Doğrudan R10'a Rakip Genel Webmaster Forumu Açmak (400k Sermaye + Yazılım Gücü) - Mantıklı mı?

• Kullanıcı zex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel sohbetler
Çağımız yapay zeka çağı bu fikir günümüzün internet ve yapay zeka ekosisteminde çok ciddi bir ölü yatırım. Aynı bütçe ve teknik bilgiyle genel bir forum açmak yerine yapay zeka odaklı bir proje düşünün. R10, WMAracı veya dünyadaki Reddit/Stack Overflow gibi platformların gücü yazılımlarında veya reklam bütçelerinde değil, 20 yıllık veri, indeks ve topluluk alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Dünya değişiyor bundan 5-10 yıl sonra belki bu sitelerin hiçbirine ihtiyaç bile kalmayacak. Fırsatlar yeni iş fikirleri hep yapay zekalar üzerine kuruluyor. Tersine kürek çekmeye hiç gerek yok. Paranızı daha iyi yerlerde değerlendirin.
Peki fikir olarak danışsam

Peki fikir olarak danışsam
Yapay zeka tarafında bir şey yapacaksanız bence kural basit: Bir işletmenin zamanını çalan ve faaliyetlerini kolaylaştıran spesifik bir soruna odaklanmak. Henüz yolun çok başındayız. İleride genel işler yapanlar değil, belirli alanlarda uzmanlaşmış yazılım şirketleri ayakta kalacak. Muhasebe denince A şirketi, e-ticaret denince B, turizm denince C akla gelecek. Şu an herkes kendi sektörünün öncü AI çözümü olmak için yarışıyor. Bence genel bir şeyle vakit kaybetmek yerine, iyi bildiğin tek bir sektörü seçip o alandaki işletmelerin bir problemini çözen bir yazılıma odaklanın. Bunu şunun gibi düşünün 2000 yıllarında herkesin evinde internet yoktu ama girişimciler bu fırsatı gördü ve sahibinden, kariyer.net, hepsiburada, gittigidiyor, mynet, maçkolik vs bir alanı tuttu ve kitleyi kendisine çekti. Aynı durum şu an söz konusu AI odaklı işler tıpkı 2000 yıllarındaki fırsatlara benziyor.

• Beğendim
Tepkiler: zex
@netr0n abi eline sağlık güzel dedin ama Ai Yapay Zeka Yazılımı Resmen Çürüttü yani Bizimde Artık Bu Bataklıktan Çıkamamız Lazım.

@netr0n Ama abi Bunuda Söylemek İstiyorum Bu Konuda Kendime Çok Güveniyorum. En İyi Şekilde. Destekleyeceğinizi biliyorum

Yapay zeka tarafında bir şey yapacaksanız bence kural basit: Bir işletmenin zamanını çalan ve faaliyetlerini kolaylaştıran spesifik bir soruna odaklanmak. Henüz yolun çok başındayız. İleride genel işler yapanlar değil, belirli alanlarda uzmanlaşmış yazılım şirketleri ayakta kalacak. Muhasebe denince A şirketi, e-ticaret denince B, turizm denince C akla gelecek. Şu an herkes kendi sektörünün öncü AI çözümü olmak için yarışıyor. Bence genel bir şeyle vakit kaybetmek yerine, iyi bildiğin tek bir sektörü seçip o alandaki işletmelerin bir problemini çözen bir yazılıma odaklanın. Bunu şunun gibi düşünün 2000 yıllarında herkesin evinde internet yoktu ama girişimciler bu fırsatı gördü ve sahibinden, kariyer.net, hepsiburada, gittigidiyor, mynet, maçkolik vs bir alanı tuttu ve kitleyi kendisine çekti. Aynı durum şu an söz konusu AI odaklı işler tıpkı 2000 yıllarındaki fırsatlara benziyor.
Hocam sadece iş olarak değil, artık yapay zeka ile dertleşiyor ve sohbet bile ediyor insanlar. Bunlar neye evrliceni bende merakla bekliyorum, dediğiniz gibi daha önce tutan değilde. Sektörde sanki şu eksik dediğiniz şeye yönelmeniz gerekli, eğer yoksada oturup gidişatı izlemek lazım.

Forum olarak, her zaman yaptığınız bir işte çok büyük beklentiniz olmasın. Benim yapmaya hevesim geldi ve yaptım, arada canım sıkılınca bakıyorum. Tutarsa ne mutlu bana, bazen hobi veya heveslendiniz şeyleri yapmak iyidir ama tek başınıza bir sektör devine kafa tutmak. Bunun için doğru anda diğerinin yapamadı veya eksik kaldı şeyi, ön plana çıkartarak denenebilir.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Tepkiler: zex
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri