Xenforo için vds/vps

Dalgaya almak değil. Benimde 9 tane sitem var. İyi optimize edilmiş yazılım ile hepsi halloluyor. Managed cloud hosting | 4X more speed | 99.9% uptime burada başlangıç paketini kullanıyorum. 9 tane sitenin 6 sını aktif olarak kullanıyorum. Max 1.5 gb

Ekli dosyayı görüntüle 29289

Benim instagram 45 k ya yakın sayfam var. Oradan linki yönlendiriyorum. Günlük 3-4 k lık hitim var. 45 e yakın eklenti var ona rağmen durum böyle. Ram sandığınız kadar önemli değil. Eğerki paylaşımlı kullanıyorsanız o zaman durum sıkıntılı. Paylaşımlı kullanılmaz. Bunun içinde redis de var. Litespeed de var kendi içinde yüklü güvenlik yazılımı da var. İyi optimize edilmiş ve iyi bir yazılımla birleştirilmişse. O kadar da çok büyük şeyler almaya gerek yok. Para kolay kazanılmıyor. İnanmıyorsanız canlı kayda alayım bakın.
Hostinger gayet güzel iş çıkarmışsın hocam. Öğrenmek istediğim buydu.

Hetznerde 4 ile 8 GB ram arasında fiyat farkı az. Bu arkadaşın lokasyon Almanya. Onu hetznere yönlendirmek mantıklı görünüyor. Ya 8 Euro ya da 13 Euro verecek. Euro kazanan insan onu etkilemeyecek. :)

var. İyi optimize edilmiş ve iyi bir yazılım

Hostinger gayet güzel iş çıkarmışsın hocam. Öğrenmek istediğim buydu.

Hetznerde 4 ile 8 GB ram arasında fiyat farkı az. Bu arkadaşın lokasyon Almanya. Onu hetznere yönlendirmek mantıklı görünüyor. Ya 8 Euro ya da 13 Euro verecek. Euro kazanan insan onu etkilemeyecek. :)
Şey soracağım size peki bu lokasyon muhabbeti çok farkediyor mu site hızı açısından. Cloudflare üst paketinde lokasyon seçilebiliyor mesela. Onları deneyimlediniz mi hiç ?

Şey soracağım size peki bu lokasyon muhabbeti çok farkediyor mu site hızı açısından. Cloudflare üst paketinde lokasyon seçilebiliyor mesela. Onları deneyimlediniz mi hiç ?
Kesinlikle fark ediyor. Ping değeri ve Türkiye yakınlığı nedeniyle hetzner Almanya muazzam hızlı yanıt veriyor. Eminim hostingerde iyidir fakat Almanya ya da Fransa lokasyon Türkiye için muazzam hızlı oluyor. ABD lokasyon VDSim bu kadar verimli değildi.

Cloudflare ben free sürüm kullandım. Ayarları LaDezs yapmasına rağmen Google AdSense siteyi bulamıyordu. Yurtdışı erişim problemi oluyordu kaldırdım. Deneyimim cf yönünden yok denecek kadar.

Kesinlikle fark ediyor. Ping değeri ve Türkiye yakınlığı nedeniyle hetzner Almanya muazzam hızlı yanıt veriyor. Eminim hostingerde iyidir fakat Almanya ya da Fransa lokasyon Türkiye için muazzam hızlı oluyor. ABD lokasyon VDSim bu kadar verimli değildi.

Cloudflare ben free sürüm kullandım. Ayarları LaDezs yapmasına rağmen Google AdSense siteyi bulamıyordu. Yurtdışı erişim problemi oluyordu kaldırdım. Deneyimim cf yönünden yok denecek kadar.
Şimdi ben de Almanyaya transfer ettim. Litvanyadaydı normalde. Merak ettim. Bu ping nasıl ölçülüyor.

Şimdi ben de Almanyaya transfer ettim. Litvanyadaydı normalde. Merak ettim. Bu ping nasıl ölçülüyor.
başlat > çalıştır > cmd > ping siteadı.com
Çıkan sonuçlarda ms (milisaniye) cinsinden yanıt süresini görebilirsin.

Litvanya ve Almanya ping değerlerini karşılaştır hocam. Hangisinden verimli ve hızlı açılış sağlıyorsun kontrol et. Avrupa olarak gözle görülür fark bir tık zor anlaşılır. Almanya-ABD olsa görülürdü. Denemekte fayda var.

teşekkür ederim cevaplarınız için, aslımda ilk kullamım için 2cpu 2 ram olandan vds karar verdim, şuan için hitim yok 6 adet sitem var ama onları sunucuya almayacağım şimdilik.
hetzner uygun daha uygun alman firmalarıda var 1und1.de gibi önemli olan benim lokasyonum değil kullanıcıların, benim kullanıcı %98 Türkiye neyse şimdikil bu okadar önemli değil
baktım sorun yaşıyorum ,sunucu yönetimi hakkında azda olsa bilgim var daha sonra daha büyük sunucuya gecerim...
öğrenmek istediğim xenforo bukadar düşük donanımda hitsiz bir site sağlıklı çalışırmıydı? çalışıyormuş.
tekrar tekrar teşekkür ederim bu bilgiler için

Merhaba arkadaşlar xenforo için aşağıdaki özellikli bir vds veya vps yeterlimidir. şuan için hit yok yeni acılacak forum. Başlanğıç için diyelim. ayrıca günlük tekil 50/100 cıvarı kadar yetermi?
1 CPU
1 RAM
40 SSD
bir vps veya vds yerterlimidir + hosting kontrol paneli
veya
2 cpu
2 ram
40 ssd
buda vps veya vds + hostıng kontrol paneli

plesk/CyberPanel düşünüyorum
Merhabalar @Gurbetseli

burada size söyle bi açıklama yapabilirim. Önemli olan bu cihazların ram cpu disk alanları ve kontrol panel seçimidir.
Şimdi siz 1cpu-1gbram bi cihaz seçtiğinizde kontrol panelinizi optimizasyon yapilmiş olarak düşünüyorum yarısı kontrol paneline gider. Bu rakamlar size demo -test projeler için iş görebilir fakat aktif siteler için zorlar.

Bir çok panelde bu test edilerek kanıtlanmış sonuçlardır. Aşağıda size belirtiyorum kendi derlemelerimi ;)

siteniz yeni bi forum ise benim önerim 2cpu-4gbram-40ssd+Plesk yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 4cpu-8gbram-80ssd+ WHM/cpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 3cpu-4 gbram-40ssd+Cyberpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 2cpu-4gbram-40ssd+Cloudpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim öneirm 3cpu-4gbram-40ssd+centoswebpanel yönünde

bunlar sıfır forumlar için geçerli 50+ forum projesinde test edilmiş tamamen kendi gözlemlediğim analiz bilgileridir.

Merhabalar @Gurbetseli

burada size söyle bi açıklama yapabilirim. Önemli olan bu cihazların ram cpu disk alanları ve kontrol panel seçimidir.
Şimdi siz 1cpu-1gbram bi cihaz seçtiğinizde kontrol panelinizi optimizasyon yapilmiş olarak düşünüyorum yarısı kontrol paneline gider. Bu rakamlar size demo -test projeler için iş görebilir fakat aktif siteler için zorlar.

Bir çok panelde bu test edilerek kanıtlanmış sonuçlardır. Aşağıda size belirtiyorum kendi derlemelerimi ;)

siteniz yeni bi forum ise benim önerim 2cpu-4gbram-40ssd+Plesk yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 4cpu-8gbram-80ssd+ WHM/cpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 3cpu-4 gbram-40ssd+Cyberpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim önerim 2cpu-4gbram-40ssd+Cloudpanel yönünde
siteniz yeni bi forum ise benim öneirm 3cpu-4gbram-40ssd+centoswebpanel yönünde

bunlar sıfır forumlar için geçerli 50+ forum projesinde test edilmiş tamamen kendi gözlemlediğim analiz bilgileridir.
teşekkür ederim, plesk cyberpanelden daha fazla kaynak tüketir diye tahmin ediyordum,ozaman yeni kurulum ve hitsiz bir forum dahi olsa 2cpu ve ram üstü olması gerekli sanırım en azından panel optimizasyonuda yapılmalı..

tekrar teşekkür ederim bu önemli bilgi için.
fikrim 2cpu 2 ram panelsiz ama panelli düşürsem 2 cpu 4ram pleskli olabilir..

tekrar teşekkürler

Merhaba,

2 CPU olan paket başlangıç için gayet yeterli olacaktır.

Kişisel önerilerimi duymak isterseniz; maalesef cyberpanel kullanmanızı kesinlikle önermiyorum, ilgili paneldeki açıklar bir türlü bitmiyor. Benim önerim panel tercihi olarak cloudpanel olacaktır. İlgili panelde gereksiz servisler olmadığı için rahat bir kullanım deneyimi sunacaktır. Ek olarak cloudpanel site ayarlarından sadece istekleri Cloudflare üzerinden aktif ederseniz daha da sunucu yükü azalacaktır. Dışarıdan ip'ye gelen isteklerde 403 hatası alınarak, sadece cloudflare üzerinden gelebilecek trafikleri onaylayacağı için gereksiz trafiklerde sunucunuza yük binmeyecek. Bu durumda cloudflare üzerinden 3-5 optimizasyon yaptığınızda tüm trafiği cloudflare üzerinden yönetebilirsiniz.

Hizmet lokasyon seçimi konusuna gelirsek, açıkçası projenize bağlı seçim yapabilirsiniz ama cloudflare kullanacağınız için çokta bir önemi bulunmuyor. Zaten cloudflare bir nevi cdn görevi gördüğü için önemli olan sizin sunucunuz ile cloudflare arasındaki bağlantı hızıdır. Ondan sonraki süreç, cloudflare tarafından sunulan erişim hızıdır. Bu noktada sunucu tepki süreleri de önem arz ediyor ama o kadar da önemli değil.

Projenizin yurtdışı olduğunu düşünerek, önerim hetzner olacaktır. Uzun vadede hetzner cloud sunucularını kullandım, aylık 7-8€ gibi bir fiyatlandırmaya çok iyi hizmetler alabilirsin. Bir projemizi hetzner cloudda tutuyorduk sunucuyu neredeyse 500günden fazladır resetlemediğimizi fark ettik bu süreçte hiçbir problem yaşamadı. Ama bu konuda sunucu bazında yaptığınız optimizasyon ve yapılandırmalar da önem arz ediyor.

Eğer ki projeniz yurtiçin odaklıysa yine fark etmeyecektir. Arada cloudflare kullanacağınız için hetzner tercih edebilirsiniz. Ama destek konusunda talep açarsanız sizlere destek olmazlar, bilginiz yok ise hetzner kullanmak biraz sizleri zorlayabilir. Ben destek almakta istiyorum derseniz, destek konusunda şu anda Türkiye lokasyondaki firmalar daha önde geliyor. Yurtdışında maalesef 7/24 teknik destek hizmeti bulunmuyor. Mesai saatleri dolduğu anda kimseyi bulamazsınız :) Ama bu durum Türk firmaları için aynı değil. Neredeyse birçok firmaya anında ulaşabiliyorsunuz.

teşekkür ederim, plesk cyberpanelden daha fazla kaynak tüketir diye tahmin ediyordum,ozaman yeni kurulum ve hitsiz bir forum dahi olsa 2cpu ve ram üstü olması gerekli sanırım en azından panel optimizasyonuda yapılmalı..

tekrar teşekkür ederim bu önemli bilgi için.
fikrim 2cpu 2 ram panelsiz ama panelli düşürsem 2 cpu 4ram pleskli olabilir..

tekrar teşekkürler
Açıkçası plesk panel kullanıyorum, gereksiz servisleri kaldırman durumunda panelin kullanım yükü azalacaktır.

Görseldeki sunucuda(plesk) neredeyse 5-10 web sitesi bulunmakta günlük hitleri çok fazla değil ama yine de trafik alan siteler ve kaynak kullanımı;
1738835791437.png
Neredeyse RAM dışında bir kullanım yok.

Yine aynı şekilde 5-10 web sitesi bulunan cPanel sunucumuzun kaynak kullanımı;
1738835835448.png
RAM dışında bir kullanım gözükmüyor, yukarıdaki sunucu 1GB ram tüketirken bu sunucu 4GB ram tüketmektedir. Ve bu sunucudaki siteler çok fazla trafik alan siteler, bir üst mesajımda anlattığım olayı yaptığım için trafiği cloudflare taraflı yönetiyorum. Sunucuya gelen çok fazla bir istek olmuyor.

Sunuculara atanan cpu veya kaynak limitlerini görmezden gelebilirsin. Projelerimi kendi fiziksel sunucumda barındırdığım için kaynak tarafında bir kısıtlamam bulunmuyor. Bu noktada bakman gereken RAM kullanımı olacaktır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri