Daha önce çokça defa denedim keza sunucularım hepsinde Debian, Ubuntu ve AlmaLinux kullanıyorum elimde yatkın fakat gündelik işlerde veya oyunlarda maalesef istediğimi alamıyorum. Hepsinin de kendi alanında güzel özellikleri var. Oyun bilgisayarımda 12900k var, iş bilgisayarımda 14900k var herhangi bir hantallık yok hiçbir şekilde. İş bilgisayarımda ayrıca vmware şeklinde 4 işletim sistemi daha yüklü.Sizi Windows da tutan bir program yoksa, bi deneyip kullanmanızı öneririm. Gerçekten geçiş yaptığınız da, windowsun hantallığını anlamış olacaksın.
Ayrıca yönetilebilirlik açısından dağlar kadar fark var.
Kapalı kaynak olmasının size dezavantajı nedir anlamadım? Linux açık kaynak olmasından ötürü insanların neden övündüğünü anlamıyorum. Bir OS geliştiricisi misiniz?Kapalı kaynak, ticari sistemi övmenin mantığı olamaz hocam. İşine yarıyordur kullanıyorsundur. Bu kadar. Kontrollü eskitme uygulanarak cihazınız daha erken çöp oluyor. Sürekli virüs tehdidi var. Özgür yazılım, açık kaynak nedir felsefesini okuyarak giriş yapıp herhangi bir dağıtım denerseniz bence fikriniz değişecektir.
Kontrollü eskitme uygulamak derken? İşletim sisteminin geliştiriliyor olması, daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuyor olması onun kontrollü eskitmeye maruz kaldığını mı kanıtlıyor? Hayatımda ilk defa birisinden Windows'un kontrollü eskitme yaptığını duyuyorum. Daha neler okuyacağız.
2014'lü yıllarda bu özgür yazılım furyası türkiyede patladığı zaman Linux mint ve bunun gibi bir sürü (hackintosh bile) denedim fakat bana istediğim işi en pratik şekilde, en hızlı ve sorunsuz şekilde yaptıran OS Windows olmuştu. Yıl 2025, şimdi daha güzel hale geldi. Windows 11 çok sevmiyorum fakat Windows 10 şuan için benim her istediğimi karşılıyor.
Benim için Linux gündelik ev bilgisayarı için uygun değil.