Forum sitesinin reklam ve tanıtımı nasıl olmalı?

İnsanlar kendisini mecbur hissederlerse konu açıyorlar. Otomobil forumu yöneticisi olarak söylüyorum insanlar kendi sorunlarıyla ilgili mecburen konu açmak zorunda kalıyorlar hatta geçmişte ki bir çok konuya bile yanıt veriyorlar. Ancak bilgi araştırma vb şeklinde bir forum yönetiyorsanız bilgiyi alıyorlar ve gidiyorlar...

Facebook grupları ve sayfaları çıktığın günden bugüne söylüyorum. Gruplar forumları, sayfalar blogları yok etti. Eğer tanınmış kişi veya büyük bir hesaba sahip değilseniz sosyal ağlarda, forumun tutması çok çok zor.

Forum sahibi olarak bazen ben bile facebook gruplarında soru soruyorum (kategorim dışında). Tek diyeceğim şey "soru-cevap" olarak ilerle.

İnsanlar kendisini mecbur hissederlerse konu açıyorlar. Otomobil forumu yöneticisi olarak söylüyorum insanlar kendi sorunlarıyla ilgili mecburen konu açmak zorunda kalıyorlar hatta geçmişte ki bir çok konuya bile yanıt veriyorlar. Ancak bilgi araştırma vb şeklinde bir forum yönetiyorsanız bilgiyi alıyorlar ve gidiyorlar...
Kurmayı düşündüğüm forum, bilgilendirici veya soru cevap tarzında değil. Bu yüzden de Google'dan ziyaretçi gelme ihtimali çok düşük.

Öğrenmek istediğim, "ben bu forumu insanlara nasıl duyuracağım?" ama halen net bir cevap alamadım kimseden. Sizin otomobil forumundan örnek verecek olursak, bu insanları foruma sadece Google üzerinden mi çekiyorsunuz? Yoksa bir tanıtım çalışması yapıldı mı? Yapıldıysa ne tavsiye edersiniz?

Kurmayı düşündüğüm forum, bilgilendirici veya soru cevap tarzında değil. Bu yüzden de Google'dan ziyaretçi gelme ihtimali çok düşük.

Öğrenmek istediğim, "ben bu forumu insanlara nasıl duyuracağım?" ama halen net bir cevap alamadım kimseden. Sizin otomobil forumundan örnek verecek olursak, bu insanları foruma sadece Google üzerinden mi çekiyorsunuz? Yoksa bir tanıtım çalışması yapıldı mı? Yapıldıysa ne tavsiye edersiniz?

Forumu içeriği nedir? ne soru cevabı bilgisi olacak bu forumda?

Forumu içeriği nedir? ne soru cevabı bilgisi olacak bu forumda?
Gündelik hayat konuları, problemler, stres gibi konularda sohbet edebilecekleri ve dertleşecekleri bir forum olacak. O yüzden tereddütte kaldım zaten, organik ve doğal bir içerik olsun istiyorum. Ama ilk etapta insanlar boş ve içerik olmayan bir forumda durmak veya üye olmak istemezler. Bu yüzden doğru yolu arıyorum açıkçası.

Gündelik hayat konuları, problemler, stres gibi konularda sohbet edebilecekleri ve dertleşecekleri bir forum olacak. O yüzden tereddütte kaldım zaten, organik ve doğal bir içerik olsun istiyorum. Ama ilk etapta insanlar boş ve içerik olmayan bir forumda durmak veya üye olmak istemezler. Bu yüzden doğru yolu arıyorum açıkçası.

Genel forum bunun adı, şansın 0 ın altında.

Bana kalırsa teknoloji formununda şansı sıfırın altında, genel bir forumdan farkı ne? Onca rakip ve bu rakiplerin medya gücü varken, imkansız. Bir arkadaş vardı nothingphone forumu vardı inan onun şansı daha yüksek.

teknoloji forumuna birisi gelip şu telefon bu bilgisayar bu televizyon bu klıma vs vs vs yazar yıne ramazan, genel foruma ne yazalım burc mu yorumlatıcaz fener macınımı sorucaz yaşam kocumu arıcaz sen bari yapma. büyük forumların off topıc kısmına acılan genel soruların yanıt sayıları ortada. ki milletin genel forumların asla iş yapmaz diye kendini parçaladığı donemın tam ortasında birde.

ben kendı fıkrımı belırttım tercih arkadasın bir sey diyemem.

Genel forumun başarılı olma ihtimali 0'sa, teknoloji forumunun başarılı olma ihtimali 0.1 dir, demedi deme. Ben senin fikrine katılıyorum ama biraz "dediğimi yap, yaptığımı yapma" durumu olmuş :D

genel forumla teknoloji forumunu nasıl kıyaslaıp aynı kefeye koyabılıyorsun ya gercekten pes :) sanırım forum bana gecınce değersiz oldu :) sağlık olsun sıkıntı yok.

bunlar eskı forumlar dersın sımdı, evet eski forumlar biliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    54 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    308 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    271,2 KB · Görüntüleme: 26
Attığın forumların, milyonluk sosyal medya hesaplarını, milyonluk videolarını da atsaydın güzel kardeşim. Sana geçinceyle ne alakası var, düşüncem hep sabitti :D Attığın istatistiklerin inan bana dişe dokunur hiçbir yanı yok kardeşim. 28 günde 2500 tıklama ve semrush istatistikleri içimi açmadı, günlük 89 tekil hit yapıyor ;) Açıkçası durum beklediğimden vahimmiş ben günde 200 vardır diyodum. Çoğu hitinde direct veya referral olduğuna eminim.

Mehmet eleştiri kabul etmeyen birisin ama en son geçen sene AI içeriklerine laf ettiğimde böyle s.sler ile dolduruyodun, binlerce liraya aldığın domainin son halini biliyoruz. Sen bildiğini yap, herkesten çok daha iyi biliyosun.

o veriler sadece 13 günlük veriler, günlük tekil ziyaretçi sayım ise 700-800 civarı. forumun tamamı % 75 i AI içeriklerinden oluşuyor. tüm trafiğim ai içeriklerinden geliyor! ya nereni düzelteyim nereni toparlıyayım senın anlamadım ki

açıcam sımdı webmaster forumu gelıcem sonra buraya ne oldu hani coptu bu site domain dıcem? gelıcen bana ya ıste ben olmaz demedım olmadı dedım ıste şunu boyle yapmıssın bunu soyle yapmıssın yaparsan olur tabı şu bu.

ya sen ıkı mesaj ustte teknoloji forumu ile genel forum sitesini aynı kefeye koydun kıyasladın buda yetmez gibi şu forumda bile 10 tane mesajın vardır senın genel forumlardan uzak durun bitti onların ısı şu bu.

Sen gercekten çok kıskanc birisin bunu iyice anladım ve şaşırdım. "günde 200 vardır diyodum" senin bilinc altına nasıl kazınmıs benım yaptıgım işler? kac kez gizli gizli forumumu ziyaret ediyosun?

ben hayatımda bu kadar kendiyle çelişen bir ınsan gormedım. benmi yazdım bu içerikleri konuları mesajları? tutmayacak ınanmadıgım bir forumun onunden gecmem ben bırak uye olmayı konu acmayı mesaj yazmayı.

Screenshot_3.png

şimdi sen ne yap bılıyomusun? yukarıda ss tekı ısaretledıgım tarihi baz alarak bi hesap yap ve teknoloji forumun onumuzdekı 1-3-6 aylık basaşarını hesapla bu hızla bu sekılde boyle devam ederse diye.

ama oncesınde çıkardıgın eklentileri guncelle ınsanları mağdur etme. gerçi ücretli ürününü güncellemeyen adam free urununu guncellermı hiç.

ya sen gercekten su konudakı mesajlardan hiç rahatsız olmuyor musun? hiç sıkılmıyor musun? 1 tane yaptıgın doğru duzgun bir iş yok 1 tane yok bi anlık hevessin sen aklıa bir sey esıyor o an yapıyosun sonrası bem beyaz bir sayfa ne oldu mobil uygulama gectımı hevesın? neyın uygulamasıysa.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri