Nasıl yapılır ? Xenforo Sunucu Değiştirme

• Kullanıcı metalgear
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - XenForo'da nasıl yapılır ?
Arkadaşlar varolan bir sitemi farklı bir hostingte aynı dosyalarla tamamen aynı içerikle test etmek istiyorum.

Yapılacak iş adımları tam olarak nelerdir?
Benim yaptıklarım:

1. Phpmyadmin ve mysql yedeklerini aldım.
2. Mysql sayfasından dizin yedeğini aldım tüm dosyaları yani

Şu an 500mb gibi bir dizin yedeğini yeni hosta upload ediyorum. Bu şekilde mi ilerlemeliyim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-03-31 at 16.57.38.webp
    WhatsApp Image 2020-03-31 at 16.57.38.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 13
  • 1585667689143.webp
    1585667689143.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 12
@LaDezs kendisi hosting uzmanı sana yardımcı olur hosting ihtiyacın olursada kesinlikle kendisini öneririm 3 forumum için kendisinden hostin hizmeti alıyorum sorun yaşadım bu zamana kadar ufak tefek şeylerdede her konuda yardımcı oluyor

Merhabalar @metalgear

öncelikle mevcut siteniz aa.com bunu farkli 1 hostingteki bb.com domainine kurmak istiyorsunuz.
Sorunuzu bu şekilde anladim. (Çünkü aynı domain aynı anda 2 farkli hosting firmasinda çalışmaz
nameserver hangi hosting firmasinda ise aktif orasidır.)

Bu site taşıma işlemi nasıl yapılır.

1.Yöntem full back alıp-fullback yükleme işlemi
2. Yöntem Manuel taşıma( SQL + FTP Dosyaları)

burada 1. yöntemi genellikle hosting sahipleri daha sağlıklı kullandiği için geçiyorum.
2. yöntemde

Ftp dosyalarınızı yeni hostinge yüklersin daha sonra eski hostingteki sql yedeğinizi yükleyin ( SQL yüklemeden önce yeni bir veri tabanı yeni bir veri tabanı kullanıcısı ve parola belirliyorsunuz)
sql başarılı yükledikten sonra src/config.php içine sql bilgilerinizi yazın kaydedin.

Eğerki yedek yükleme esnasinda 1 problem ile karşılaşmadıysanız sisteminiz otomatik çalişacaktir.
son adım olarak bb.com/admin.php giriş yapip url değiştirin ve xenforo yazilminizi kullanın yeni domain ile .

Diğer sorunuza gelicek olur isek sıfırdan kurulum denediniz install komutu gelmedi ise xenforo kurulum dosyalarınızı kontrol edip değiştiriniz.

Merhabalar @metalgear

öncelikle mevcut siteniz aa.com bunu farkli 1 hostingteki bb.com domainine kurmak istiyorsunuz.
Sorunuzu bu şekilde anladim. (Çünkü aynı domain aynı anda 2 farkli hosting firmasinda çalışmaz
nameserver hangi hosting firmasinda ise aktif orasidır.)

Bu site taşıma işlemi nasıl yapılır.

1.Yöntem full back alıp-fullback yükleme işlemi
2. Yöntem Manuel taşıma( SQL + FTP Dosyaları)

burada 1. yöntemi genellikle hosting sahipleri daha sağlıklı kullandiği için geçiyorum.
2. yöntemde

Ftp dosyalarınızı yeni hostinge yüklersin daha sonra eski hostingteki sql yedeğinizi yükleyin ( SQL yüklemeden önce yeni bir veri tabanı yeni bir veri tabanı kullanıcısı ve parola belirliyorsunuz)
sql başarılı yükledikten sonra src/config.php içine sql bilgilerinizi yazın kaydedin.

Eğerki yedek yükleme esnasinda 1 problem ile karşılaşmadıysanız sisteminiz otomatik çalişacaktir.
son adım olarak bb.com/admin.php giriş yapip url değiştirin ve xenforo yazilminizi kullanın yeni domain ile .

Diğer sorunuza gelicek olur isek sıfırdan kurulum denediniz install komutu gelmedi ise xenforo kurulum dosyalarınızı kontrol edip değiştiriniz.
evet dediğiniz gibi farklı hostingde farklı domain isminde test edeceğim eğer olumlu sonuç alırsam diğer domaini buraya alacağım yer değişmiş olacak.

phpmyadmin yedeğini sonunda import ettim eski yedek utf8 değilmiş ona uğraştım bayaa.
bütün dizin yedeğini de public_html altına taşıdım
sitenin kök hedefi de public_html olarak seçilmiş durumda

ama sonuç 403 access denied
nerede hata yapmış olabilirim.
en başta temiz yükleme denememde de 403 almıştım bunda da.

1585675652872.webp1585675694963.webp

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri