Eklenti isteği Eklenti isteğim var bulamadım

• Kullanıcı ower
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - XenForo eklenti, tema, Türkçe yama istekleriniz
Kullanıcı adını bilmediği yada bulamadığı bu eklentiyi istemektedir.
Ben bu konuya katılmıyorum. Recep Baltaş kendi forumunda 70 in üzerinde eklenti kullandığını söyledi. Ama forumun yorulduğunu görmedim açıkçası :)
O forumda 70 üstünde eklenti yok hocam forum bilgisi olan biri bunu anlar. Default tema en fazla 10 20 eklenti mevcut. Kaldı ki yormama meselesine paşa paşada yorar. 1 sql entegreli eklenti sql fazla sorguya neden olabilir. 2 web sitede alan kapsar. 3 forumun vds ve hostingde olmasina görerede yavaşlama gözlemlenen bilinir. Genellike hostingde olan forumlarda vds göre bir yavaşlık sözkonusu. İyi forumlar

Ben bu konuya katılmıyorum. Recep Baltaş kendi forumunda 70 in üzerinde eklenti kullandığını söyledi. Ama forumun yorulduğunu görmedim açıkçası :)
Abi selam,

Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar bu nedenle yorulması imkansız. Bu şekilde maddi gücünüz varsa fiziksel almanız durumunda zaten tüm kaynaklar size ait olacak.

Haricinde 4cpu bir vds alınmış sunucuya o kadar eklenti yükü bindirmek doğru olmayacaktır.

Ama yine de renkler ve zevkler tartışılmaz, bende açıkçası çok üst düzey bir şey olmadıkça eklentisiz çözmeye çalışıyorum.

Abi selam,

Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar bu nedenle yorulması imkansız. Bu şekilde maddi gücünüz varsa fiziksel almanız durumunda zaten tüm kaynaklar size ait olacak.

Haricinde 4cpu bir vds alınmış sunucuya o kadar eklenti yükü bindirmek doğru olmayacaktır.

Ama yine de renkler ve zevkler tartışılmaz, bende açıkçası çok üst düzey bir şey olmadıkça eklentisiz çözmeye çalışıyorum.
Forum bilgisi olan yazılımdan anlayanın hali bir başka oluyor canım 😊

Abi selam,

Anlık 5 yada 10 bin kullanıcıya ev sahipliği yapıyorsan tabi ki fiziksel sunucu daha mantıklı. Ama bu rakamların aşağısında kalıyorsan bence gereksiz masraf.

Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar

Bu arada bu arkadaşlar paylaşımlı sunucu kullanıyorlarmış. Bunu da buradan belirtmek istedim. :)

O forumda 70 üstünde eklenti yok hocam forum bilgisi olan biri bunu anlar. Default tema en fazla 10 20 eklenti mevcut. Kaldı ki yormama meselesine paşa paşada yorar. 1 sql entegreli eklenti sql fazla sorguya neden olabilir. 2 web sitede alan kapsar. 3 forumun vds ve hostingde olmasina görerede yavaşlama gözlemlenen bilinir. Genellike hostingde olan forumlarda vds göre bir yavaşlık sözkonusu. İyi forumlar

Yani bu arkadaş geçen gün 2.3 güncellemesi için bir konu açtı. Konuda 20 e yakın eklentiyi hallettik, kalan 50 adet eklentiyi güncelliyoruz şeklinde yazı paylaştı. Demekki Recep Baltaş yalan söylüyor.

Bu arada bu arkadaşlar paylaşımlı sunucu kullanıyorlarmış. Bunu da buradan belirtmek istedim. :)
Tam net ifade göremedim ama sanal sunucu demeleri paylaşımlı olacağı anlamına gelmez.

Ben sözlerimi daha önceden Technopatta çalışırken Recep bey fiziksel sunucu kurdukları için ve yeni forumda da, bu şekilde ilerlemiştir diyerek düşündüm.

Ek olarak sanal sunucu (vds) üzerinden fiziksel kaynaklarda temin edilebilir. Yani sunucunun %80 lık kısmı size tanımlanabilir.

Sonuca bakarsak tamamen renkler ve zevkler. Ekstra olarak; R9 5950x işlemcinin üreteceği güçle, E5 99v2 nin üreteceği güç aynı değil. Belki işlemci gücü olarak güncel işlemci kullanılıyordur forumda. Bu nedenle tepki süreleri ideal olabilir. Birde sql de sorgu sürelerinde optimizasyon yapıldıysa tamamdır.

Anlık 5 yada 10 bin kullanıcıya ev sahipliği yapıyorsan tabi ki fiziksel sunucu daha mantıklı. Ama bu rakamların aşağısında kalıyorsan bence gereksiz masraf.
Zaten bu şekilde bir kitleye sahipsen fiziksel kiralamak yerine, kendi sunucunu satın alıp onu barındırmaya göndermek daha mantıklı olur.

Şimdi net okuyunca gördüm, paylaşımlı hosting miş ama abi aradan uzun bir süre geçmiş. O paylaşımın yapıldığı dönem forumun ilk açıldığı dönemdi. O zamanlar daha yeni yeni adımlar atılıyordu. Belki o kadar eklenti bile yüklü değildir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri