Yani buradaki asıl amaç aslında eklentiyi indirmeden hızlı bir şekilde kurmak. Yoksa öbür türlü, kötü yazılım yüklemek isteyen kişinin eklentisini kurmak istersen, indir yükle zaten yapacaksın :D normalde burada indir yükle yapmaktansa tek tuşla kurmak.

Woltlab'da yüklenen eklenti miktarı, Xenforo kadar değildir. Bu konuda haklısın, onların kontrol etmeleri mantık içerisinde baktığımızda imkansız gibi :D

Yine de woltlab gibi yapıp, 2. bir uyarı ile belki bilgi notu düşebilirler. Yani buradaki asıl amaç aslında eklentiyi indirmeden hızlı bir şekilde kurmak. Yoksa öbür türlü, kötü yazılım yüklemek isteyen kişinin eklentisini kurmak istersen, indir yükle zaten yapacaksın :D normalde burada indir yükle yapmaktansa tek tuşla kurmak.

Aynen öyle. Ama ben çok eklenti kurulmasından yana da değilim açıkçası. Geçen gün Recep Baltaş forumunda 50 Adet eklenti kullandığından bahsetti.

Ben genelde gerçekten XenForo konusunda master yapmış kişilerin eklenti kurmasını tercih ediyorum. Mesela @eTiKeT™ eski vBulletin destekçilerindendir. Şimdi XenForo için destek sağlıyorlar ve işini iyi yapıyorlar. Mesela ilk tercih sebebim burasıdır. Global olarak takip ettiğim iki firma var. Haricinde de eklenti kullanmak istemem zaten.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri