Discourse'dan Xenforoya geçiş. Düşünceleriniz ?

Merhaba arkadaşlar.
Ben uzun emekler vererek Discourse için bir tema hazırladım ama geldiğim noktada gerek tanıdıklar gerek kendim bu forum sisteminin MMORPG oyun forumları için uygun olmadığı kanaatindeyiz.
Sizin fikirlerinizide almak istiyorum sizce ne yapmalıyım devam edip reklamlara başlayayım mı yoksa yol yakınken Xenforo ya geçerek riske girmeyeyim mi ?
Site adresi konunun sonunda.

Geçiş için düşündüğüm sebepler
1- Alışılagelmiş görüntünün dışında. Forum gibi gözükmediği için kullanıcılar kullanım zorluğu veya göz yadırgaması çekerek forumdan uzaklaşabilir.
2- Eklenti bulunamıyor, örneğin
Ticaret Puanı eklentisi gerekiyor şuan bana ama yazdırmak gerek ve 1000$ minimum teklif geliyor yazmak için.
Premium üyelik eklenemiyor.
Reklam alanı eklenemiyor. (Var ama tam istediğim gibi değil siteye girdiğinizde sağ sol reklamı ben kendim ekledim mesela eklentisi olsa kullanıcı için kolaylık)
3- Şu an aklıma gelmeyen başka sebeplerde var ama aklıma gelmedi.

Geçmemek için sebeplerim
1- Tasarımı istediğim gibi değiştirebiliyorum. Tuşların yerini, rengini, üstüne gelince butonun parlama rengini(hover), sitenin genişliğini, arkaplanını yani CSS, HTML ve JS ile istediklerimi yedirebiliyorum foruma. Xenforo'da bu nasıl bilmiyorum ve ücretli satılan temaların çoğu hoşuma gitmedi. (Şu an aktif olan forumumdaki gibi tasarım bulabilir miyim renk, genişlik ve header kısmı olarak?)
2- Chat sistemi var seri bir iletişim kurabilir üyeler item alışverişi yaparken.
3- Tasarıma çok emeğim var kendim yaptım diye belkide çok hoşuma gittiği için bırakmak istemiyorum :) *Default Discourse temasından bu hale getirdim isteyen bir karşılaştırma yapabilir.
4- Serilik, kullanıcılar çok seri cevap verebilir ve konu açabilir, düzenlenebilir olarak yazılmış bir yazılım.
5- SEO mükemmel anında işleniyor google ve diğer arama motorlarına. Xenforoda bu nasıl bilmiyorum ama çok fark olduğunu düşünmüyorum.

Aslında geçmemek için sebeplerim daha çokmuş şimdi yazarken fark ettim ama çok arada kaldım belki ikisini kullananlar vardır bana bir destek olur ne yapmam gerektiği hakkında.
Teşekkür ederim.

Site adresi : PVPFARM

Doğru tema seçimi ve birkaç edit ile mevcut halinden çok daha iyi olabilir. Xenforo'nun şekillendirilebilir yapısı sizin için en büyük avantaj olacaktır.

Merhaba,

bu forum sisteminin MMORPG oyun forumları için uygun olmadığı kanaatindeyiz.
Bu düşüncenize katılıyorum, Discourse daha çok topluluklar için uygun bir yazılım. Örneğin; TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.

Sizin fikirlerinizide almak istiyorum sizce ne yapmalıyım devam edip reklamlara başlayayım mı yoksa yol yakınken Xenforo ya geçerek riske girmeyeyim mi ?
Benim önerim altyapıyı değiştirmeniz yönünde olacaktır. Ancak derseniz ki, ben Discourse ile ilkleri yapacağım :D o zaman yazılımı kullanabilirsiniz. Ancak altyapıyı değişelim derseniz, xenforo yada woltlab yazılımını kullanabilirsin.

1- Alışılagelmiş görüntünün dışında. Forum gibi gözükmediği için kullanıcılar kullanım zorluğu veya göz yadırgaması çekerek forumdan uzaklaşabilir.
Ticaret Puanı eklentisi gerekiyor şuan bana ama yazdırmak gerek ve 1000$ minimum teklif geliyor yazmak için.
Reklam alanı eklenemiyor. (Var ama tam istediğim gibi değil siteye girdiğinizde sağ sol reklamı ben kendim ekledim mesela eklentisi olsa kullanıcı için kolaylık)

Geçmemek için sebeplerim
1- Tasarımı istediğim gibi değiştirebiliyorum. Tuşların yerini, rengini, üstüne gelince butonun parlama rengini(hover), sitenin genişliğini, arkaplanını yani CSS, HTML ve JS ile istediklerimi yedirebiliyorum foruma. Xenforo'da bu nasıl bilmiyorum ve ücretli satılan temaların çoğu hoşuma gitmedi. (Şu an aktif olan forumumdaki gibi tasarım bulabilir miyim renk, genişlik ve header kısmı olarak?)
2- Chat sistemi var seri bir iletişim kurabilir üyeler item alışverişi yaparken.
3- Tasarıma çok emeğim var kendim yaptım diye belkide çok hoşuma gittiği için bırakmak istemiyorum :) *Default Discourse temasından bu hale getirdim isteyen bir karşılaştırma yapabilir.
4- Serilik, kullanıcılar çok seri cevap verebilir ve konu açabilir, düzenlenebilir olarak yazılmış bir yazılım.
5- SEO mükemmel anında işleniyor google ve diğer arama motorlarına. Xenforoda bu nasıl bilmiyorum ama çok fark olduğunu düşünmüyorum.
Bir üst mesajda belirttiğim şekilde, dersen ki Discourse'da ilkleri yapacağım o zaman kesinlikle Discourse kullanmanı öneririm. Bütçe konusunda seni sarsmıyorsa, Discourse'da kalabilirsin. Ama bu tutarlar birim bazında yüksek olmasa da, kur bazında sorun yaratabileceği için yol yakından altyapı değiştirmeni öneririm.

En azından sevdiğin özellikleri daha ucuz bir tutara xenforo tarafına da entegre edebileceğini düşünüyorum. SEO konusunda tereddütün varsa benim forum sitemi özelden sana iletebilirim. Benim kullandığım yazılım woltlab, bu yazılımda tema desteği çok yok ancak SEO ve altyapı konusunda çok hızlı ve etkili. Girilen içerikler çok hızlı bir şekilde index alıp, sıralamalarda çok hızlı konum alıyor. Tema seçeneği çok olmadığından ben bile, varsayılan temayı kullanmaya başladım :D

import sistemi ile bu mümkün görünüyor;

import sistemi ile bu mümkün görünüyor;
Evet ama sıfırdan kurarım büyük ihtimalle, bu forumda henüz ilerleme yok o yüzden

@CL4Y ben Discourse ile ilerlemek istiyorumda önünde çok engel var bakalım xenforo yolu gözüküyor sanırım :D

Xenforo'nun şekillendirilebilir yapısı sizin için en büyük avantaj olacaktır.
Xenforo kurarsam eminim güzel bir tema kendimde yaparım Discourse da yapabildiğim gibi biraz kurcalamak gerekecek sanırım en olmadı hazır tema alıp renk değişiklikleri ile ilerlerim

Teşekkür ederim cevaplarınız için

Şu an ki tasarımı Discourse çok hoşuma gitti. R10'dan mesaj atan sizdiniz sanırım?

Vallahi ben bu hâlini çok beğendim. Eğer geçiş sağlarsanız Discourse yedeğini rica ederim :)

Şu an ki tasarımı Discourse çok hoşuma gitti. R10'dan mesaj atan sizdiniz sanırım?

Vallahi ben bu hâlini çok beğendim. Eğer geçiş sağlarsanız Discourse yedeğini rica ederim :)
Evet hocam oradan yazdım size :) ben de çok beğeniyorum o yüzden kopamıyorum çok emek var ve 0 bilgi ile başlayıp yaptım bunu :D

Merhaba arkadaşlar.
Ben uzun emekler vererek Discourse için bir tema hazırladım ama geldiğim noktada gerek tanıdıklar gerek kendim bu forum sisteminin MMORPG oyun forumları için uygun olmadığı kanaatindeyiz.
Site adresi konunun sonunda.

Geçmemek için sebeplerim

Aslında geçmemek için sebeplerim daha çokmuş şimdi yazarken fark ettim ama çok arada kaldım belki ikisini kullananlar vardır bana bir destek olur ne yapmam gerektiği hakkında.
Teşekkür ederim.

Site adresi : PVPFARM
xenforo’nun en sevdiğim yapısı güvenlik öncelikli oluşudur. Ben onun için 2017’de mybb’den xenforo’ya geçiş yaptım. Size de en yakın zamanda geçişi tavsiye ederim.

@bebekforum Merhaba teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için
Discourse güvenlik anlamında iyi bir yazılım sadece çok eksikleri var eklenti açısından ve klasik forum görüntüsünden o yüzden xenforoya geçeceğimi düşünüyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri