Bir Webmaster Forumunuz Olsaydı Adı ne Olurdu ?

Hocam bir çok webmaster forumu var. Elbette açabilirsiniz, bu hususta özgürsünüz ama inanın bir sitede önemli olan sitenin içeriği.
Üyelere ne vaad ettiği.
Onun haricinde bir webmaster forumu açıp, diğer webmaster forumlarında yardım talep edilmesi bana çok komik geliyor. ( Bunu genel olarak söylüyırum, sözüm size değil )
Ekip yoksa, maddi güç yoksa, ileri düzey çalışmalar yoksa mevcutta bulunan bir kaç forumun gölgesine bile giremiyorlar ne yazık ki.
Mevcut yapay zeka bir çok kişinin yapacağı şeyi yaptığı gibi bazı durumlarda webmaster forumlarına ihtiyaç duyuluyor onlar da halihazırda var.
Xenforo için buraya giriliyor.
Teknoloji için mevcut teknoloji forumları var.
E-ticaret, Freelancer işler için vs başta R10 olmak üzere bir kaç yer daha var ama onlar da zaten ölü şekilde devam ediyor.

Sadece emeğinizi boşa harcamayın derim.

Amaaaa

Eğer ekibim var, güçlü bir giriş yapacağım.
Vizyonum ve misyonum şu, şunları da yapacağım gibi bazı şeyleriniz varsa.
O halde sözüm size değil. Yolunuz açık olsun.

Domaine gelince de kendi markanızı yaratmanızı öneririm. x10 / ben10 / bet10 gibi şeyler dahi r10 dan yola çıkarak açılmış gibi olacaktır.

Örneğin bir aralar R10 dan ayrılan bir ekip Oxi diye bir forum açmıştı sanırım. ( tam hatırlamıyorum ) ama bu gibi isimler olabilir.

Yılllaar yılllar öncesinde webiyi.com diye webmaster forumu açmıştım. Sonra satmak zorunda kaldım.

Daha sonra wsfrm.com adında bir forumum vardı. Sattım, daha sonra baktığımda domain düşüyor sahibi yenilememiş tekrar aldım ve orada öylece duruyor.

Hocam bir çok webmaster forumu var. Elbette açabilirsiniz, bu hususta özgürsünüz ama inanın bir sitede önemli olan sitenin içeriği.
Üyelere ne vaad ettiği.
Onun haricinde bir webmaster forumu açıp, diğer webmaster forumlarında yardım talep edilmesi bana çok komik geliyor. ( Bunu genel olarak söylüyırum, sözüm size değil )
Ekip yoksa, maddi güç yoksa, ileri düzey çalışmalar yoksa mevcutta bulunan bir kaç forumun gölgesine bile giremiyorlar ne yazık ki.
Mevcut yapay zeka bir çok kişinin yapacağı şeyi yaptığı gibi bazı durumlarda webmaster forumlarına ihtiyaç duyuluyor onlar da halihazırda var.
Xenforo için buraya giriliyor.
Teknoloji için mevcut teknoloji forumları var.
E-ticaret, Freelancer işler için vs başta R10 olmak üzere bir kaç yer daha var ama onlar da zaten ölü şekilde devam ediyor.

Sadece emeğinizi boşa harcamayın derim.

Amaaaa

Eğer ekibim var, güçlü bir giriş yapacağım.
Vizyonum ve misyonum şu, şunları da yapacağım gibi bazı şeyleriniz varsa.
O halde sözüm size değil. Yolunuz açık olsun.

Domaine gelince de kendi markanızı yaratmanızı öneririm. x10 / ben10 / bet10 gibi şeyler dahi r10 dan yola çıkarak açılmış gibi olacaktır.

Örneğin bir aralar R10 dan ayrılan bir ekip Oxi diye bir forum açmıştı sanırım. ( tam hatırlamıyorum ) ama bu gibi isimler olabilir.

Yılllaar yılllar öncesinde webiyi.com diye webmaster forumu açmıştım. Sonra satmak zorunda kaldım.

Daha sonra wsfrm.com adında bir forumum vardı. Sattım, daha sonra baktığımda domain düşüyor sahibi yenilememiş tekrar aldım ve orada öylece duruyor.
Abi eline yüreğine sağlık, senin gibi tecrübeli ve bu işlerin tozunu yutmuş birinden bunları duymak gerçekten çok değerli. Yazdıklarında sonuna kadar haklısın, piyasa hevesle açılıp iki günde kapanan forum çöplüğüne döndü zaten.

Ama benim tarafımda durum biraz farklı abi, burayı sadece 'bir forum açayım' kafasıyla kurmuyorum. Tamamen şirket usulü ve ciddi bir bütçeyle giriyorum bu işe. Planımı da kafamda çoktan netleştirdim:

• Süreklilik ve Reklam: Bu işin bir maraton olduğunun farkındayım. Projeyi hiç gelir getirmese bile en az 1 yıl tamamen kendi cebimden ayakta tutacak bütçem hazır. İlk 3 ay sadece reklama çalışacağım; influencerlar, YouTube reklamları falan derken çok ciddi bir pazarlama bütçesi ayırdım. Hatta içeriği canlı tutması için hazırda bekleyen bir ekibim bile var.
  • 12 Saatte Bir Ödeme: Piyasada freelancer çalışanların en büyük derdi paralarını günlerce beklemek. Biz şirket altyapısıyla çalışacağımız için forum içinde bakiye çeken kullanıcıların parası en geç 12 saat içinde hesaplarına tıkır tıkır yatacak. Bu hız piyasada kimsede yok.
  • Mağduriyet ve Telafi Fonu: Ticarette dolandırıcılık vs. her zaman oluyor biliyorsun. Bunun için kenara özel bir telafi parası ayırdım. Forumda bir mağduriyet yaşandığında, müşteriyi bekletmeden o fondan zararını anında telafi edeceğim. İnsanlar burada güvende olduğunu bilecek.

Yani abi her şeyi çok düzenli ve istifli planladım. Bu sistemi ve güveni oturttuktan sonra o kitlenin zaten tıpış tıpış geleceğine eminim.

Domain konusundaki uyarın için de ayrıca teşekkür ederim, kesinlikle haklısın. Başkasının taklidi gibi duran bir isim yerine kendi markamızı yaratacağız.

Bu yolda senin gibi tecrübeli abilerimizin de her zaman desteğini, yardımlarını bekleriz abi. Sektörü bilen insanların fikirleri, yönlendirmeleri bizim için çok değerli olur.

Fikirlerin ve iyi niyetin için tekrar çok sağ ol abi, eksik olma.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri