Arkadaşlar XF'ye tema yazdırırken nasıl prompt kullanıyorsunuz 4 farklı model denedim başaramadılar.
Ben forum için henüz kullanmadım hatta kullanmayı düşünmüyorum. Bazen işi olması gereken şeye bırakmak gerekiyor diye düşünüyorum. Forum sayfam oturmuş ve ciddi trafik alan bir yapısından ötürü hataya yer olmayacağından henüz kullanma cesareti elde edemedim. Yaptırmak istediğim Mobil uygulama kısmı var ama henüz onda bile emin değilim.Arkadaşlar XF'ye tema yazdırırken nasıl prompt kullanıyorsunuz 4 farklı model denedim başaramadılar.
Arkadaşlar XF'ye tema yazdırırken nasıl prompt kullanıyorsunuz 4 farklı model denedim başaramadılar.
PAGE_CONTAINER, thread_view veya post_macro gibi standart şablonlara eklenecek <xf:if> <xf:foreach>veya <xf:macro> etiketli yapıları na müdahale bu mimariye aşina olmayan birinin yapay zeka bilir deyip bu hataya düşmesi xf nin İç İçe Geçmiş Şablon Hiyerarşisi yüzlerce şablonun birbirini çağırdığı <xf:include> <xf:macro> modüler bir mimariye sahiptir. Yapay zekanın tüm bu hiyerarşiyi tek seferde zihninde tutup sıfırdan uyumlu bir tema seti üretmesi bağlam sınırı ve mimari karmaşıklık nedeniyle kendi içinde sorgu güvenlik riskine neden olur Yapay zekanın en sık yaptığı hata XenForo'nun yerleşik güvenlik filtrelerini baypas etmesi ki buna değmez biraz empati yapıp xf nin kod kütüphanesini incelerseniz kendi temanız da eklentinizi de yazarsınız.aslında bizlerin söylediği şey aşağı yukarı aynı. Yani ne yapacağını ve nasıl yapacağını söylediğin vakit gerisi bir şekilde oluyor.Birçok kişi sağdan soldan duyarak buna yöneliyor Yapay zeka XenForo'nun şablon sözdizimini (template syntax), LESS/CSS yapısını ve mantığını algılar. Ancak XenForo'da tema geliştirmek sıradan bir HTML/CSS sitesi kodlamaktan çok farklı dinamiklere sahiptir.PAGE_CONTAINER,thread_viewveyapost_macrogibi standart şablonlara eklenecek<xf:if><xf:foreach>veya<xf:macro>etiketli yapıları na müdahale bu mimariye aşina olmayan birinin yapay zeka bilir deyip bu hataya düşmesi xf nin İç İçe Geçmiş Şablon Hiyerarşisi yüzlerce şablonun birbirini çağırdığı<xf:include><xf:macro>modüler bir mimariye sahiptir. Yapay zekanın tüm bu hiyerarşiyi tek seferde zihninde tutup sıfırdan uyumlu bir tema seti üretmesi bağlam sınırı ve mimari karmaşıklık nedeniyle kendi içinde sorgu güvenlik riskine neden olur Yapay zekanın en sık yaptığı hata XenForo'nun yerleşik güvenlik filtrelerini baypas etmesi ki buna değmez biraz empati yapıp xf nin kod kütüphanesini incelerseniz kendi temanız da eklentinizi de yazarsınız.
Çok fazla anlamam ancak deneyımledıgım ve gördüğüm kadarıyla doğru malzeme doğru anlatım doğru promtlarda AI nın çok oyle aman aman yapamayacagı bir iş yok gibi ki daha bu evredeyken hemde, oyle tema yap eklentı yap onlar komik seyler seyler aı ıcın. bir geliştirici yorgun olur bir şeyi atlar ınsanlık halı normal bir durum aı de boyle bir seyde yok, sıfırdan temada yaptırdım sıfırdan eklentide yaptırdım, pleskte oturum acıp sunucu ayarına varana kadar yaptırdım, forumda bi yavaslık sorun aşırı yük olursa bana mail at dedım onuda yaptı hepsini profesyonel bir sekılde yaptı.
AI cıktıgından berı globalde günlük 5-6 eklenti yayınlanmaya basladıtema olayını daha keşfedemedi millet onunda eli kulağında
![]()
$db = \XF::db();
$rows = $db->fetchAll("SELECT * FROM xf_user WHERE username = '$name'");
$name kullanıcıdan geliyorsa ve bir eklenti formundan ya da URL parametresinden alınıyorsa, biri şunu yazdığında:' OR '1'='1
SELECT * FROM xf_user WHERE username = '' OR '1'='1'
$rows = $db->fetchAll('SELECT * FROM xf_user WHERE username = ?', $name);
$user = \XF::finder('XF:User')->where('username', $name)->fetchOne();
|raw ile veri basmak (XSS), form işlemlerinde CSRF ve yetki kontrolünü atlamak, dosya yüklemede tür kontrolü yapmamak gibi yerlerde de geçerli.$name ifadesini fark eder ve düzeltmesini ister. Bilmeyen biri aynı kodu sorunsuz çalışıyor diye canlıya alır.Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.