R10 Vs Zyrein Tartışması Hakkında Görüşleriniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
güzel kardeşim bak şimdi şu şekilde yazayım ki anlaşalım, birbirimizi anlayalım. 15 yılı aşkındır üyeyim orada, ilk ekibini eski halini biliyorum. Şimdi şu şekilde empati yapalım. şuanki Toplama Pc Forum forum senin bu forum üzerinde 10 yıldır çalışma yap, forumun bir yere gelmesi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış, üyelerin olsun üyelerin için birşeyler yap, hatta onlara evlerine ekmek götürmelerine olanak sağla? biri çıkıp forumunu sırf çekemediği için karalasın? çekememezlik edip google'de toplama Pc Forum adında reklam versin? reklamın yönlendirildiği adrese'de senin forumunu hakaret edip kötülesin?

düşünceniz ne olurdu?
marka karalama üzerine bir yasal hakkın var. Adam akıllı gidip şikayet edersin. Hem rakibinin başını ezersin hem de mahkeme kararı ile karalamaların içinden alnın ak bi şekilde çıkarsın. Çocuk gibi oraya giderseniz benle konuşmayın hıh. demenin bi manası var mı? Üyelerin günahı ne bu olayda? Ha bak şöyle ise lafım yok. Hakareti ban yiyen üye yaptıysa ve R10.net bunu tespit ettiyse tamam. O zaman haklı. Bunun dışındaki hiçbir durumun çözümü R10.net'in yaptığı gibi değil ne yazık ki. 100 üyesi olmayan bir forumun sahibi olan ben bile bunu düşünebiliyorken onlar düşünemiyor olmamalı bence.

Böyle bir tepkiyi bekleyeceğim son yer R10.net'ti şahsen. Çünkü çok güzel oturtulmuş bir sistemleri var. Teknoloji forumu olarak çok fazla rakibim var. Sadece adı bilinen 5-6 tane aktif devasa forum var karşımda.

marka karalama üzerine bir yasal hakkın var. Adam akıllı gidip şikayet edersin. Hem rakibinin başını ezersin hem de mahkeme kararı ile karalamaların içinden alnın ak bi şekilde çıkarsın. Çocuk gibi oraya giderseniz benle konuşmayın hıh. demenin bi manası var mı? Üyelerin günahı ne bu olayda? Ha bak şöyle ise lafım yok. Hakareti ban yiyen üye yaptıysa ve R10.net bunu tespit ettiyse tamam. O zaman haklı. Bunun dışındaki hiçbir durumun çözümü R10.net'in yaptığı gibi değil ne yazık ki. 100 üyesi olmayan bir forumun sahibi olan ben bile bunu düşünebiliyorken onlar düşünemiyor olmamalı bence.

Böyle bir tepkiyi bekleyeceğim son yer R10.net'ti şahsen. Çünkü çok güzel oturtulmuş bir sistemleri var. Teknoloji forumu olarak çok fazla rakibim var. Sadece adı bilinen 5-6 tane aktif devasa forum var karşımda.
Aynı açıklamayı yapacaktım, elinize sağlık. Yoksa algılama problemimiz falan olacaktı :D

Ekibimizle beraber R10'da daha dinamik, daha güçlü olarak ilerleyeceğiz.

R10 bünyesine mi geçiyorlar?
Ben sanmıyorum bu şekilde bir şeyin olacağını. Sadece anlaşma adı altında, bu şekilde olacağını aşılanmış olabilir. Coşkun beyin, bu şekilde bir şey yapacağını çok düşünmüyorum. R10'da bile tam yetkiye erişim sahibi olan kişi sayısı sınırlı.

Bir kaç gün önce bu tarz forumlar hakkında kendi içimiz de @netr0n, @LaDezs ve ben eleştiri yapıyorduk. Neden, nasıl, ne zaman soruları çıktı ortaya :) Sonuca tabiki varamadık ama bir karara vardık :D
Bir gün emekli olup, bu işlere daha fazla zaman ayırabilecek imkanları sağladığımız da bu işi yapma kararı aldık :D Tabi bu bir fikir gerçekten olur mu hiç birimiz net bir cevap veremeyiz, zaman ne getirir, götürür izleyip göreceğiz.

Konu hakkında ise, geçenlerde biri bizi adı geçene sitede eleştirmiş. Bizim temalardan birini forumda konu açarak tamamen iyi niyetleri ile bir duyuru, reklam yapmış. Bu kişi ise yönetimden değil kesinlikle, kendi insiyatifinde bunu yapmış. Bizlik hiç bir durum yok yani :) Buna yapılan bir yorumu gördüm, bu siteyi sevmediğiniz söylüyor ama burada tanıtımınızı yapıyorsunuz. Buna en güzel cevabı ise yine forum kullanıcılarımızdan olan biri "adamların bu konudan haberi bile yoktur" demiş :D ki ben konuyu daha dün gördüm ne zaman açılmış inanın onu bile bilmiyorum.
Biz orda çok uzun zamandır içerik paylaşmayı, takip etmeyi bıraktık ki herkes de bunun farkındadır. Biz sevmiyor olabiliriz ama bunun kendimizce sebepleri de var inanın. Bu yüzden o sitedeki mantık, işleyiş hakkında yorum yapmam, kendilerince mantıklı yanları elbette vardır. Diğer forumu ise bizden aldığı bir ürün aracılığı ile tanıdım. Yani iki tarafa da uzağız ne yazık ki, iki tarafında yolu, bahtı açık olsun ne diyeyim ki başka :)

R10'a konuyu açan ve o mesajı yazan benim, her zaman ve her yerde tanıtırım sizi abi.

Burada artistlik yapıp rakam belirtmek istemiyorum ama çok fazla adamı üye yapıp ürün aldırdım XenGenTR'den. :)

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, fakat saygı duymak zorundadır. Ben zamanında WmAracı sitesinden de, şu an hâlen R10'dan da güzel ekmek yiyorum; inkar edemem. Fakat binlerce de mesajım var site içerisinde, yeri geldi kendi sitemden çok daha fazla vakit geçirdim. Bunun sebebi ise ortamı sevdiğimden kaynaklı. Bana ekmek yediriyor ama ben de bir kullanıcı olarak diğer kullanıcılara hizmet veriyorum, yardımcı oluyorum. Bir nevi karşılıklı ilişkimiz :)

Karalamayı falan sevmiyorum. 10 yıldan fazla zamandır üyeliğim var birkaç defa banlandım da kimse bana diyemez ki Tevfik sen bu cümleleri kurdun R10'a karşı diye. Bu arada kesinlikle XenGenTR hakkında da yorum yaptırmam.

Bana etik gelmiyor abi bir siteden ayrılıp diğer sitede karalama yapmaları. R10'dan banlanan herkes zyrein gitti ve R10 platformunu karaladı, ipler orada koptu zaten. Bu tarz şeylere müsaade edilmemesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri