R10 Vs Zyrein Tartışması Hakkında Görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birkaç gün önce zaten bu kişiyi forumda paylaşmıştım. Enxf gibi forumlarda da şikayet etmek istedim fakat her yerden banlandığım yanıma kâr kaldı.
Kingz'e de kendisi tasarladığı için o şeye güvenmiştim. Fakat dediğiniz gibi bütün tema kingz'e uyumlu olarak kodlanmış. Kendisi bile sitesinde edit yaparak çalıştırıyor.
5 günlük uğraşım sonucu tema adam oldu fakat kullanmayı düşünmüyorum. Belki bende satarım ileride.
Sen de mi Synapse - Splicho dan satın aldın?
Bu kişinin yaptığı tema replika zaten. Kodlama kendine özgü olsada görünüş kingznet... Temayı tema yapan zaten eklentiler.

1717509641777.png1717509745967.webp

Sen de mi Synapse - Splicho dan satın aldın?
Bu kişinin yaptığı tema replika zaten. Kodlama kendine özgü olsada görünüş kingznet... Temayı tema yapan zaten eklentiler.

Ekli dosyayı görüntüle 26557Ekli dosyayı görüntüle 26558
Evet Splicho'dan aldım. Temanın adı zaten kingz v6. Zor bela eklentileri de aldım fakat eklentilerde olsa temanın console hatalarından, 404 hatalarından, kurduğunuz eklentilerin sunucu hatalarından zaten adam akıllı kullanamıyorsunuz. Teker teker onları halledince ortaya güzel bir şey çıkıyor.

Evet Splicho'dan aldım. Temanın adı zaten kingz v6. Zor bela eklentileri de aldım fakat eklentilerde olsa temanın console hatalarından, 404 hatalarından, kurduğunuz eklentilerin sunucu hatalarından zaten adam akıllı kullanamıyorsunuz. Teker teker onları halledince ortaya güzel bir şey çıkıyor.
Sana KingzV6 klasörünü attıysa bayağı eksik var o zaman :S

Adam kafasına göre teslim ediyor o zaman :D
Yukarıda yazdım biraz, adama diyorum böyle bir hata var ve böyle bir eklenti olması gerekiyor. Bana diyor yok. Israr ediyorum eklentiyi atıyor. Belki böyle böyle 5-6 tane eklenti aldım adamdan. Hatta bazı eklentileri başka satın alan birinden aldım. Zaten eklentilerin hepsi kendinin değil. Kingz için özel kodlanan eklentiler. Eklenti yapımcısını ile görüştüm. Eklentileri satmıyor kingz'e özel diyor. Yani bu kişiden tema alacak var ise çok uğraşması gerekecek.

Mesela burasını çalıştıramayanlar kesin vardır. Satın alıpta..
1717510893786.png

Userbar Hue mesela rank rengini değiştirebiliyorsun.
1717511047506.png

1717510998903.png

xF v2.3 uyarlamayı düşünüyorum. Kararlı sürümün çıkmasını bekliyorum.

Bende burada tenzih ederek bir yorum yapayım, istediğinizi yapın fakat şu süreçte yakın zamanda R10'u geçmek imkansız.

1- R10 kadar kaynağınız yani paranız var mı?
2- R10 gibi bir kurumsal/site hafızasına sahip misiniz?

1.maddede bahsettiğim para varsa 2'ye hiç uğraşmayın wmaracı gibi sektörde bilinir bir site alın ve para saçarak geçmeye çalışın yada durun bu kadar büyük paralarla bir insan niye böyle bir kumar oynamaya çalışır ki :)

Bende burada tenzih ederek bir yorum yapayım, istediğinizi yapın fakat şu süreçte yakın zamanda R10'u geçmek imkansız.

1- R10 kadar kaynağınız yani paranız var mı?
2- R10 gibi bir kurumsal/site hafızasına sahip misiniz?

1.maddede bahsettiğim para varsa 2'ye hiç uğraşmayın wmaracı gibi sektörde bilinir bir site alın ve para saçarak geçmeye çalışın yada durun bu kadar büyük paralarla bir insan niye böyle bir kumar oynamaya çalışır ki :)
Ah bi bütçem olsa :)

Paranız da olsa bile r10 nu geçemessiniz. Boşa kendinizi kandırmayın :) iyi bir webmaster ve yazılımcıların görüşlerini alın bakalım ne diyorlar :)

Paranız da olsa bile r10 nu geçemessiniz. Boşa kendinizi kandırmayın :) iyi bir webmaster ve yazılımcıların görüşlerini alın bakalım ne diyorlar :)
Deneyelim varmı bütçeniz proje tutmazsa verdiğiniz ödenek kadar iade edeceğim ?
Bişey biliyoruz ki konusuyoruz 4 dil biliyorum yazilimda sana yeterlimidir dostum kendin yapamayacağın şeyleri başkasida yapamicak gibi düşünme.

Deneyelim varmı bütçeniz proje tutmazsa verdiğiniz ödenek kadar iade edeceğim ?
Bişey biliyoruz ki konusuyoruz 4 dil biliyorum yazilimda sana yeterlimidir dostum kendin yapamayacağın şeyleri başkasida yapamicak gibi düşünme.
R10, eski bir forum. İlk açıldığı dönemleri çok iyi hatırlıyorum ki, o zamanlar çok iyi forumlar da vardı. Ancak, R10 da dahil, o zamanlar forumların maddi getirisi yok denecek kadar azdı. Yani üyelik satışı yapmak, firmaları foruma almak gibi şeyler yoktu. Zaten, o zamanlar firma sayısı belliydi ve reklama ihtiyaçları yoktu. Getirisi olmadığı için eski büyük forum sahipleri ya evlendi, ya yeni bir iş kurdu, ya da ilgilenemediklerinden forumlarını kapattılar. Yeni bir forum arayışında olan kullanıcıların adresi R10 oldu. Daha sonra Türkiye'de firmalar çoğaldı, merdiven altı hostingciler kol gezmeye başladı. İnsanlar bloglar açmaya, irili ufaklı her firma kendisine websitesi yapmaya başladı. Bu firmalardan hizmet alırken birçok kişi mağdur oldu. İşte R10 burada, kullanıcı yorumlarıyla insanlara firma seçerken yardımcı oldu. R10 da bu pastadan haklı olarak payını aldı ve almaya devam ediyor.

Bunu söylüyorum çünkü R10 bir süreçten geçti ve bu uzun bir süreçti. İyi bir yazılımcının aylık geliri 3.000 - 5.000 - 10.000 dolar seviyelerinde. Bu sadece yazılımcı maliyeti. Diğer reklam, sunucu vs. masraflarını da katarsak, forumu tutturmanın ve R10'u geçmenin maliyeti milyonlarca lirayı bulacaktır. Yani ucu açık. Yanlış anlamayın, rakip olamazsınız demiyorum. İyi bir yatırım ve ekiple rakip olabilirsiniz. Ancak bu çok riskli bir yatırım olur. O kadar para ile R10 getirisini 10'a katlayacak startuplar var. 2023 senesinde startuplar toplamda 1 milyar doların üzerinde yatırım aldı. Paranın büyüklüğüne bakılacak olursa, iyi bir yazılımcı grubu ile R10 gibi bir forum açmak yerine böyle şeylere yönelmek daha mantıklı bir tercih olur.

Ek olarak; Konunun asıl içeriğine bir yorum yapacak olursam; Hiçbir şey anlamadım :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri