Forum sitesinin reklam ve tanıtımı nasıl olmalı?

Merhaba arkadaşlar,

Hepimizin reklam ve tanıtım konusunda çeşitli bilgi ve tecrübesi olmuştur. Genel forum konusuna zaten hiç girmiyorum o ayrı bir konudur. Ancak belirli bir alanda kurulan forum sitesinin (kategorisi hiç fark etmez, önemli olan niş olmasıdır) en doğru reklam ve tanıtım yöntemi nedir? Bu çok önemli bir husustur, çünkü forumlarımız ne kadar profesyonel ve kaliteli bir şekilde hazırlanmış olursa olsun, doğru tanıtım olmadıktan ve insanlara duyurulmadıktan sonra hiçbir kıymeti olmuyor maalesef.

Bu konudaki tecrübeleriniz, önerileriniz nelerdir? Eminim ki burada birçok alanında uzman üyeler var ve bu alanda yeni, tecrübesiz insanlara kıymetli bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. :)

Reklam olsa ne olur..Forumu hergün 3 öğün besleyip altını alıp uyutursan ve hergün güncellersen.. Reklama bile gerek yok..Ben 4 kadar tepesindeyim forumun. Anca böyle ilerler forum. Her daim güncel olacak

Google ADS, facebook meta, link, banner, ücretli editör vs hepsını denedım, soyulmaktan baska bir ıse yaramadı.

şunu unutma googlenın reklamla sana gonderecegı 20 zıyaretcıden ıse forumda her gun 1 konu acan ya da cevap veren bir sadık üye çok daha kıymetlidir. mesele o üyeyi bulup foruma getrmek bununda 1001 tane yolu var.

en ücretsiz ve maaliyetsiz yol ıse aranma hacmı yuksek ancak rekabet oranı dusuk baslıklar uretip ıcerık hazırlayıp forumda yayınlayıp googleden zıyaretcı cekmek, tabu bunu yaparken de etkılesım alabileceğim konularda foruma acmalısın şayet forumu blog sitesine cevirirsen google banı basıyor forum değil git blog yap diyor :D

özetçe dediğim gibi yapmak mesele değil de büyütmek zor iş...

@htsumer @Garfield şöyle açıklayayım, aklımdaki forum projesi oturup sürekli içerik oluşturulacak bir yapı da değil, insanların paylaşım yapacakları ve fikir alışverişi yapacakları şekilde olacak. O kategorilere olmuş olsun veya dolu görünsün diye içerik oluşturulmaz. Tamamen özgün, doğal ve orijinal olacak yani. Tabi bunu yapmak için de insanları nasıl haberdar edebilirim diye soruyorum aslında.

Yoksa normal bilgi ağırlıklı olsa, içerikleri oluştururuz, zamanla Google aramalarından üyeler gelir illa ki. Ama bunda öyle bir durum yok maalesef..

@htsumer @Garfield şöyle açıklayayım, aklımdaki forum projesi oturup sürekli içerik oluşturulacak bir yapı da değil, insanların paylaşım yapacakları ve fikir alışverişi yapacakları şekilde olacak. O kategorilere olmuş olsun veya dolu görünsün diye içerik oluşturulmaz. Tamamen özgün, doğal ve orijinal olacak yani. Tabi bunu yapmak için de insanları nasıl haberdar edebilirim diye soruyorum aslında.

Yoksa normal bilgi ağırlıklı olsa, içerikleri oluştururuz, zamanla Google aramalarından üyeler gelir illa ki. Ama bunda öyle bir durum yok maalesef..

Dediğim gibi bir çok etken var bir ziyaretcının uye olup olmamasına karar veren,

domain, tema, seo, forum kategorileri, doluluk oranı, açılış zamanı, forumda yer alan içerikler, yönetim kadrosu, forum ana kategorisi vs vs vs uzar gider, düşünceniz güzel ancak mesele zaten etkılesım yaratacak uyelerı foruma getırmekte. Teker donmeye basladımı gerısı gelır. forumun tüm olayı tekere ılk hareketını vermek ki en zor kısmıda bu zaten.

birbiriyle bilgi alıs verısı yapacak ınsanlar olması gerekıyor forumda, bu projeden projeye farklılık gosterır, bir cekılısle 50 uye de kazanabılırsınız, ADS uzmanından danısmanlık hizmeti alıp donusum odaklı bir reklam dan 100 uyede kazanabılırsınız.

Dediğim gibi bir çok etken var bir ziyaretcının uye olup olmamasına karar veren,

domain, tema, seo, forum kategorileri, doluluk oranı, açılış zamanı, forumda yer alan içerikler, yönetim kadrosu, forum ana kategorisi vs vs vs uzar gider, düşünceniz güzel ancak mesele zaten etkılesım yaratacak uyelerı foruma getırmekte. Teker donmeye basladımı gerısı gelır. forumun tüm olayı tekere ılk hareketını vermek ki en zor kısmıda bu zaten.

birbiriyle bilgi alıs verısı yapacak ınsanlar olması gerekıyor forumda, bu projeden projeye farklılık gosterır, bir cekılısle 50 uye de kazanabılırsınız, ADS uzmanından danısmanlık hizmeti alıp donusum odaklı bir reklam dan 100 uyede kazanabılırsınız.
İşte benim de derdim o tekeri döndürmek ama hiçbir fikrim yok. O yüzden birçok emeğim ziyan oldu, bu defa da öyle olsun istemediğim için büyüklerime danışayım dedim :)

İşte benim de derdim o tekeri döndürmek ama hiçbir fikrim yok. O yüzden birçok emeğim ziyan oldu, bu defa da öyle olsun istemediğim için büyüklerime danışayım dedim :)

dediğim gibi sorunuzun cevabı ıkı satırlık bir yanıt değil ve olamaz, Sadece ADS reklamını baz alsak baslı basına ayrıca bir konu 100 tane püf noktası var, projenize bağlı yani ne forumu yapacaksınız hedef kitleniz kimler nerelere ağ atmanız gerekıyor vs bu bilgiler olmadan net bir yönlendirme yapamam.

dediğim gibi sorunuzun cevabı ıkı satırlık bir yanıt değil ve olamaz, Sadece ADS reklamını baz alsak baslı basına ayrıca bir konu 100 tane püf noktası var, projenize bağlı yani ne forumu yapacaksınız hedef kitleniz kimler nerelere ağ atmanız gerekıyor vs bu bilgiler olmadan net bir yönlendirme yapamam.
İnsanların hayata dair dertleşebilecekleri ve sohbet edebilecekleri bir forum olacak. Hedef kitle muhtemelen 25 - 40 yaş aralığındaki insanlardan oluşur. Kızlar soruyor veya kadınlar kulübündeki kitleyle benzerlik gösterecektir diye tahmin ediyorum.

En iyi reklam içerikleri en iyi şekilde yayınlamaktır.. Ama dediğini anladım, forumlar için reklam vermenin ek işe yaradığını düşünmüyorum.. Görüntüleme kasıyor reklamlar sadece

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri