Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Kayıtlı Üyelerin Girişlerinde Sorgu

htsumer

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
Katılım
2 May 2018
Mesajlar
1,929
Çözümler
40
Kayıtlı üyelerimizin çalıştıkları şehirlerin sorgulanması için nasıl bir şey yapabiliriz.
Örneğin kayıtlı tüm üyeler ilk girişlerinde yada girmişlerse ilk sayfa yenilemesinde Hangi Kurumda çalışıyorsunuz diye bir sorgu çıkıp bunu yazmadan ulaşamaması yönünde bir entegre lazım.
Üye olurken Yaşadığınız şehir olayını biz Çalıştığınız Bakanlık olarak değiştirmiştik ama şindi bu türden bir şey lazım
 
Tamam hocam başka yolla hallettim. Bazen beynim duruyor
Özel Alan ekle yoluyla

Screenshot_7.png
 
Sıkıntı yok kardeşim bizde yeri geliyor binlerce defa yazdığımız kodu unutuyoruz. Çözmene sevindim ;)
 
Şimdi şöyle bir sorun çıktı. Ben yukardaki gibi yeni kayıtları mecbur bıraktım çalıştığı il ve ilçeyi yazmadan kayıt oluşmuyor.
Bundan sonrakilerde sorun yok ama eski kayıtları nasıl güncellettirebilirim.
Terfi ekle kısmı ile yapmaya çalıştım olmadı..
Hizmet sözleşmeleri güncellenince her güncellemede çıkıyor.
Bunu gibi bir yol bulmam lazı ama bulamadım
 
Mevcut üyelere de bu alanları zorunu yapmak istiyorsunuz ama bu alan kayıt sırasında istendiği için mevcut kayıtları eski kullanıcılara nasıl güncelleme yaptırırsınız pek bir fikrim yok açıkçası ama mevcut sistemle bunu yapmanız zor. Şu an benimde aklıma bişey gelmiyor ama bir fikir edinirsem sizinle seve seve paylaşırım.
 
Teşekkür ederim, aslında ufak bir if sorgusu bunu halledebilir ama bu xf mayıstan beri çözdükçe bitmiyor, adamlar yapmış. herşeye cevap veriyor ama bizde çok oluyoz ya..
Mesela e-mail onaylı kayıt sistemine gele sahte mail atıyor tabi onaylayamayacağı için vın gidiyor.Pisliği bie kalıyor. mal gibi geçersiz üye kalıyor forumda tabi bu sahte maillerin bide geri dönüşü var "Teslim edilmez mail"
Bunu bizim ekip terfi ekle yöntemiyle halletti ama orda tek sıkıntı 1 gün sonra onaylamaması halinde gibi zamanlama koyulmaması nedeniyle, onay bekleyen e-maili gördümü kısıtlıya atıyor sistem ama adam o esnada gidip onaylıyor bu seferde düşmüyor..
Velhasıl çok konu var
 
Kullanıcı özel alnı koyduğunuz zamandan sonra kaydolan üye id leri bellidir. Önceden kaydolan üyelerin id değerleri sonrakilerden küçük olacağı için, şu şekilde bir if koşulu işinizi görecektir diye düşünüyorum.
PHP:
<xf:if is="$xf.visitor.user_id < x">
   x id değerinden küçüklere gösterilecek içerik.
<xf:else />
x id değerinden büyüklere gösterilecek içerik.
</xf:if>
Şablonlarda gerekli yerlerde düzenlemeyi yaparsan muhtemelen istediğin sonucu alırsın. Denemedim mobilim şuan. Yoksa kodu deneyip öyle yazardım. Sen her ihtimale karşı değişiklik yapmadan önce ilgili kodların yedeklemesini yap. Kolay gelsin.
 
Sağolun ama bu kodları nereye koyacağız. Biraz ayrıntılı anlatırmısınız
 

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.