Dünkü o sinirli ve fevri üsluptan sonra, bugün bu sağduyulu ve yapıcı açıklamayı yapman gerçekten erdemli bir davranış. Teknik eksiklerin zamanla kapanacağına şüphe yok, önemli olan hatayı kabul edip ileriye bakabilmek.Dün çok sinirlendiğim için bende sağlam kafayla ufak bir açıklama yapayım.
Benim amacım kimseye hakaret etmek, eleştirmek veya yermek değil. Konu zaten RaxBoard’dan ziyade archiveforumda arkadaşın yayınlamış olduğu yeni bir özelliğin tanıtımından ibaret.
Style inline görüp forum yazılımı kötü, hiçbir şey bilmiyorsun demek bir eleştiriden ziyade hakaretten farksız benim gözümde.
Style inline kullanımı bir yazılımı kötü de yapmaz onlarca örnek var, evet daha düzenli bir yapıya bence de geçilmeli altyapısı hazır fakat henüz emekleyen bir yazılıma böyle basit bir şey üzerinden çamur atmak bana iyi niyetli gelmiyor.
İlk duyurduğum andan itibaren maalesef RaxBoard polemik haline geldi, ben kimseyle yarışmıyorum. Eksiklerimizi redderek kendimi üstte görmüyorum.
Binlerce geribildirim aldık, whatsapp grupları kurduk, forum üzerinden onlarca konu açıldı, özelden onlarca insan yazdı; bazıları bug bildirdi, bazıları şurayı şöyle revize etseniz daha hoş olur dedi.. Hiçbirine bu tepkiyi vermedim çünkü bu yazılım temelde bir Türk tarafından ortaya çıkarıldı ve sizlerin görüşü, önerisi olmadan bu yazılımında bir önemi yok.
Daha önce burada açtığım konuda da arkadaş şu frameworku kullanabilirdin dedi araştırdığımda gerçekten daha yetkin bir framework olduğunu gördüm fakat ben bu dillere hakimim, paylaşımlı hostingleri destekleyerek herkese ulaşmasını istiyorum.
AI kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. Ben yapay zekayı sadece bu projede değil maillerimin takibi, cevabı hatta seo, sunucu yönetimi, search console ayarlarında bile api, ssh yetkilendirmeleriyle kullanıyorum. Bunu söylemekten çekinmiyorum, utanmıyorum bildiklerimi öğrendiklerimide insanlara aktarmaktan üşenmediğim gibi insanların fikirlerinide önemsiyorum. Ben sadece bu alanda değil hayatın her yerinde ai kullanıyorum yani bunu söyleyince yüzüme bir şey çarpılmış olmuyor kullanmayanlara üzülüyorum.
Raxboardı kullanmak istemeyen kullanmaz, kullanmak isteyenede her zaman her konuda kapım açık. Kimseye bak xenforo kötü bize bi bak hadsizliği yapmıyorum, ben kimseyle yarışmıyorum bu işten maddi beklentiden çok yılların vermiş olduğu emek, tecrübeyle sizlerin desteğiyle kusursuz bir ürün çıkartmayı hedefliyorum.
Yapıcı eleştiriyle gelen herkese kapımız her zaman açık.
Yalnız, o style inline dediğin alanı hala basite alıyorsun; o cache'i ve SEO'yu doğrudan baltalayan, sunucuya büyük yük bindiren bir şeydir. Parayla sattığın bir yazılımda bunu sunmak hiç uygun olmaz. Dilersen müsait bir zamanda komple yazılımını tarayıp, muhtemelen es geçtiğin AES şifreleme gibi kritik eksiklerini/açıklarını da gösteririm, hatalarını da söylerim sana.
Neyse, önemli olan hatanın bilincine varıp ileriye bakabilmek. Yolun açık olsun, başarılar dilerim.