R10 Vs Zyrein Tartışması Hakkında Görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
R10, eski bir forum. İlk açıldığı dönemleri çok iyi hatırlıyorum ki, o zamanlar çok iyi forumlar da vardı. Ancak, R10 da dahil, o zamanlar forumların maddi getirisi yok denecek kadar azdı. Yani üyelik satışı yapmak, firmaları foruma almak gibi şeyler yoktu. Zaten, o zamanlar firma sayısı belliydi ve reklama ihtiyaçları yoktu. Getirisi olmadığı için eski büyük forum sahipleri ya evlendi, ya yeni bir iş kurdu, ya da ilgilenemediklerinden forumlarını kapattılar. Yeni bir forum arayışında olan kullanıcıların adresi R10 oldu. Daha sonra Türkiye'de firmalar çoğaldı, merdiven altı hostingciler kol gezmeye başladı. İnsanlar bloglar açmaya, irili ufaklı her firma kendisine websitesi yapmaya başladı. Bu firmalardan hizmet alırken birçok kişi mağdur oldu. İşte R10 burada, kullanıcı yorumlarıyla insanlara firma seçerken yardımcı oldu. R10 da bu pastadan haklı olarak payını aldı ve almaya devam ediyor.

Bunu söylüyorum çünkü R10 bir süreçten geçti ve bu uzun bir süreçti. İyi bir yazılımcının aylık geliri 3.000 - 5.000 - 10.000 dolar seviyelerinde. Bu sadece yazılımcı maliyeti. Diğer reklam, sunucu vs. masraflarını da katarsak, forumu tutturmanın ve R10'u geçmenin maliyeti milyonlarca lirayı bulacaktır. Yani ucu açık. Yanlış anlamayın, rakip olamazsınız demiyorum. İyi bir yatırım ve ekiple rakip olabilirsiniz. Ancak bu çok riskli bir yatırım olur. O kadar para ile R10 getirisini 10'a katlayacak startuplar var. 2023 senesinde startuplar toplamda 1 milyar doların üzerinde yatırım aldı. Paranın büyüklüğüne bakılacak olursa, iyi bir yazılımcı grubu ile R10 gibi bir forum açmak yerine böyle şeylere yönelmek daha mantıklı bir tercih olur.

Ek olarak; Konunun asıl içeriğine bir yorum yapacak olursam; Hiçbir şey anlamadım :D
Kesinlikle katılıyorum ufak bende yine ekleyim milyonlarca lira harcansa bile yine geçilebileceğini düşünmüyorum sadece pastadan güzel bir bölümde size kalır gibi geliyor. Milyonlarca lirayı böyle bir yatırıma harcamanın mantıksızlığını tartışmamıza gerek yok diye düşünüyorum :D

sahibinden com a kimsenin rakip olamadığı gibi r10 a da kimse rakip olamaz kategorilerinde tekeller milyonlar bile boşa gidebilir deneme yapılsa

sahibinden com a kimsenin rakip olamadığı gibi r10 a da kimse rakip olamaz kategorilerinde tekeller milyonlar bile boşa gidebilir deneme yapılsa
Milyon TL basılacaksa, benim düşüncem sıfırdan yapılmaması. Wmaracı gibi eski bir forumu satın alıp, yatırımı onun üzerine yapılması daha mantıklı.

Milyon TL basılacaksa, benim düşüncem sıfırdan yapılmaması. Wmaracı gibi eski bir forumu satın alıp, yatırımı onun üzerine yapılması daha mantıklı.
hocam wmaracı'nın hali ortada r10'un yanında allasanda pullasanda olmaz düşün threads milyar dolarlık yatırım aldı ama çöp oldu X ekol tek yol r10 un kapanması bu saatten sonra ki diğerleri pr yapsın

sahibinden'in çok fazla rakibi var ki aslında. emlak alanında sahibinden'den sonra ilk akla gelen yer emlakjet. sahibinden gibi genel anlamda bir satış platformu olarak da letgo, dolap vb. rakipleri var. letgo çok başarılı mı? hayır kesinlikle değil. Fakat sahibinden.com karşısında hala dimdik ayakta durabiliyor. Bu da demek oluyor ki sizin örneğinize göre, çok başarılı olmasak bile "sektör devi" olan siteye rakip olmak mümkün.

Yorumdaki bi kaç arkadaş yine türkiyenin neden gelişmediğini bi kez daha ortaya koyuyor bunlar olduğu sürece her tekelcilik devam edicek :)
neyse bugün değil ama elbet bir gün belki bunların sonu gelirse türkiye olarak gelişim çağına gireriz bizi imkansız diye diye gözümüzü korkutarak büyütmedilermi :)

Yorumdaki bi kaç arkadaş yine türkiyenin neden gelişmediğini bi kez daha ortaya koyuyor bunlar olduğu sürece her tekelcilik devam edicek :)
neyse bugün değil ama elbet bir gün belki bunların sonu gelirse türkiye olarak gelişim çağına gireriz bizi imkansız diye diye gözümüzü korkutarak büyütmedilermi :)
anladım siz "ülke sizin yüzünüzden gelişmiyor(cu)" anlayışına sahip birisiniz. Burada herkes fikrini güzel güzel söylerken neden böyle bir ayrıştırma yöntemine gittiniz ki? Biz sizin fikrinizle aynı düşünceye sahip değiliz diye çağ dışı ve gerici mi olduk? Yada siz çok ileri görüşlü ve entelektüel bir kişilik misiniz? Bana göre bunların hiçbir önemi yok burada düzgünce herkes fikrini beyan ediyor ve kimseyi ayrıştırmıyor beyin fırtınası yapıyoruz. Belki siz haklısınızdır belki de "Türkiye'nin gelişmediğini gösteren bizim gibi (bi kaç) arkadaş" burada kimin haklı olduğunun ne önemi var :)

Ben yine de tekrardan fikrimi belirteyim yukarıda yorum yapan bir arkadaşın örneği çok hoşuma gitti X (Twitter) ve Threads'ı baz alabiliriz, baz alıyoruz ama konuyu yinede siz minimal düşünün ve hayal edin. Twitter yıllardır herkesin aklına yer edinmiş bir sosyal medya platformu rakibi ise Meta. Meta diyip geçmeyelim Facebook, Instagram, Whatsapp gibi milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya siteleri/uygulamalarınında sahibi kendisi hepimiz buna aşinayız zaten. Twitter'ın karşısına onunla aynı mantıkta Threads adlı uygulamayı çıkardı üstelik bu uygulamaya kayıt olmanıza bile gerek yok Instagram hesabıyla kolayca içine dalabiliyorsunuz, tüm gücüyle reklam çalışmaları milyonlarca dolar harcandı. Sonuç hüsran sizce Threads, Twitterı geçebildi mi? Örnek çok ütopik farkındayım ama küçümsenecek bir örnekte değil bu konuda tartışığımız konuya birçok noktada benziyor aslında milyarlarca dolarlık bir şirket bundan da daha önemlisi milyarlarca insana belkide dünyanın bütününe hitap eden platformlara (facebook, instagram, whatsapp) sahip bir şirket; Twitterı bence bırak pastadan pay almayı yerinde sallayamadı bile :) Bazen her şey para, yatırım değildir. Ne dersiniz belki dünyanın neden gelişmediğinin bir örneği der miyiz? ;)

Yine söylüyorum belki @Volkyci arkadaşı yatırımla gerçekten de dediği gibi piyasayı alt üst eder, inşallahta başarılır olur benimkisi sadece kendi şahsi fikrim.

herkese iyi forumlar.

anladım siz "ülke sizin yüzünüzden gelişmiyor(cu)" anlayışına sahip birisiniz. Burada herkes fikrini güzel güzel söylerken neden böyle bir ayrıştırma yöntemine gittiniz ki? Biz sizin fikrinizle aynı düşünceye sahip değiliz diye çağ dışı ve gerici mi olduk? Yada siz çok ileri görüşlü ve entelektüel bir kişilik misiniz? Bana göre bunların hiçbir önemi yok burada düzgünce herkes fikrini beyan ediyor ve kimseyi ayrıştırmıyor beyin fırtınası yapıyoruz. Belki siz haklısınızdır belki de "Türkiye'nin gelişmediğini gösteren bizim gibi (bi kaç) arkadaş" burada kimin haklı olduğunun ne önemi var :)

Ben yine de tekrardan fikrimi belirteyim yukarıda yorum yapan bir arkadaşın örneği çok hoşuma gitti X (Twitter) ve Threads'ı baz alabiliriz, baz alıyoruz ama konuyu yinede siz minimal düşünün ve hayal edin. Twitter yıllardır herkesin aklına yer edinmiş bir sosyal medya platformu rakibi ise Meta. Meta diyip geçmeyelim Facebook, Instagram, Whatsapp gibi milyarlarca insanın kullandığı sosyal medya siteleri/uygulamalarınında sahibi kendisi hepimiz buna aşinayız zaten. Twitter'ın karşısına onunla aynı mantıkta Threads adlı uygulamayı çıkardı üstelik bu uygulamaya kayıt olmanıza bile gerek yok Instagram hesabıyla kolayca içine dalabiliyorsunuz, tüm gücüyle reklam çalışmaları milyonlarca dolar harcandı. Sonuç hüsran sizce Threads, Twitterı geçebildi mi? Örnek çok ütopik farkındayım ama küçümsenecek bir örnekte değil bu konuda tartışığımız konuya birçok noktada benziyor aslında milyarlarca dolarlık bir şirket bundan da daha önemlisi milyarlarca insana belkide dünyanın bütününe hitap eden platformlara (facebook, instagram, whatsapp) sahip bir şirket; Twitterı bence bırak pastadan pay almayı yerinde sallayamadı bile :) Bazen her şey para, yatırım değildir. Ne dersiniz belki dünyanın neden gelişmediğinin bir örneği der miyiz? ;)

Yine söylüyorum belki @Volkyci arkadaşı yatırımla gerçekten de dediği gibi piyasayı alt üst eder, inşallahta başarılır olur benimkisi sadece kendi şahsi fikrim.

herkese iyi forumlar.
ben size bişey demedim dediklerinizin çoğuna yanıt vermem çok zamanımı alacaktır.
yani siz kısaca şeymi diyorsunuz twitter = r10 :D
r10 bu kafayla gittiği sürece batacak durumda bakın ben onu bunu veya birini eliştirmem r10 gibi yönetimin keyfine ve paraya baktığı bi ortamda insanlar ayıktı açılan konular ortada millet artık mizaha vuruyor ticaretten çok bi proje tutmadı diye her proje tutmayacak gibi bişey yok belirttiğim ve son kez dediğim gibi varsa parasına bütçesine güvenen bu yaz startı verelim :)
belki sancılı bi süreç olacak ama illaki üstesinden gelinir.
ben bulunduğum forum konumlarında bile ilk 0-10da benim sitelerim var artık o kadar sıkıldım ki kendimle rakebet ediyorum çünkü işi biliyorum kime nasıl oynayacağımı biliyorum ve sektör sıkıntıılı bi sektör :)
her neyse iyi forumlar.

ben size bişey demedim dediklerinizin çoğuna yanıt vermem çok zamanımı alacaktır.
yani siz kısaca şeymi diyorsunuz twitter = r10 :D
r10 bu kafayla gittiği sürece batacak durumda bakın ben onu bunu veya birini eliştirmem r10 gibi yönetimin keyfine ve paraya baktığı bi ortamda insanlar ayıktı açılan konular ortada millet artık mizaha vuruyor ticaretten çok bi proje tutmadı diye her proje tutmayacak gibi bişey yok belirttiğim ve son kez dediğim gibi varsa parasına bütçesine güvenen bu yaz startı verelim :)
belki sancılı bi süreç olacak ama illaki üstesinden gelinir.
ben bulunduğum forum konumlarında bile ilk 0-10da benim sitelerim var artık o kadar sıkıldım ki kendimle rakebet ediyorum çünkü işi biliyorum kime nasıl oynayacağımı biliyorum ve sektör sıkıntıılı bi sektör :)
her neyse iyi forumlar.
Yani yazdığım mesajdan twitter = r10 çıkardıysanız pes diyorum :D Burada kimse r10 mükemmel bir platform diyerek geçilemez demiyor, illaki kusurları vardır bana kalırsa son 1-2 yıldır inanılmaz derecede ticaret hacmi düştü ve kalitesiz yeni insanlar türemeye başladı ama bu tekrardan toparlanamayacağı anlamına gelmiyor sancılı dönemler olması normal bu süreçten çıkması için maddi, manevi gücüde var.

herkese iyi forumlar.
threads kullanıcıların isteklerine kulak vermedi ki. bir çok hatası problemi vardı. Buna rağmen çok sevildi.

"Threads'in güncel ve aktif kullanıcı sayısı aylık 130 milyon olduğu duyuruldu."

"Şirkete göre ise X'i aylık bazda 550 milyon kişi kullanıyor. "

iki veri de şirketler tarafından 2024 yılında verilmiş.

Bu da demek oluyor ki %20'lik bir pazar payını threads almış bile. Bir platform, 2006 yılında çıkmış bir platformun pazar payının %20'sini sadece 10 ayda alabiliyor " para, yatırım ile". Biz demiyoruz ki çıktığı gibi R10'u devirecek. belki 10 yılını alacak belki 20 yılını alacak. Ama doğru hamleleri yaptığı sürece R10'da yenilmez değil X de Y de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri