Xenforo’da Son Güvenlik Açığı Hakkında

Söz konusu güvenlik açığı ile ilgili xenforo geliştiricilerinin yazısı buradadır.

XenForo 2.1.15 Patch 1, 2.2.16 Patch 2 and XenForo Media Gallery 2.1.9, 2.2.6 Released (Includes Security Fixes)

Ben şu anda lisansı yenilememek amacıyla diretiyorum. Söz konusu olan bu güvenlik açığı projeyi tehlikeye sokar mı? Lisansımı yenilemeli miyim?

Projeyi tehlikeye sokmayacak bir güvenlik açığı ise böyle devam edip xenforo2.3 ün kararlı sürümü çıktığında lisansı yenilemek niyetindeyim. Özellikle @netr0n @eTiKeT™ ve @LaDezs abilerime sormak istiyorum.

Eğer siz derseniz anında lisansımı yenilerim abi saygılar.

Söz konusu güvenlik açığı ile ilgili xenforo geliştiricilerinin yazısı buradadır.

XenForo 2.1.15 Patch 1, 2.2.16 Patch 2 and XenForo Media Gallery 2.1.9, 2.2.6 Released (Includes Security Fixes)

Ben şu anda lisansı yenilememek amacıyla diretiyorum. Söz konusu olan bu güvenlik açığı projeyi tehlikeye sokar mı? Lisansımı yenilemeli miyim?

Projeyi tehlikeye sokmayacak bir güvenlik açığı ise böyle devam edip xenforo2.3 ün kararlı sürümü çıktığında lisansı yenilemek niyetindeyim. Özellikle @netr0n @eTiKeT™ ve @LaDezs abilerime sormak istiyorum.

Eğer siz derseniz anında lisansımı yenilerim abi saygılar.
Merhaba,

Hiçbir yazılım %100 güvenilirdir diyemeyiz. Asıl konu bu açıkları hızlı bir şekilde tespit edip kapatabiliyorlar mı. Güncel kalmak her zaman daha iyi olacaktır.

Merhabalar @bebekforum bu gibi durumlarda güvenlik açığı yamaları yayınlanınca tabikide güncellemeniz ilk önerimizdir. Fakat lisansınız yeni sürümü indirmeye açık değil ise.
Buradaki konuda zaten manuel olarak tarif edilmiş 2.1.15 ve 2.2.16 sürümüne uygulanabilir diye yapmanız gerekenler;

ilk olarak src/xf.php dosyasını açın

Bulun:
PHP:
        $parts = explode(':', $string, 3);

Aşağıdakiyler ile değiştirin:

PHP:
 if (!$string) return '';

if (strpos($string, ':') === false)
        {
            $pattern = '#^\\\?'
                . str_replace('%s', '([A-Za-z0-9_\\\]+)', preg_quote(ltrim($formatter, '\\')))
                . '$#';
            if (!preg_match($pattern, $string, $matches))
            {
                throw new \InvalidArgumentException(sprintf(
                    'Class %s does not match formatter pattern %s',
                    $string,
                    $formatter
                ));
            }

// already a class
            return $string;
        }

$parts = explode(':', $string, 3);

daha sonra

ekte verilen dosyayı ftp'de üzerine yazdırıyorsunuz. (2.1.15 için 2.1.15a - 2.2.16 için 2.2.16a)
Ek olarak mediya galeri eklentisi kullananlar içindeı yama belirtilmiş onlarıda ekte verdim direk indirip ftp üzerine yazdırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Hiçbir yazılım %100 güvenilirdir diyemeyiz. Asıl konu bu açıkları hızlı bir şekilde tespit edip kapatabiliyorlar mı. Güncel kalmak her zaman daha iyi olacaktır.
Evet haklısınız ancak 16 tane site kaybetmiş biri olarak Bebek Forum projesinin 2017 yılından beri ayakta olmasını xenforo’ya borçluyum. Mybb ve Smf gibi sistemlerim uçtu gitti. Her seferinde Projeye çok önem veriyorum hit artıyordu büyümeye başlıyordu site hackleniyordu. Hatta vbulletine baktım. Arkadaşımın vblulletin sitesine bakarken arkasaşımın sitesi hacklendi. Bebek Forum projesine de mybb ile başladım. 2-3 ay gitti ve xenforo lisansı alarak sistemi xenforo’ya kendim geçirdim. Sistemi geçirdiğimde 120 mesajı 50 üyesi olan forumdu ona rağmen bazı konu ve mesajlarda harf hataları aldım. Hataları iki üç haftada düzelttim. Xenforo 1.5 versiyondan xenforo 2 ye geçtim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri