Herşey eklenti ile yapmak bence iyi değil siteyi yorar çok fazla eklenti.
Ben bu konuya katılmıyorum. Recep Baltaş kendi forumunda 70 in üzerinde eklenti kullandığını söyledi. Ama forumun yorulduğunu görmedim açıkçası
Herşey eklenti ile yapmak bence iyi değil siteyi yorar çok fazla eklenti.
O forumda 70 üstünde eklenti yok hocam forum bilgisi olan biri bunu anlar. Default tema en fazla 10 20 eklenti mevcut. Kaldı ki yormama meselesine paşa paşada yorar. 1 sql entegreli eklenti sql fazla sorguya neden olabilir. 2 web sitede alan kapsar. 3 forumun vds ve hostingde olmasina görerede yavaşlama gözlemlenen bilinir. Genellike hostingde olan forumlarda vds göre bir yavaşlık sözkonusu. İyi forumlarBen bu konuya katılmıyorum. Recep Baltaş kendi forumunda 70 in üzerinde eklenti kullandığını söyledi. Ama forumun yorulduğunu görmedim açıkçası![]()
Abi selam,Ben bu konuya katılmıyorum. Recep Baltaş kendi forumunda 70 in üzerinde eklenti kullandığını söyledi. Ama forumun yorulduğunu görmedim açıkçası![]()
Forum bilgisi olan yazılımdan anlayanın hali bir başka oluyor canımAbi selam,
Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar bu nedenle yorulması imkansız. Bu şekilde maddi gücünüz varsa fiziksel almanız durumunda zaten tüm kaynaklar size ait olacak.
Haricinde 4cpu bir vds alınmış sunucuya o kadar eklenti yükü bindirmek doğru olmayacaktır.
Ama yine de renkler ve zevkler tartışılmaz, bende açıkçası çok üst düzey bir şey olmadıkça eklentisiz çözmeye çalışıyorum.
Abi selam,
Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar bu nedenle yorulması imkansız. Bu şekilde maddi gücünüz varsa fiziksel almanız durumunda zaten tüm kaynaklar size ait olacak.
Haricinde 4cpu bir vds alınmış sunucuya o kadar eklenti yükü bindirmek doğru olmayacaktır.
Ama yine de renkler ve zevkler tartışılmaz, bende açıkçası çok üst düzey bir şey olmadıkça eklentisiz çözmeye çalışıyorum.
Recep Bey'in kullandığı sunucu vds değil, fiziksel sunucuyu direkt foruma ayırıyorlar
O forumda 70 üstünde eklenti yok hocam forum bilgisi olan biri bunu anlar. Default tema en fazla 10 20 eklenti mevcut. Kaldı ki yormama meselesine paşa paşada yorar. 1 sql entegreli eklenti sql fazla sorguya neden olabilir. 2 web sitede alan kapsar. 3 forumun vds ve hostingde olmasina görerede yavaşlama gözlemlenen bilinir. Genellike hostingde olan forumlarda vds göre bir yavaşlık sözkonusu. İyi forumlar
Tam net ifade göremedim ama sanal sunucu demeleri paylaşımlı olacağı anlamına gelmez.Techolay'ın sunucusu değişmeli ve güvenlik önlemleri alınmalı
Techolay'ın sunucusu değişmeli ve güvenlik önlemleri alınmalı. Bugün site yavaştı ve akşam tahmin ettiğim doğruysa DDoS saldırısı gerçekleşti. Bugün birisi profiline yazmıştı bizi etiketleyip fakat tam okuyamadan silindi ama orada da DDoS'tan ve kimi yaptığından bahsediliyordu.techolay.net
Bu arada bu arkadaşlar paylaşımlı sunucu kullanıyorlarmış. Bunu da buradan belirtmek istedim.![]()
Zaten bu şekilde bir kitleye sahipsen fiziksel kiralamak yerine, kendi sunucunu satın alıp onu barındırmaya göndermek daha mantıklı olur.Anlık 5 yada 10 bin kullanıcıya ev sahipliği yapıyorsan tabi ki fiziksel sunucu daha mantıklı. Ama bu rakamların aşağısında kalıyorsan bence gereksiz masraf.
Ek olarak sanal sunucu (vds) üzerinden fiziksel kaynaklarda temin edilebilir. Yani sunucunun %80 lık kısmı size tanımlanabilir.
Şimdi net okuyunca gördüm, paylaşımlı hosting miş ama abi aradan uzun bir süre geçmiş. O paylaşımın yapıldığı dönem forumun ilk açıldığı dönemdi. O zamanlar daha yeni yeni adımlar atılıyordu. Belki o kadar eklenti bile yüklü değildir.Techolay'ın sunucusu değişmeli ve güvenlik önlemleri alınmalı
Techolay'ın sunucusu değişmeli ve güvenlik önlemleri alınmalı. Bugün site yavaştı ve akşam tahmin ettiğim doğruysa DDoS saldırısı gerçekleşti. Bugün birisi profiline yazmıştı bizi etiketleyip fakat tam okuyamadan silindi ama orada da DDoS'tan ve kimi yaptığından bahsediliyordu.techolay.net
Bu arada bu arkadaşlar paylaşımlı sunucu kullanıyorlarmış. Bunu da buradan belirtmek istedim.![]()
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.