R10 Vs Zyrein Tartışması Hakkında Görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir kaç gün önce bu tarz forumlar hakkında kendi içimiz de @netr0n, @LaDezs ve ben eleştiri yapıyorduk. Neden, nasıl, ne zaman soruları çıktı ortaya :) Sonuca tabiki varamadık ama bir karara vardık :D
Bir gün emekli olup, bu işlere daha fazla zaman ayırabilecek imkanları sağladığımız da bu işi yapma kararı aldık :D Tabi bu bir fikir gerçekten olur mu hiç birimiz net bir cevap veremeyiz, zaman ne getirir, götürür izleyip göreceğiz.

Konu hakkında ise, geçenlerde biri bizi adı geçene sitede eleştirmiş. Bizim temalardan birini forumda konu açarak tamamen iyi niyetleri ile bir duyuru, reklam yapmış. Bu kişi ise yönetimden değil kesinlikle, kendi insiyatifinde bunu yapmış. Bizlik hiç bir durum yok yani :) Buna yapılan bir yorumu gördüm, bu siteyi sevmediğiniz söylüyor ama burada tanıtımınızı yapıyorsunuz. Buna en güzel cevabı ise yine forum kullanıcılarımızdan olan biri "adamların bu konudan haberi bile yoktur" demiş :D ki ben konuyu daha dün gördüm ne zaman açılmış inanın onu bile bilmiyorum.
Biz orda çok uzun zamandır içerik paylaşmayı, takip etmeyi bıraktık ki herkes de bunun farkındadır. Biz sevmiyor olabiliriz ama bunun kendimizce sebepleri de var inanın. Bu yüzden o sitedeki mantık, işleyiş hakkında yorum yapmam, kendilerince mantıklı yanları elbette vardır. Diğer forumu ise bizden aldığı bir ürün aracılığı ile tanıdım. Yani iki tarafa da uzağız ne yazık ki, iki tarafında yolu, bahtı açık olsun ne diyeyim ki başka :)
Sanki bu kadar tevazu biraz fazla olmuş hocam

R10'a rakip çıkabilecek bir forum sanal dünyada daha görülmedi :) piyasada herkes R10 taklidi üzerinden gidiyor.

Çok yanlış bir yaklaşım. İsteyen herkes etmek hırsızlığı yapmadığı sürece özgürdür. Rekabet biz kullanıcılar için iyi fakat bu durumu r10 sevmemiş galiba

r10nu neden bu kadar fazla öven çıkmış anlayamadım :D
sağlam bi bütçem olsa kolayca geçilebilecek forum bunu he hı diyip geçiştiren illaki olucaktır lakin cidden öyle :)
hatta sağlam bi yatırımcı varsa gelsin deneyelim sağlam bi ekip ile herşey hal edilir siz sadece kafaya koymaya bakın.
o zaman trendyol var diye diğerleride kapatsın gitsin sizin dediğiniz mantık kısaca bu.

r10nu neden bu kadar fazla öven çıkmış anlayamadım :D
sağlam bi bütçem olsa kolayca geçilebilecek forum bunu he hı diyip geçiştiren illaki olucaktır lakin cidden öyle :)
hatta sağlam bi yatırımcı varsa gelsin deneyelim sağlam bi ekip ile herşey hal edilir siz sadece kafaya koymaya bakın.
o zaman trendyol var diye diğerleride kapatsın gitsin sizin dediğiniz mantık kısaca bu.
Size katılıyorum, sadece benim tereddütüm SEO konusu. Biliyorsunuz r10 çok uzun zamandır aktif bir forum tüm içeriklerde ilk sırada. Yani güzel bir bütçeyle çok rahat bir şekilde, iyi konumlara getirebilecek forum yapılabilir. R10 kesinlikle yıkılamaz demiyorum, ama şu anda tek tercih yeri r10 olmakta. Ha, r10'dan farklı bir kullanım deneyimi sunarsın tüm kullanıcıları memnun edersin birkaç ayda r10'da çökebilir. Ama şu anda bu şekilde bir yatırım yapabilecek kişilerin olduğunu sanmıyorum. Ondan dolayı R10 mevcut pozisyonunu koruyacaktır.

Size katılıyorum, sadece benim tereddütüm SEO konusu. Biliyorsunuz r10 çok uzun zamandır aktif bir forum tüm içeriklerde ilk sırada. Yani güzel bir bütçeyle çok rahat bir şekilde, iyi konumlara getirebilecek forum yapılabilir. R10 kesinlikle yıkılamaz demiyorum, ama şu anda tek tercih yeri r10 olmakta. Ha, r10'dan farklı bir kullanım deneyimi sunarsın tüm kullanıcıları memnun edersin birkaç ayda r10'da çökebilir. Ama şu anda bu şekilde bir yatırım yapabilecek kişilerin olduğunu sanmıyorum. Ondan dolayı R10 mevcut pozisyonunu koruyacaktır.
Belirttiğim gibi hocam kafama koymam ile birlikte yatirimci dahilinde r10 gibi bi geçebilirim.
Seo konusunda şuan bulunduğum sektörde 1-2 sirada ilk 1-10 arasi hep benim siteler var o konudada bilgim var çok şükür ki onuda zaten yine bi ekip hal edecektir.

Belirttiğim gibi hocam kafama koymam ile birlikte yatirimci dahilinde r10 gibi bi geçebilirim.
Seo konusunda şuan bulunduğum sektörde 1-2 sirada ilk 1-10 arasi hep benim siteler var o konudada bilgim var çok şükür ki onuda zaten yine bi ekip hal edecektir.
Yatırımcı reklam içinmi diyorsunuz yoksa özel eklenti yazdırmak vs içinmi

Buradaki arkadaşları tenzih ederek başlayayım;
Büyük bir hevesle forum açıp, hem yazılım, hem donanım açısından yeterli bilgisi olmayan, kemik kadro diyebileceğiniz bir ekibi bulunmayan (tek başıma yaparım diyen), güncel akışı takip etmeyip yerinde sayan, hedeflerine ulaşmak için forumla yatıp forumla kalkmayan öyle çok sayfa var ki.
Bu yüzden kısa süre içinde emeklerini zayi ederek, hayal kırıklığı (belki de tecrübe) yaşayıp kapatılan sayfaları biliyorsunuz. Burada bahsi geçen A ya da B forumu ismi önemli değil, bir hedef olarak bile gösteriliyorsa bunun bir zaafiyet olduğunu ve örnek alınıp yola çıkıldığını düşünüyorum. Daha iyisini yaparım mantığıyla başlanırsa ancak başarılı olunabilir. Hiçbir yükseklik erişeilemez değildir. Ve gelecek beklemekle gelmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri