Forum sitesinin reklam ve tanıtımı nasıl olmalı?

Global siten değil bot basarak adsenseyi dolandırma sitelerinden sistemlerinden birisi.

bana actıgın bir tane forum gosterkı dedıklerını ciddiye alalım. benım konularıma yaptıgın gibi geldın yıne cocugun konusunun ıcıne ettın bıraktın. tmm kardesım sen bılıyorsun ozur dılerım uzatma lütfen.

Kardeşim bot basarak sence adsense mi dolandırılır varsa yöntemi söyle hepimiz zengin olalım :D Ben niye senin gibi burada paylaşınca 1000 tane kopyasını açacak birine sitemi atayım, oradan kerize mi benziyorum ;)

Bu site 2021 de açıldı, Mehmetcim bir tane ihlali yok tamamen organik trafik. Bunun gibi 4 tane daha varda gerçekten senin yüzünden komik bir duruma düşüyorum.

Ramazan; biz tanıyoruz seni :D kendini yorma sadece sen seni tanıdığımızı yaptığın işleri bildiğimizi bilmiyorsun. okey. forumun var mı forumun? sıfırdan emek vererek yaptıgın oturmus tutmus ya da o yolda ılerleyen? yok uzatma o zaman benım var.

Ramazan; biz tanıyoruz seni :D kendini yorma sadece sen seni tanıdığımızı yaptığın işleri bildiğimizi bilmiyorsun. okey. forumun var mı forumun? sıfırdan emek vererek yaptıgın oturmus tutmus ya da o yolda ılerleyen? yok uzatma o zaman benım var.
:) zamanında bir kaç domaine forum kuran siz değilmisiniz? her gördüğün domaine forum kuran? sonra tutturamayan? bunu şimdi siz söyleyince bir merak sardı kusura bakmayın.

Genel Forum ile Teknoloji forumu kıyaslayacaksın tabi ki neden mi? Herkes teknoloji forumunda olmayabiliyor ve kullanıcılar farklı konularda sorabiliyor? evet bir zamanlar eski süreçlerde teknoloji forumları iyi tuttu ama? bi yere kadar sonrasında herkes farklı kategori ekledi. Şuan insanlar forumlardan uzak duruyor çünkü yapay zeka' sayesinde zaten istediğini elde ediyor...

Forum sektörü bitti demiyorum ama forum zordur sabır ve sukünet ister, bazen sıkılır bazen bunalırsın ama? sonuca bakmak lazım. Şuan açtığınız forum sitesine iyi bakarsan @Garfield ilerde güzel olur ve sektörde yer edinirsin. Sürekli yapay zeka ile içerik girdirirsen problem olur? evet açık ve net. Konular seçmeli? belirli konulara yöneltmelisin, sektörü iyi takip edip, insanlar ne merak eder? ne sorar? ne yaparlar? ne ederler iyi araştırma yapman lazım. Her forum tutacak diye bir şey yok.

Kurmayı düşündüğüm forum, bilgilendirici veya soru cevap tarzında değil. Bu yüzden de Google'dan ziyaretçi gelme ihtimali çok düşük.

Öğrenmek istediğim, "ben bu forumu insanlara nasıl duyuracağım?" ama halen net bir cevap alamadım kimseden. Sizin otomobil forumundan örnek verecek olursak, bu insanları foruma sadece Google üzerinden mi çekiyorsunuz? Yoksa bir tanıtım çalışması yapıldı mı? Yapıldıysa ne tavsiye edersiniz?

Ben konuya tekrar mesaj yazayım, gördüğüm kadarıyla konu çok dağılmış. Bu iş biraz şans işi sen piyasada en büyük araç forumları varken gidip onun forumunu açarsan tutturamazsın ancak örneğin Türkiye pazarına yeni giriş yapan araçların (Cherry, Jaeco vb) forumlarının olmayanlarını takip edip onun üzerine kurarsan insanlar foruma gelirler. Ancak forum açıldı diye kimse koşarak gelmiyor, o araçla ilgili problemlere yönelik çözümlerin ve gerekirse modifikasyon çözümlerini foruma eklemelisin. Örneğin geçmişte yazılımcıların kullandığı ceviz net diye bir forum sitesi vardı, bilinmeyen bir sebepten kapatıp çekildiler. Bu konuda piyasada bir eksiklik var... Linux konusunda ülkemizde bilgili insan sayısı çok az ancak bu kişilerin ortak geliştirmeler veya organizasyonlar için kullanabilecekleri forum bildiğim kadarıyla yok. IT (Bilişim) sektörü için örneğin cozumpark var, bu adamlar yıllardır çizgisini bozmadı onların IT personellerinin nerdeyse hepsini bir araya toplamaları muhteşem birşey. Kısacası piyasada ki ihtiyacı göreceksin ona göre çözüm üreteceksin. Yoksa forum açmaktan kolay ne var...

Bende ufak bir öneri sunmak isterim. Benim şahsi önerim; sektörüne hakim olduğun bir konsepte Forum açmandan yanayım. Bilmediğim veya konusu çok geniş Forum açtığımda ekibim olmadığı için 3-4. Günde hevesim kaçıp kapatmıştım.

Şimdi kendi işimle ilgili bir Forum kurdum, arada hobi olarak konu açıyorum. İçeriklerim dahi artık yapay zeka tarafından önerilerde çıkmakta. Bana kalırsa imkan varsa, kendi alanında bir Forum açmak her zaman daha iyi.

Benim görüşüm bu şekilde, başkası yada sen farklı düşünürsün bilemem.

Bende ufak bir öneri sunmak isterim. Benim şahsi önerim; sektörüne hakim olduğun bir konsepte Forum açmandan yanayım. Bilmediğim veya konusu çok geniş Forum açtığımda ekibim olmadığı için 3-4. Günde hevesim kaçıp kapatmıştım.

Şimdi kendi işimle ilgili bir Forum kurdum, arada hobi olarak konu açıyorum. İçeriklerim dahi artık yapay zeka tarafından önerilerde çıkmakta. Bana kalırsa imkan varsa, kendi alanında bir Forum açmak her zaman daha iyi.

Az önce biri genel forum dedi ama ben genel forum kurmayacağım. Açıkça söylemek gerekirse, aklımdaki konuyu araştırdım ve o tarzda 1-2 site var (benzerler ama benim dediğim şekilde değiller), ancak bir forum bulamadım. Yani eğer başarabilirsem ilk olacağım, o yüzden burada fikirlerimi açıkça paylaşmaktan biraz kaçınıyorum. Ancak çok geniş forum olmayacak, dediğim gibi genel olarak dertleşme ve sohbet havasında ilerleyecek.

Böyle bir siteye ziyaretçi ve üye çekmek nasıl olur diyorum sabahtan beri, ancak ısrarla kategoriyi öğrenmeye çalışıyorlar. Bu işte sohbet edilecek diyorum, o genel forum diyorlar :D Bumerang gibi başa dönüyoruz. DEĞİL, GENEL FORUM FALAN DEĞİL.

@CL4Y şimdi size de sormak isterim, bu forumda ben çok fazla içerik üretemem çünkü forumda genel ve hayatın içinden bir akış olacak. Eğer içerik üretmeye kalkarsam, her içerik ayrı bir hayat hikayesi olur. Velev ki bunu yapsam bile, Google tarafından ziyaretçi gelmesi çok düşük bir ihtimal. Anlayacağınız benim bunu insanlara göstermem ve tanıtmam lazım. Ancak bunu hangi platformlardan yapmam lazım? Taktik ve yöntem istedim ama onu da alamadık :D Bekliyorum yani.

Az önce biri genel forum dedi ama ben genel forum kurmayacağım. Açıkça söylemek gerekirse, aklımdaki konuyu araştırdım ve o tarzda 1-2 site var (benzerler ama benim dediğim şekilde değiller), ancak bir forum bulamadım. Yani eğer başarabilirsem ilk olacağım, o yüzden burada fikirlerimi açıkça paylaşmaktan biraz kaçınıyorum. Ancak çok geniş forum olmayacak, dediğim gibi genel olarak dertleşme ve sohbet havasında ilerleyecek.

Böyle bir siteye ziyaretçi ve üye çekmek nasıl olur diyorum sabahtan beri, ancak ısrarla kategoriyi öğrenmeye çalışıyorlar. Bu işte sohbet edilecek diyorum, o genel forum diyorlar :D Bumerang gibi başa dönüyoruz. DEĞİL, GENEL FORUM FALAN DEĞİL.

@CL4Y şimdi size de sormak isterim, bu forumda ben çok fazla içerik üretemem çünkü forumda genel ve hayatın içinden bir akış olacak. Eğer içerik üretmeye kalkarsam, her içerik ayrı bir hayat hikayesi olur. Velev ki bunu yapsam bile, Google tarafından ziyaretçi gelmesi çok düşük bir ihtimal. Anlayacağınız benim bunu insanlara göstermem ve tanıtmam lazım. Ancak bunu hangi platformlardan yapmam lazım? Taktik ve yöntem istedim ama onu da alamadık :D Bekliyorum yani.
Biraz anladım gibi, anladığım kadarıyla yorumluyorum. Evet yada hayır şeklinde belirtebilirsin ona göre farklı öneriler sunabilirim.

Şimdi hedef kitle çok önemli, anladığım hedef kitle 30-45 yaş aralığını kapsıyor sanırım. Kendi abim ablam, dayım vs bunlardan biliyorum, bu hedef kitle genelde Facebook yada tiktok ve Instagram da takılan kitleler. Ancak daha çok öncelik Facebook. Bana kalırsa bu üç platformda güzel bir hedef kitle ayarları yapıp reklam denemesi yapabilirsin.

Birde tam konsepti bilmemekle beraber eğer ki bu kitlenin bir YouTube algoritması varsa yani bu kitle x kanalını takip eden bir kitleyse, o x kanalının içeriklerinde çıkması içinde bir reklam çalışması olabilir. Maksat senin için önemli olan kitleye bu reklamı servis etmek.

Biraz anladım gibi, anladığım kadarıyla yorumluyorum. Evet yada hayır şeklinde belirtebilirsin ona göre farklı öneriler sunabilirim.

Şimdi hedef kitle çok önemli, anladığım hedef kitle 30-45 yaş aralığını kapsıyor sanırım. Kendi abim ablam, dayım vs bunlardan biliyorum, bu hedef kitle genelde Facebook yada tiktok ve Instagram da takılan kitleler. Ancak daha çok öncelik Facebook. Bana kalırsa bu üç platformda güzel bir hedef kitle ayarları yapıp reklam denemesi yapabilirsin.

Birde tam konsepti bilmemekle beraber eğer ki bu kitlenin bir YouTube algoritması varsa yani bu kitle x kanalını takip eden bir kitleyse, o x kanalının içeriklerinde çıkması içinde bir reklam çalışması olabilir. Maksat senin için önemli olan kitleye bu reklamı servis etmek.
Hedef kitleyi doğru anladın diye düşünüyorum. Ama 18-45 yaş aralığı olacak ☺️ Bu kitle genelde sosyal medyadan daha fazla kızlar soruyor veya kadınlar külübü gibi sitelerde vakit geçiriyor. Söylediğin doğru, bunların ilgilendikleri YouTube kanallarını tespit edip, ulaşabiliriz. Veya bu sitelerden ulaşmayı deneyebiliriz.

ADS, facebook meta, link, banner, ücretli editör vs hepsını denedım, soyulmaktan baska bir ıse yaramadı.

şunu unutma googlenın reklamla sana gonderecegı 20 zıyaretcıden ıse forumda her gun 1 konu acan ya da cevap veren bir sadık üye çok daha kıymetlidir. mesele o üyeyi bulup foruma getrmek bununda 1001 tane yolu var.

en ücretsiz ve maaliyetsiz yol ıse aranma hacmı yuksek ancak rekabet oranı dusuk baslıklar uretip ıcerık hazırlayıp forumda yayınlayıp googleden zıyaretcı cekmek, tabu bunu yaparken de etkılesım alabileceğim konularda foruma acmalısın şayet forumu blog sitesine cevirirsen google banı basıyor forum değil git blog yap diyor :D

özetçe dediğim gibi yapmak mesele değil de büyütmek zor iş...

Şimdi beni yanlış anlama fakat senin stratejin tamamen yanlış yönde.

Harcadığınız 50-100bin TL ile bir beklentiye girmemeniz gerekiyor.

Emin olun şu dönemde bir forumu ayağa kaldırmak için hiçbir şekilde EKİBE gerek yok. Niye ? Çünkü para olduğu zaman forum büyüyor, büyüyen forumla da zaten ekip bir şekilde kendisi oluşuyor.

Bu benim anlattığım aslında büyük projeler büyük düşünceler için tamamen.

en ücretsiz ve maaliyetsiz yol ıse aranma hacmı yuksek ancak rekabet oranı dusuk baslıklar uretip ıcerık hazırlayıp forumda yayınlayıp googleden zıyaretcı cekmek, tabu bunu yaparken de etkılesım alabileceğim konularda foruma acmalısın şayet forumu blog sitesine cevirirsen google banı basıyor forum değil git blog yap diyor :D

Burda anlattığın durum evet doğru.
''NİCHE'' sektörü ( 1 çuval unun içerisinde inci elmas aramak gibi birşey) Tutabilir mi evet. Blog ve makale konusunda bilgi sahibi olan arkadaşların bazıları niche birçok kelimeler de başarılılar. Hala ekmek yiyenler var.

Burda da bilgi birikim gerekli bir takım. Ana keyword kelimesi bulacaksın, alt keywordleri çok iyi takip ve analiz yapıcaksın gibi gibi... Bununla da yetmiyor içerik önemli.

Bugünun şartların da çok sağlam bir makale yazarı 100 kelimesi 100 liradan çalışıyor nerdeyse. Yani ne taraftan tutarsan tut işin ucu maaliyete dökülüyor. :)

Şu sıralar forum işi biraz hevese döküldü. Açayım kendi çapımda birşeyler belki yaparım oldu. Eski forum kültürün de (10-15 sene önce) paraya pula gerek yoktu.
Belli başlı forumlarda irc de mircde çevren varsa zaten bir şekilde ekibin de oluşuyordu ortamda. Sosyal mecralar forum kültürüne bıçak vurdu aslında.

Keşke herşey istediğimiz gibi olsa ama maalesef. Yine de denemekten zarar gelmez. @netr0n 'un dediği gibi ''pasta büyük fakat pay küçük'' başarabilene helal olsun.

Düşüncelerim bunlar. :) Bu işlere başlayacak arkadaşlar da bence çok iyi düşünsünler.

katılıyorum + olmayan yeni bir alanda forum açmak daha doğru. Böyle olursa reklama vs ihtiyaçın olmuyor.

Misal 3D yazıcılarla ilgili forum açtım olmayan bir topluluk Türkiye için. 0 reklam ile aylık 10 bin ziyaretçiyi geçiyorum. %90 organik geri kalan youtube ve instagram ziyaretçileri. Google ADS veya diğer yerlere reklam versende bir önemi yok.

İnsanların problemlerine çözüm olacak bir alanda oluşum yapmak doğru ilerleyiş olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri