Şikayet Gazi kullanıcısıyla ticaret anlaşmazlığı

Web ortamında kişi yada kurum şikayeti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu domainde bir uğursuzluk mu var?
Daha önce siz satın alırken sorun yaşamıştınız, şimdi de başkası alırken benzer bir durum yaşanıyor.

Ne yazık ki, bazen iletişim aksaklıkları olabiliyor. Alıcı tarafın heyecanı ve satıcının satış odaklı yaklaşımı, sürecin sağlıklı ilerlemesini zorlaştırabiliyor.

Şahsen ben, internet üzerinde birçok ticaret gerçekleştirdim ve her zaman kimseyi kırmamaya özen gösterdim.

Elbette aranızdaki telefon görüşmelerinin detaylarını bilmiyorum, ancak hem arkadaşın hevesinin kırılmaması hem de sizin içinizin daha rahat olması adına şu öneriyi sunabilirim: 1000 TL sizden karşılanıp, geri kalan tutar arkadaş tarafından ödenirse, lisans transfer süreci çözüme kavuşabilir.

Tabii ki bunu yapmak zorunda değilsiniz, ancak 1000 TL kimseyi zengin etmez.

Son düzenleme:
Hocam domaini alacaktı tamam dedim ilk konuşmamız daha sonra konuştuğumuzda lisansıda veriyim dedim o da tamam dedi yani söz verme gibi bir söz konusu yok ki ortada
Bu mantıkla birine mutfak robotu satarken ütüyü de hediye edeyim deyip sonra aslında söz vermedim sadece söylemiştim demek gibi oluyor. Eğer en başından beri sadece domain satışı yapıyorsanız, lisans konusunu hiç açmamanız gerekirdi. Ama siz Lisansı da vereceğim dediğinizde, bu teklifiniz domain satışını cazip hale getirdi ve alıcı da bu söze güvenerek aldı. Şimdi Söz vermedim diyerek geri çekilmeniz, en azından etik olarak yanlış. Eğer gerçekten adil olmak istiyorsanız, en başta söylediğiniz gibi lisansı da vermen gerekir. Bu arada XGT'nin bu konuda herhangi bir sorumluluğu yoktur. Fikir beyan etmemiz istenmiş ve benim şahsi görüşüm bu.

Bu mantıkla birine mutfak robotu satarken ütüyü de hediye edeyim deyip sonra aslında söz vermedim sadece söylemiştim demek gibi oluyor. Eğer en başından beri sadece domain satışı yapıyorsanız, lisans konusunu hiç açmamanız gerekirdi. Ama siz Lisansı da vereceğim dediğinizde, bu teklifiniz domain satışını cazip hale getirdi ve alıcı da bu söze güvenerek aldı. Şimdi Söz vermedim diyerek geri çekilmeniz, en azından etik olarak yanlış. Eğer gerçekten adil olmak istiyorsanız, en başta söylediğiniz gibi lisansı da vermen gerekir. Bu arada XGT'nin bu konuda herhangi bir sorumluluğu yoktur. Fikir beyan etmemiz istenmiş ve benim şahsi görüşüm bu.
Şahsi görüşünüz saygı duyarım fakat domain için anlaştık daha sonra ben söyledim yani içimden geldi al hesabı geçir kendi üzerine dedim yani her hangi bir söz verme vs yok ortada.

Şahsi görüşünüz saygı duyarım fakat domain için anlaştık daha sonra ben söyledim yani içimden geldi al hesabı geçir kendi üzerine dedim yani her hangi bir söz verme vs yok ortada.
Hocam eğer yanlış anlamazsanız bende nacizhane fikrimi söylemek istiyorum lisans olmazsa ne site nede domaininiz 5 bin tl edecek bir değerde değil bence.

Sadece alan adı ve forum için ne ben nede başkası 5 bin tl vermezdi bence. Tabii ki emeğinize saygım sonsuz fiyat belirlemek sizin hakkınız.

Hocam eğer yanlış anlamazsanız bende nacizhane fikrimi söylemek istiyorum lisans olmazsa ne site nede domaininiz 5 bin tl edecek bir değerde değil bence.

Sadece alan adı ve forum için ne ben nede başkası 5 bin tl vermezdi bence. Tabii ki emeğinize saygım sonsuz fiyat belirlemek sizin hakkınız.
Hocam ilana koydum arkadaş geldi ulaştı oraya 5k değil belki 100k desem gelip alacaktı. Sizin gözünüzde forum çöp olabilir eleştiriye açığım fakat ticareti yaptık lisansı sordu lisans yok ama lisansımı veriyim dedim ticareti yaptıktan sonra lisans olmadı konu buraya kadar geldi. Ben bu açıklamayı sadece bugün değil bin kişide olsa aynı şekilde yaparım.

Eğer halen lisans konusunda ısrarcı ise kimlik bilgilerim var şikayetçi olabilir. Bu da bir çözüm. :)

Demek ki işin püf noktası şuymuş: Birine bu arabayı satıyorsunuz, yanında full depo yakıt da benden olsun diyorsunuz, sonra arabayı verip yakıtı vermeyince Ama ben söz vermedim ki, sadece içimden geldi öyle dedim diyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu söylemiz bir sözdür. Eğer gerçekten söylediğiniz gibi içinizden gelen bir jestse, şimdi de içinizden geleni yapıp sözünüzün arkasında durmanız daha doğru olmaz mı?

İçinizden geldi ise neden vermiyorsunuz?

Hocam ilana koydum arkadaş geldi ulaştı oraya 5k değil belki 100k desem gelip alacaktı. Sizin gözünüzde forum çöp olabilir eleştiriye açığım fakat ticareti yaptık lisansı sordu lisans yok ama lisansımı veriyim dedim ticareti yaptıktan sonra lisans olmadı konu buraya kadar geldi. Ben bu açıklamayı sadece bugün değil bin kişide olsa aynı şekilde yaparım.

Eğer halen lisans konusunda ısrarcı ise kimlik bilgilerim var şikayetçi olabilir. Bu da bir çözüm. :)
Kusura bakmayın, bu söyleminiz ile satışı cazip hale getirmişsiniz. Belki de ile olmuyor bu işler. Ticaretiniz etik değil. İade etmeniz gerekir. Bundan sonrası içinde kimseye tutamayacağınız sözler vermeyin. Unutmayın, gerçek ticaret yalnızca kazançla değil, vicdanla da ölçülür.

Konu sahibine şunu sormak istiyorum;

Lisans olmasaydı ve sadece domain olsaydı bu domaini bu fiyata satın alır mıydınız?

Cevabınıza göre konuyu değerlendireceğiz.

Demek ki işin püf noktası şuymuş: Birine bu arabayı satıyorsunuz, yanında full depo yakıt da benden olsun diyorsunuz, sonra arabayı verip yakıtı vermeyince Ama ben söz vermedim ki, sadece içimden geldi öyle dedim diyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu söylemiz bir sözdür. Eğer gerçekten söylediğiniz gibi içinizden gelen bir jestse, şimdi de içinizden geleni yapıp sözünüzün arkasında durmanız daha doğru olmaz mı?

İçinizden geldi ise neden vermiyorsunuz?

Kusura bakmayın, bu söyleminiz ile satışı cazip hale getirmişsiniz. Belki de ile olmuyor bu işler. Ticaretiniz etik değil. İade etmeniz gerekir. Bundan sonrası içinde kimseye tutamayacağınız sözler vermeyin. Unutmayın, gerçek ticaret yalnızca kazançla değil, vicdanla da ölçülür.

Konu sahibine şunu sormak istiyorum;

Lisans olmasaydı ve sadece domain olsaydı bu domaini bu fiyata satın alır mıydınız?

Cevabınıza göre konuyu değerlendireceğiz.
Teşekkürler hocam öncelikle, Forum'a vereceğim fiyatı videoda da belli olduğu üzere 1500 Say dediğimi belirtim Lisansa geri kalan 3500'ü iade istedim. benim Domaine fiyatım 1500tl hocam. Piyasa ortalaması belli her şey ortada, Saygılarımla...

Tamamen haksız durumdasınız.

Bu yaklaşım ile karşı tarafın talebi sadece iade olmalıdır.

Karşı tarafın yerinde olsam ayıplı mal(kusurlu website) satılmasından ötürü bilişim suçlarına şikayet ederdim.
Hatta buna nitelikli d*landırıcılık bile eklenebilir.
Çünkü dışarıdan görüldüğü kadarıyla siteniz 5bin TL edecek bir durumda değil. Aktiflik 0.
Kişi kendi isteğiyle kabul edip almış olabilir fakat burada ticaret ahlakına uygun olmayan bir durum var.

Laf ağzınızdan çıkmış 1 kere. Lisans konusu geçtiyse sitenin yanında vermeniz gerekiyor. Diğer türlü sadece domain ve içerikler hiçbir işe yaramıyor.

@trollpace iade yapılmıyorsa en yakın bilişim suçlarına başvurabilirsin. Emin ol verdiğini fazlasıyla alırsın. Arkadaşa birde 20-30k avukat ücreti ödetirler.

Fikir ve düşüncelerim budur. Her zaman ticaret ahlakı olan insanlarla çalışma prensibi edinmeye çalışırım.

Bayramdan önce yine buradan kendisine ulaştığım bilmem ne HOSTİNG** ile iletişim kuruyoruz. Tema yapımı ile ilgili fiyat ve süre hakkında bilgi istiyoruz adam yarın akşama döneceğim sana fiyat ve konu hakkında bilgi veririm diyerek 3 gün mesajlara cevap vermiyor. Halbuki karakter yoksunu kendi forum sitesinde aktif geziniyor. Bir insanda gerçekten karakter çok önemli..

Kimlerle iş yapacağınızı ciddi anlamda 2 defa düşünün.. Hayırlı forumlar, umarım incir çekirdeğini doldurmayacak bu ticaretiniz çözülür.

Başlangıç olarak wp mesajlarını okudum ama buradaki mesajları okumadın, yorumumu buna göre değerlendirelim lütfen.

Konuşmalarda XF lisansına dair bir bilgi bulunmuyor. Bunu sesli olarak gazi söyledi demişsiniz. Oda bunu kabul ediyor ancak hedi olarak verdiğini belirtiyor konuşmalarda. Yeterli bilgi, delil, ispat olmadığı içinde bu sorunun çözümünde beni kararsız bırakıyor.

Hata : ben ticaretlerimin tümünü yazılır olarak yapıyorum. Hiç bir zaman sesli olarak bir iş alımı yapmadım yapmamda. Bunu sebebi de işte bu durumlardan ötürüdür. Buradaki hatanız bu tür ticaretleri ikiniz arasında konuşmalarda kalması. Yazılı bir şeyler olsa belki bir taraf seçe biliriz, eleştire bilir, çözüm üretebilirdik.

Bu durumda ben iki tarafı da haklı göremiyorum, ama şu da bir gerçek ki, 5k bir fiyata lisansı ve bir forum sahibi olmak imkansız :(.

Peki ne yapalım, bu ticareti bozmayalım bence, ikinizin de bu iş için niyeti var ise eğer, üzerine biraz daha ödeme yapın gaziye oda lisansını size devir etsin. Ancak bu rakam iki tarafı da üzmeyecek bir rakam olsun kesinlikle.

Aşılmayacak bir sorun değil arkadaşlar bu basit bir anlaşmazlık bence...

Son düzenleme:
Başlangıç olarak wp mesajlarını okudum ama buradaki mesajları okumadın, yorumumu buna göre değerlendirelim lütfen.

Konuşmalarda XF lisansına dair bir bilgi bulunmuyor. Bunu sesli olarak gazi söyledi demişsiniz. Oda bunu kabul ediyor ancak hedi olarak verdiğini belirtiyor konuşmalarda. Bu da bu durumun çözümünü ne yazık ki bizim açımızdan hava bırakıyor.

Hata : ben ticaretlerimin tümünü yazılır olarak yapıyorum. Hiç bir zaman sesli olarak bir iş alımı yapmadım yapmamda. Bunu sebebi de işte bu durumlardan ötürüdür. Buradaki hatanız bu tür ticaretleri ikiniz arasında konuşmalarda kalması. Yazılı bir şeyler olsa belki bir taraf seçe biliriz, eleştire bilir, çözüm üretebilirdik.

Bu durumda ben iki tarafı da haklı göremiyorum, ama şu da bir gerçek ki, 5k bir fiyata lisansı ve bir forum sahibi olmak imkansız :(.

Peki ne yapalım, bu ticareti bozmayalım bence, ikinizin de bu iş için niyeti var ise eğer, üzerine biraz daha ödeme yapın gaziye lisansını da size devir etsin.
Ancak bu rakam iki tarafı da üzmeyecek bir rakam olsun kesinlikle.

Aşılmayacak bir sorun değil arkadaşlar bu sorun değil arkadaşlar...
Değerli yorumunuz için teşekkürler hocam. Gazi kullanıcısından aldığım hesap bilgileri ile lisansı kendi param ile güncellemesini yapacağım. Güncelleme e-postası gazi kullanıcısının üstüne olduğu için direk ona güncellendi vs. tarzında bir mail gidecektir. O sebepten eğer herhangi bir aksaklık veya şifre değiştirme lisansa el koyma durumu olursa bunda gazi kullanıcısını sorumlu tutuyorum buraya da arz ediyorum. Siz Xgentr yönetim ekibi ve forum üyeleri şahittir. @gazi kullanıcısının cevabına göre işlem yapacağım. Saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri