RaxBoard Modern Forum Yazılımı

• Kullanıcı Lim10Ata
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Webmaster yardımcı kaynaklar
Öncelikle zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Öncelikle RaxBoard bu süreçteki tek odak noktamız ve hedefimiz olacak, o yüzden son aylarda ticari bir işlem dahi olsa efor gerektirecek iş almıyorum. Geliştirici ekibimiz 2 kişi diğer arkadaşımız Rus ve genel olarak araştırma, planlama süreçlerini yönetiyor. RaxBoard markası adına İngiltere de şirket kurma sürecine başladık bile fakat o süreç tamamen tamamlanana kadar Türkiye de faaliyet gösteren şirketimiz üzerinden süreçleri yöneteceğiz.

Yukarıda şirketleşme vs. süreçlerinden bahsetim fakat şirket açmakla kimseye güven verilmeyeceğinide biliyorum, günde binlerce şirket açılıyor veya kapanıyor. Biz bu projede Hella adlı geliştirici arkadaşımla yola çıkarken 3 soruyu kendimize sorarak çıktık;

1. Ne kadar kişiye ulaşabiliriz? Fiyatlarımız şuan ki ücretli forum scriptlerine göre komik diyebileceğimiz rakamlarla çıkmakla beraber tüm mimarimizi shared hostinglere göre tasarladık, bu konuda hiç fena olmayan bir operasyon yürüttüğümüzü düşünüyorum zaten cloud hizmetimizde olacak.
  2. Geliştiriciler için ne yapacağız? Kendimi bildim bileli bu işi gerek amatör gerekse profesyonel yapan biri olarak tüm süreci o kadar kolaylaştırdık ve yapay zekaya entegre ettik ki arkadaşlar, figmaya RaxBoard Example Theme şablonu attığımız zaman sıfırdan tam uyumlu tema üretecek bir duruma yaklaştık. Üstelik Wordpresste ki gibi Marketplace mantığıyla admin panelinizden RaxBoard ekibi tarafından onaylı geliştiriciler tarafından yayınlanan ücretli/ücretsiz eklenti ve temaları tek tıkla kurulum imkanı sağladık. Burada ki tek amacımız Developer Topluluğu oluşturarak yazılımın çok daha fazla insana ulaşması ve yaşaması. Yazılım ticari lisanslı bir ürün fakat geliştiriciler için her şey çok şeffaf tasarlandı.
  3. Diğerlerinden farkımız ne olacak? Her forum scripti birbirine bir noktada benzemek durumunda @eTiKeT™ abime katılıyorum hatta @Can35 'in flaruma benzetmesi hoşuma dahi gitti çünkü flarum gibi hoş bir yazılımla benzetilmek bir şeyleri doğru yaptığımızı düşündürdü. Soruya gelecek olursak mimarimizden, sayfa geçişlerine, marketplace özelliklerinden, eklenti ile edindiğimiz çoğu özelliğin dahili olarak bulunmasına kadar şu süreçte yaptığımız en iyi şeyin bu olduğuna inanıyorum. Hadsizlik yapmak istemiyorum fakat konuda bahsi geçen çoğu yazılımdan çok çok daha gelişmiş bir yapı kurduğumuza inanıyorum. Tabi önümüzde hala süreç var.

Gelelim işin özetine o kadar yazdın ama asıl sorumuza cevap vermediğinizi duyar gibiyim. Aslında bunun bir cevabı yok; bizimde hangi sürümde ne geleceğine kadar yol haritamız, kullanıcıların updatelerini sağlıklı alabilmesi için bir altyapımız, şirketleşme sürecimiz var fakat bunlar bir güvence mi? Ben bir müşteri olsam asla öyle düşünmezdim; XenForo veya konuda örnek verilen SMF de bizlere ilk aşamada bu güveni tam olarak verdi diyebilir miyiz? Bence diyemeyiz; zamanla güncellemelerle, geliştirici topluluğuyla sizlere o güveni verebileceğime inanıyorum. Biz ürünümüzün arkasındayız asla para kazanma hırsıyla bu işi yapmadık.

Ayrıca birkaç arkadaşımız sormuşken cevaplayım RaxBoard bir yapay zeka projesi değil arkadaşlar. 2022 Aralık ayından beri ChatGPT üyesi olarak hayatımın her yerinde yapay zeka kullanıyorum. Yapay zeka böyle kompleks mimarilerde ne kadar detaylı promptlarda verseniz halisünasyon görmeye başlıyor :) Bu demek değil ki yapay zeka kullanmadık Hella ile her ay Claude Max'a 400 USD ödüyoruz fakat süreci baştan sona tamamen biz tasarladık. Her zaman dediğim gibi benim gibi üşengeç fakat ortalama seviyede yazılımdan anlayan biriyseniz yapay zeka bir silaha dönüşüyor; PHP seçmemizde ki en büyük nedende bu zaten.

İyi günler dilerim.

Hocam, örneğin Flarum zamanla bir vakfa devredildi ve arkasında kurumsal bir yapı oluştu. Discourse'un da güçlü bir ekibi ve uzun vadeli bir yol haritası var. Sizin tarafta durum nedir? Kaç kişilik bir ekiple geliştiriyorsunuz?
Açık konuşmak gerekirse, kapalı kaynak ve ticari bir ürün sunuyorsunuz. Bu nedenle kullanıcı olarak şu soruları sormam gayet doğal. Ben basit bir forum kuracaksam gider SMF kurarım. 2006 yılından beri SMF kullanıyorum; geliştiricileri değişse de, proje yavaşlasa da, hatta bir dönem duraksasa da kaynak kod ortada olduğu için yaşamaya devam ediyor.

Siz ise ücretli ve kapalı kaynak bir ürün sunuyorsunuz. Bu durumda neden sizi tercih etmeliyim? Projenin geleceği konusunda nasıl bir güvence veriyorsunuz? Eğer beklediğiniz büyümeyi yakalayamazsanız geliştirmeyi bırakmayacağınızı nereden bileceğiz?

Ayrıca ekibiniz kimlerden oluşuyor, uzun vadeli hedefleriniz neler ve halihazırda kullanan büyük topluluklar veya referans gösterebileceğiniz ciddi projeler var mı? Sonuçta bir platforma zaman, emek ve veri yatırıyoruz. Bu nedenle sadece mevcut özellikler değil, projenin sürdürülebilirliği de benim için önemli. Kısacası, neden sizi tercih etmem gerektiğine dair beni ikna etmenizi isterim.
Öncelikle tebrik ederim. Sıfırdan bir forum yazılımı geliştirmek gerçekten ciddi emek, sabır ve teknik bilgi gerektiren bir süreç. Özellikle 1.0.0 seviyesine getirebilmiş olman takdir edilmesi gereken bir başarı.

X ve Y forumlarına benzetilmesini açıkçası doğal karşılıyorum. Temelinde tüm forum yazılımlarının amacı topluluk oluşturmak ve yıllar içerisinde oluşmuş bazı standartlar bulunuyor. Bu nedenle belirli alanlarda benzerlikler olması bence oldukça normal.

Kısa bir inceleme fırsatım oldu. Arayüz tarafında sade ve temiz bir yapı göze çarpıyor. PHP 8.3 ve paylaşımlı hosting uyumluluğunu hedeflemeniz de yaygın kullanım açısından önemli bir avantaj.

Benim dikkat ettiğim noktalardan biri ise projenin uzun vadeli odağı olurdu. Bir müşteri olarak, geliştiricinin önceliğinin ve gelecekteki odağının bu proje olup olmayacağını bilmek isterdim.

Elbette farklı platformlarda çalışmanın kazandırdığı tecrübe oldukça değerlidir. Ancak RaxBoard'u ticari ve uzun ömürlü bir ürün haline getirmeyi hedefliyorsanız, zamanla topluluğa bu projenin ana odağınız olduğunu hissettirmeniz güven açısından önemli olabilir.

Genel olarak bakıldığında oldukça cesur ve emek verilmiş bir çalışma görüyorum. Yolun uzun olduğunun farkında olarak geliştirmeye devam ederseniz ortaya güzel bir alternatif çıkabilir.

Başarılar diliyorum.
Elinize emeğinize sağlık hocam. söylenecek birşey yok ustalar zaten gerekli herşeyi söylemiş...

Hayırlı uğurlu olsun ☺️

Gözüme çarpan mobil tarafinda bunlar var .
1000071099.jpg

Kırmızı daire içine aldigim noktaki gece gündüz seçimi yaptigimda sayfa cevap vermiyor tiklamiyor donuyor android 16

Mobil tarafinda kayma var logo dan dir vs size kalmış konu tasarimi cok basit kalmış iconlar çok büyük pospit basit kalmış bu kadar hayirli olsun Allah utandirmasin begendim 🤩

@Lim10Ata çok tebrik ederim acayip mutlu oldum senin adına. Bunu yıllar önce sormuştum bir yerde yapılamaz mı bizim ülkeden kimse çıkmaz mı diye. Allah yolunu açık etsin çok sevindim.

Kendinizi kanıtlamak için 50–100 kişiye ömür boyu lisans tanımlayıp, bu kullanıcıların sistemi aktif şekilde kullanması ve düzenli geri bildirim sağlaması oldukça etkili bir yöntem olur. Böylece hem gerçek kullanım üzerinden hızlı geri dönüş alınır hem de güçlü referanslar oluşturulabilir.

Ben de kişisel blogum dışında kendi alan adımda bu forumu kurup kullanarak test eder ve düzenli geri bildirim sağlarım. Bu sayede hem gerçek kullanım senaryoları oluşur hem de referans açısından katkı sağlanmış olur. Bu tamamen kişisel bir öneridir.

Bu arada, ben ya da xenforo.gen.tr’deki kişiler olmasak bile, bu tarz bir modelle sistemin hızlı şekilde kendini kanıtlaması ve daha geniş kitlelere ulaşması mümkün olur.

Hayırlı uğurlu olsun ☺️

Gözüme çarpan mobil tarafinda bunlar var .
Ekli dosyayı görüntüle 32384

Kırmızı daire içine aldigim noktaki gece gündüz seçimi yaptigimda sayfa cevap vermiyor tiklamiyor donuyor android 16

Mobil tarafinda kayma var logo dan dir vs size kalmış konu tasarimi cok basit kalmış iconlar çok büyük pospit basit kalmış bu kadar hayirli olsun Allah utandirmasin begendim 🤩
Teşekkür ederiz hocam, 1.0.3 sürümündeyiz şuan mobildeki çoğu sorun tamamen fixlendi diyebilirim.
@Lim10Ata çok tebrik ederim acayip mutlu oldum senin adına. Bunu yıllar önce sormuştum bir yerde yapılamaz mı bizim ülkeden kimse çıkmaz mı diye. Allah yolunu açık etsin çok sevindim.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Kendinizi kanıtlamak için 50–100 kişiye ömür boyu lisans tanımlayıp, bu kullanıcıların sistemi aktif şekilde kullanması ve düzenli geri bildirim sağlaması oldukça etkili bir yöntem olur. Böylece hem gerçek kullanım üzerinden hızlı geri dönüş alınır hem de güçlü referanslar oluşturulabilir.

Ben de kişisel blogum dışında kendi alan adımda bu forumu kurup kullanarak test eder ve düzenli geri bildirim sağlarım. Bu sayede hem gerçek kullanım senaryoları oluşur hem de referans açısından katkı sağlanmış olur. Bu tamamen kişisel bir öneridir.

Bu arada, ben ya da xenforo.gen.tr’deki kişiler olmasak bile, bu tarz bir modelle sistemin hızlı şekilde kendini kanıtlaması ve daha geniş kitlelere ulaşması mümkün olur.
Düşüncenize saygı duymakla birlikte. 100 kişi demek; 100 farklı sunucu, 100 farklı forum, 100 farklı insan demek böyle bir işin altından kalkabilmek ise bambaşka bir operasyonel sürece işaret ediyor, kaldı ki yazılımın sağlığı açısından çok mantıklı bulmuyorum. İlk aşamada yoğunluğumuzu core yapısını geliştirmek yerine insanların isteklerine, ayırmak süreci sekteye uğratacaktır.

Süreci nasıl yöneteceğimiz haftalar öncesinden belirlenmişti bu hafta 1.1.0 sürümüyle yol haritasını sizlerle paylaşacaktım; 1.2.0 ile ilk kararlı sürüme kavuşmuş olacağız bu aşamadan 1.5 sürümüne kadar bu çekirdek müşteri ve tester arkadaşlarla yazılımı geliştirmek, bug fişleri yapmak için geribildirimler alacağız. Saas kısmı olan Modern Forum Yazılımı — RaxBoard u planlarken bu süreci kolaylaştırmak adına tamamen bu süreçlere göre tasarladık. 1.5 sürümüyle birlikte "XenForo, invision community, woltlab, vbulletin" vb. forum scriptlerinden veri kaybı olmaksızın migration sürecini açacağız. Zaten bizim paravan forumlarımızla hem yazılım SEO hemde teknik olarak testleri arkaplanda sürekli yapılıyor.

Bu süreç sandığımız gibi aylar süren bir süreç olmayacak, Bug Reports | RaxBoard Community bu alandan bugları report edebilirsiniz, şuan bu kategoride bulunan tüm buglar kapalı olarak geliştirdiğimiz 1.0.3 itibariyle fişlenmiş durumda. Öneri ve isteklerinizi ise bu alandan bize bildirebilirsiniz Suggestions & Feedback | RaxBoard Community

Şimdi inceleme fırsatı buldum; üzerinde ciddi emek harcandığı belli. Öncelikle hayırlı olsun, umarım başarılı bir süreç geçirirsiniz.

Size yeni müşteri kazandıran kullanıcılara belirli oranlarda indirim veya çeşitli avantajlar sunabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar ürününüzü çevrelerine tavsiye etmeye teşvik edilir ve düşük maliyetli bir müşteri edinim kanalı oluşturulmuş olur. Referans (affiliate) sistemi kurgulamak başlangıç aşamasında büyümeyi hızlandırabilir.

Karşılaşacağınız en büyük zorluk muhtemelen pazarlama tarafında olacaktır. Bu engeli aşmak ve başlangıçta gerekli ivmeyi yakalayabilmek adına bir Discord topluluğu oluşturmanızı da öneriyorum. Potansiyel müşteriler ve meraklı kullanıcılar burada bir araya gelerek yazılımı daha yakından tanıyabilir, sorularına yanıt bulabilir ve ürünle ilgili gelişmeleri takip edebilirler. Teknik konuların dağılmasını önlemek için sohbet kanallarına zaman aşımı uygulayabilirsiniz.

Eğer böyle bir topluluğunuz veya ekibinize ait bir Discord sunucunuz varsa, davet bağlantısını paylaşabilirseniz memnun olurum. Hem görüş ve önerilerimi iletebilirim hem de temasta oluruz.

Elinize sağlık güzel bir proje. Fakat yine gördüğüm kadarıyla bütün çekirdeği yapay zeka oluşturmuş. Alpine eskidi ve artık yerini daha gelişmiş altyapılara bıraktı. Proje büyüdükçe stimulus veya svelte kullanılabilir.
Gerek ana domaindeki satın alma sayfası, gerek message bit tarafları tamamen xenforoyu anımsatıyor. Yani benzerlik illaki olur ama rotalar bile birebir aynısı.
Yapay zekaya tanımlama yaparken, bazı şeylerin altını çizmeniz gerekir yoksa saçma sapan bir hal alır iş.
/clubs/t-rk-e-ark-lar-klub?tab=events
/threads/anasayfada-konu-ac-butonunun-olmamasi.30
clubs rotası sonradan eklendiği için yapay zeka onu convert etmiyor. tamamen sürüm yayımlamadan önce XSSer veya xsstrike gibi araçlarla açık taramanızı öneririm.
Ek olarak sağ üst harici hiçbir register butonu çalışmıyor.
Failed to load resource: the server responded with a status of 415 ()Understand this error
htmx.min.js:1 Response Status Error Code 415 from /register

Ve yine presence.js'nin gönderdiği touch apisi ziyaretçilere 415 verdiği için arkaplanda çok request birikiyor bilginiz olsun.
Not: Verilen emeğe saygım sonsuz ama yapay zeka gücüyle xenforoyla yarışmak biraz gerçek dışı.

Şimdi inceleme fırsatı buldum; üzerinde ciddi emek harcandığı belli. Öncelikle hayırlı olsun, umarım başarılı bir süreç geçirirsiniz.

Size yeni müşteri kazandıran kullanıcılara belirli oranlarda indirim veya çeşitli avantajlar sunabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar ürününüzü çevrelerine tavsiye etmeye teşvik edilir ve düşük maliyetli bir müşteri edinim kanalı oluşturulmuş olur. Referans (affiliate) sistemi kurgulamak başlangıç aşamasında büyümeyi hızlandırabilir.

Karşılaşacağınız en büyük zorluk muhtemelen pazarlama tarafında olacaktır. Bu engeli aşmak ve başlangıçta gerekli ivmeyi yakalayabilmek adına bir Discord topluluğu oluşturmanızı da öneriyorum. Potansiyel müşteriler ve meraklı kullanıcılar burada bir araya gelerek yazılımı daha yakından tanıyabilir, sorularına yanıt bulabilir ve ürünle ilgili gelişmeleri takip edebilirler. Teknik konuların dağılmasını önlemek için sohbet kanallarına zaman aşımı uygulayabilirsiniz.

Eğer böyle bir topluluğunuz veya ekibinize ait bir Discord sunucunuz varsa, davet bağlantısını paylaşabilirseniz memnun olurum. Hem görüş ve önerilerimi iletebilirim hem de temasta oluruz.
Görüşleriniz için teşekkür ederim hocam, discord harici dediğiniz tüm planlamaları yaptık özellikle bu alanda hizmet veren developer arkadaşlara lisans satışı üzerinden direkt komisyon vermeyi düşünüyoruz. Ülkemize özelde fiyatlandırma yapılacak.
Elinize sağlık güzel bir proje. Fakat yine gördüğüm kadarıyla bütün çekirdeği yapay zeka oluşturmuş. Alpine eskidi ve artık yerini daha gelişmiş altyapılara bıraktı. Proje büyüdükçe stimulus veya svelte kullanılabilir.
Gerek ana domaindeki satın alma sayfası, gerek message bit tarafları tamamen xenforoyu anımsatıyor. Yani benzerlik illaki olur ama rotalar bile birebir aynısı.
Yapay zekaya tanımlama yaparken, bazı şeylerin altını çizmeniz gerekir yoksa saçma sapan bir hal alır iş.
/clubs/t-rk-e-ark-lar-klub?tab=events
/threads/anasayfada-konu-ac-butonunun-olmamasi.30
clubs rotası sonradan eklendiği için yapay zeka onu convert etmiyor. tamamen sürüm yayımlamadan önce XSSer veya xsstrike gibi araçlarla açık taramanızı öneririm.
Ek olarak sağ üst harici hiçbir register butonu çalışmıyor.
Failed to load resource: the server responded with a status of 415 ()Understand this error
htmx.min.js:1 Response Status Error Code 415 from /register

Ve yine presence.js'nin gönderdiği touch apisi ziyaretçilere 415 verdiği için arkaplanda çok request birikiyor bilginiz olsun.
Not: Verilen emeğe saygım sonsuz ama yapay zeka gücüyle xenforoyla yarışmak biraz gerçek dışı.
Dönüşleriniz için teşekkür ederim çekirdeği aslında yapay zeka oluşturmadı, svelte büyük ölçekli projeler için çok daha uygun fakat alpinejs'e çok daha hakim olduğum için bizi çok zorlayacağını düşündüm evet projeyi oluştururken yapay zeka kullanıyoruz fakat gerçekten o kadar çok yere müdahale ediyoruz ki svelte gözümü korkuttu. Rotaları tamamen bilinçli olarak bu şekilde tercih ettik 301 tools/addon ile migrate işlemlerinden sonra yönlendirmeler yapabilirdik fakat google algoritması hiç güven vermemekle beraber bizim altyapımıza geçecek olan site sahiplerinin içlerini rahatlatması açısından ticari olarak böyle bir karar aldık.

Önerilerinizi dikkate almakla beraber hataları zaten bildiğimiz için community forumu açtık ve bir süre bu hatalara odaklanmak istedik. xenforo veya x bir yazılımla yarışmak gibi amacımız ilk etapta yok zaten biz bir şeyleri farklı kılmaya çalışıyoruz, xenforo ekim 2010 da çıktı dile kolay 16 sene olmuş. Bırakın yapay zekayı büyük bir ekip kursakta henüz yolumuz var :)

svelte büyük ölçekli projeler
Evet doğru ama 9 ayda bu kadar gelişim gösterdikten sonra ileride çok daha gelişmiş bir hale geleceğinden şüphem yok. Eskilerin PHP Fusion'ın yerini tutabilecek bir CMS/Board karışımı scripte dönüşürse eminim ki global çapta bir proje olur.
Mesela bu arkadaşta symfony ile mybb'yi baştan tasarlamıştı ama sizin projenizde öncelik composer bağımsızlığı ve paylaşımlı hosting desteği olsa da composerle uğraşmak istemeyecek veya uğraşamayacak kişilerin lisans ücreti ödeyebileceğinden de biraz şüpheliyim. bunu sizi eleştirmek için söylemiyorum. sadece kendim yapsam nasıl düşünürdüm kafasında yorumlar yapıyorum. Composer biraz son kullanıcıya kötü gözükse de aslında işleri baya kolaylaştıran bir araç. Ama bugün bile ben 300.000 üyeli forumum için 4 farklı sunucu çalıştırıyorum. 1 waf 3 storage 1 php fpm olmak üzere. Hız ve pratiklik ön planda olsaydı büyük ihtimal tek bir sunucu bile yeterdi.

Xenforo = composer yok, hostingte çalışır pratik. ama son 2 yılda gelişimi zayıfladı.
Flarum = composer ve addonları bolca olsa da scriptin kendi yapısından ötürü büyük ölçekli projelere uyumsuz.
Discourse = bambaşka bir yapı.
IPS = Aslında kullanıcıların tam aradığı yapı fakat eksikleri var ve çok pahalı. Ekibi tamamen paragöz.

Bunların harmanını oluşturmak güzel olur. Kullandırır kendini kesinlikle. Biliyorsunuz ki 2017'de Discord duyurulduğunda herkes TS özentileri falan demişlerdi ama biliyorlardı ki o zamanlar eksik olan her şeyi tek uygulamada birleştirdiler.

Evet doğru ama 9 ayda bu kadar gelişim gösterdikten sonra ileride çok daha gelişmiş bir hale geleceğinden şüphem yok. Eskilerin PHP Fusion'ın yerini tutabilecek bir CMS/Board karışımı scripte dönüşürse eminim ki global çapta bir proje olur.
Mesela bu arkadaşta symfony ile mybb'yi baştan tasarlamıştı ama sizin projenizde öncelik composer bağımsızlığı ve paylaşımlı hosting desteği olsa da composerle uğraşmak istemeyecek veya uğraşamayacak kişilerin lisans ücreti ödeyebileceğinden de biraz şüpheliyim. bunu sizi eleştirmek için söylemiyorum. sadece kendim yapsam nasıl düşünürdüm kafasında yorumlar yapıyorum. Composer biraz son kullanıcıya kötü gözükse de aslında işleri baya kolaylaştıran bir araç. Ama bugün bile ben 300.000 üyeli forumum için 4 farklı sunucu çalıştırıyorum. 1 waf 3 storage 1 php fpm olmak üzere. Hız ve pratiklik ön planda olsaydı büyük ihtimal tek bir sunucu bile yeterdi.

Xenforo = composer yok, hostingte çalışır pratik. ama son 2 yılda gelişimi zayıfladı.
Flarum = composer ve addonları bolca olsa da scriptin kendi yapısından ötürü büyük ölçekli projelere uyumsuz.
Discourse = bambaşka bir yapı.
IPS = Aslında kullanıcıların tam aradığı yapı fakat eksikleri var ve çok pahalı. Ekibi tamamen paragöz.

Bunların harmanını oluşturmak güzel olur. Kullandırır kendini kesinlikle. Biliyorsunuz ki 2017'de Discord duyurulduğunda herkes TS özentileri falan demişlerdi ama biliyorlardı ki o zamanlar eksik olan her şeyi tek uygulamada birleştirdiler.

Arkadaşın projesine girer girmez direkt MyBB dedim evet level atlatmış ama o MyBB border'ı derler ya direkt iliklerime kadar hissettim, çocuk yaşta mybb'de bir şeyler karalamaya çalışmamızın etkisi olabilir :D

Diğer konulara gelecek olursak yabancı değiliz, xenforo, woltlab, invission, vbulletin, discourse gibi şirketlerin halka açık vergilendirme işlemlerine kadar araştırma yaptık süreci tamamen ona göre şekillendirdik :D Composer işlemleri kolaylaştırıyor fakat bunu bilinçli kullanıcılar biliyor, birbirimizi kandırmayalım tamir forumu, güreş forumu veya otomobil forumu açacak kaç kişi sunucuyla uğraşmak ister ki? Son kullanıcı tarafında işler çok değişkenlik gösteriyor.

XenForo gelişimi zayıflamadı doygunluğa ulaştılar aslında internette ki sitelerin ciddi bir bölümü xenforo kullanıyor, çağın gerisinde kaldılar mı? Şuan değil ama bir aksiyon almazlarsa 2-3 yıl içinde bence kan kaybedecekler. IPS konusuna kesinlikle katılıyorum, sahipleriyle bir işbirliğimizde olacaktı yıllar önce ama öncelikleri o kadar para ki gözleri diğer fırsatları görmüyor.

Son olarak hepsini harmanlama konusuna katılıyorum zaten şuan yapmaya çalıştığımız şeyde tam olarak bu, her şeyden önce insanlara stabil kullanışlı bir şeyler oluşturmaya çalışıyoruz. Svelte konusunda ise kesinlikle haklısınız fakat o konuda da svelte eksikliğimden dolayı her şeyi ai kısmına devretmekten çekindim ilerleyen süreçte ekibimize svelte konusunda yetkin bir arkadaş olursa neden olmasın.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri