Uyarı 2. El XenForo Lisans Alınır ve Satılır.

Merhaba arkadaşlar.
eski vBullettin ciyim üzülerek söylemeliyimki bitti vb.
xenforo hakkında en ufak bir fikrim yok lisans nasıl alınır nasıl satılır ama son nesil yazılım oldugu için geçmekten başkada çarem yok gibi.
şuan son sürüm kaçtır? 2. el lisans varmıdır fiyat nedir bilgi verebilirmisiniz.

Merhaba arkadaşlar.
eski vBullettin ciyim üzülerek söylemeliyimki bitti vb.
xenforo hakkında en ufak bir fikrim yok lisans nasıl alınır nasıl satılır ama son nesil yazılım oldugu için geçmekten başkada çarem yok gibi.
şuan son sürüm kaçtır? 2. el lisans varmıdır fiyat nedir bilgi verebilirmisiniz.
Forumda güvenilir kişilerden alabilirsiniz eğer varsa. Fakat dikkat edin. En son 195$ dolardı kendi sitesinde. En sağlamı o aslında. Çünkü bugün lisans satan insanlar bomboş pakete güncelleme desteğini yitirmiş pakete bile 3500₺ istiyor.

Forumda güvenilir kişilerden alabilirsiniz eğer varsa. Fakat dikkat edin. En son 195$ dolardı kendi sitesinde. En sağlamı o aslında. Çünkü bugün lisans satan insanlar bomboş pakete güncelleme desteğini yitirmiş pakete bile 3500₺ istiyor.
Şu anki kur üzerinden hesaplarsak;
Xenforo License : 195$ = 6.941,69 Türk Lirası
Xenforo Extension: 60$ = 2.135,90 Türk Lirası

Yani sizin dediğiniz "bomboş güncelleme desteğini bitirmiş paket" ücreti: 4.805,79 Türk Lirası'na denk geliyor. Bence 3500₺ isteyen birisinin bu kadar ücret istesi normal.

Yani sizin dediğiniz "bomboş güncelleme desteğini bitirmiş paket" ücreti: 4.805,79 Türk Lirası'na denk geliyor. Bence 3500₺ isteyen birisinin bu kadar ücret istesi normal.
Heh, siz gidip xenforo'dan faturası sizin adınıza olan veya artık geçerli olmayan, yıllarca kullandığınız;4800₺'e mâl ettiğiniz lisansın değerini %20 düşürüp mü satmayı planlıyorsunuz? Yarı fiyatı olsa neyse 2400₺ gibi rakamlara satsalar bizde yorum yapmayız lakin açtığı sitesi tutmayınca, satın alımdan 1-2 yıl sonra, zararın neresinden dönsem kâr diye düşünüp güncellemesi bitmiş, yıllanmış lisansı 5000'e koyan var sitede. siz 5000'e bu lisansı mı alırsınız 7000'e sıfır 1 yıl güncelleme alacak destek sistemi aktif bir lisans mı?

Bu arada 195+60 değil. 135+60=195$. Sıfır bir lisans için totalde ödenen ücret: 6941. 1 yıl güncelleme desteğini sepetten çıkaramıyorsunuz.

siz 5000'e bu lisansı mı alırsınız 7000'e sıfır 1 yıl güncelleme alacak destek sistemi aktif bir lisans mı?
Kendi fikrimce, sıfır lisans alırım o fiyatı verecek isem. Geçen lisans arıyordum, çok yakın fiyat teklifi gelince bende gidip direkt sıfır lisans aldım. Bu bakış açısından bakarsak kimileri sıfır lisans alabilirken, kimileride bütcesi dahilinde 2. eli tercih edebilir. Ama şahsen güncellemesi bitmiş yada bitecek olan bir lisansa da sıfıra yakın para vermem.

5000'e sıfır lisans alsan, 60$ 'da yenileme fiyatı vereceksin. Bu durumda lisans sana sıfır fiyatına geliyor. Ama bazıları yenileme yapmadan sadece olduğu süre dahilinde almak istiyorlar, onlara bir lafım yok. Ama düşündüğünüzde yenileme fiyatıyla zaten sıfır fiyatına geliyor.

Şahsen 2. el lisans satın alacaklar, lisans hizmetinde devir hakkı var mı ona bakmaları gerekir. Devir hakları olan lisansları almalılar, bu durumda devir edilen lisanslar bir daha faturasıyla geri alınamıyor diye biliyorum. (bu konuda yanlışsam, düzeltin)

NOT: amacım kimsenin ticaretini baltalamak değil, kendi fikirlerimi belirttim. X kişisi gidip 2. el lisans almak ister, ona bir lafım yok alabilir.

Heh, siz gidip xenforo'dan faturası sizin adınıza olan veya artık geçerli olmayan, yıllarca kullandığınız;4800₺'e mâl ettiğiniz lisansın değerini %20 düşürüp mü satmayı planlıyorsunuz? Yarı fiyatı olsa neyse 2400₺ gibi rakamlara satsalar bizde yorum yapmayız lakin açtığı sitesi tutmayınca, satın alımdan 1-2 yıl sonra, zararın neresinden dönsem kâr diye düşünüp güncellemesi bitmiş, yıllanmış lisansı 5000'e koyan var sitede. siz 5000'e bu lisansı mı alırsınız 7000'e sıfır 1 yıl güncelleme alacak destek sistemi aktif bir lisans mı?

Bu arada 195+60 değil. 135+60=195$. Sıfır bir lisans için totalde ödenen ücret: 6941. 1 yıl güncelleme desteğini sepetten çıkaramıyorsunuz.

"güncelleme desteğini sepetten çıkaramıyorsunuz." beni baya bir gülümsetti.

Öncelikle Sıfır bir lisans için ödenen ücretin totalde 6941₺ olduğunu söylemişsiniz, eleştirdiğiniz yazımda aynı tutar yazmakta.

"195+60 değil." demişsiniz burada da 195$+60$= 255$ dolar eder oda şu anki kur ile 9088,12₺ etmekte.
Zaten önceki gönderimde söylediğim tutarlar aşağıdaki gibidir.

Yani sizin dediğiniz "bomboş güncelleme desteğini bitirmiş paket" ücreti: 4.805,79₺

Yani xenforo.com üzerinden güncelleme desteği olmadan lisansı satın almış olsanız ödeyeceğiniz tutar 4.805,79₺.
"Çünkü bugün lisans satan insanlar bomboş pakete güncelleme desteğini yitirmiş pakete bile 3500₺ istiyor." cümlenizde sanki satan kişiler değerinin üstünde bir rakam istiyormuş gibi yazmışsınız. En azından ben öyle bir anlam çıkardım. 3500₺'ye satan biri zaten normal değerinin altında bir fiyat istemiş oluyor. ("4800₺'e mâl ettiğiniz lisansın değerini %20 düşürüp mü satmayı planlıyorsunuz? Yarı fiyatı olsa neyse 2400₺ gibi rakamlara satsalar bizde yorum yapmayız." bu yazınızda kendi aklınızda bir fiyat belirleyip o fiyatın varsayılan olması gereken bir tutarmış gibi belirtmişsiniz. Bu, sizin o ürüne biçtiğiniz değeri belirtir ama ben xenforo.com'un belirttiği değer üzerinden konuşuyorum. Bir başka kişi ben xenforo bile kullanmıyorum diyerek bu yazılıma para bile harcanmaz diyebilir, kendi görüşüdür. Yani kendi görüşünüze göre haklı çıkmaya çalışıyorsunuz.)

Eğer satan kişi güncelleme desteği bitmiş bir lisansa 4.805,79₺ istemiş olsa yazdıklarınızda haklı olabilirdiniz. Benim görüşümü belirttiğim yazınız 3500₺ olan yazınız içindi ama siz bana yanıt olarak yazdığınız yazıda haklı çıkabilmek adına lafı çevirip 5000₺-7000₺ lere getirmişsiniz.

Kısaca özetlersek;
Ben sadece size bir görüş bildirdim ve güncelleme desteği olmayan lisansın 3500₺ olmasının normal olabileceğini söyledim.
Siz, benim belirmiş olduğum fiyatlara laf ederek ve sözde hesaplamalarımın yanlış olduğunu belirterek ( yapmış olduğum böyle bir hesaplama zaten yok 195+60' ı nereden çıkardınız bilmiyorum:)), sanırım matematikten anlamadığımı da ima etmeye çalıştınız. Okuduklarınızı tam anlayamamışsınız ya da Mitomani hastası olabilirsiniz.(Bu arada doktor değilim, Mitomani yanlış bir teşhis olabilir.)

195+60' ı nereden çıkardınız

Zaten önceki gönderimde söylediğim tutarlar aşağıdaki gibidir.

Ben anlatıyorum anlatmasına da, karşıdaki anlamayınca elden bir şey gelmiyor.
195+60 diye bir olay yok. 9100'e falan mâl olmuyor. kafayı mı yediniz?
Kendi yazdıklarınızı da mı okuyamıyorsunuz?
3500₺ bir görüş değildir. Bu forumda satılan lisansların ortalama fiyatlarıdır. Keza siz sıfır araba aldığınızda 2 milyona mâl ederseniz tekrar ilana 2 milyondan mı koyuyorsunuz? Gerçi siz koyarsınız..
"güncelleme desteğini sepetten çıkaramıyorsunuz." beni baya bir gülümsetti.
bekliyorum güncelleme desteğini sepetten çıkarıp görüntü atmanızı :) 195 dolarlık xenforo + 1 year extension 195$ paketini, 60 dolarlık 1 year extension sepetten çıkararak 135$'a mâl etmenizi bekliyorum.

gerçi ben sizden hiçbir şey beklemiyorum. bana teşhis koyana kadar, arama geçmişinize şöyle bir şey bırakın. bknz: Dur, senin icin Google`da ariyim

Ben anlatıyorum anlatmasına da, karşıdaki anlamayınca elden bir şey gelmiyor.
195+60 diye bir olay yok. 9100'e falan mâl olmuyor. kafayı mı yediniz?
Kendi yazdıklarınızı da mı okuyamıyorsunuz?
3500₺ bir görüş değildir. Bu forumda satılan lisansların ortalama fiyatlarıdır. Keza siz sıfır araba aldığınızda 2 milyona mâl ederseniz tekrar ilana 2 milyondan mı koyuyorsunuz? Gerçi siz koyarsınız..

bekliyorum güncelleme desteğini sepetten çıkarıp görüntü atmanızı :) 195 dolarlık xenforo + 1 year extension 195$ paketini, 60 dolarlık 1 year extension sepetten çıkararak 135$'a mâl etmenizi bekliyorum.

gerçi ben sizden hiçbir şey beklemiyorum. bana teşhis koyana kadar, arama geçmişinize şöyle bir şey bırakın. bknz: Dur, senin icin Google`da ariyim

Aşağıdaki görüntüde xenforo fiyatlandırmasını görebilirsin!.
Xenforo.com üzerinden xenforo lisansı satın almak istersen 195$ tutarında bir ücret ödemen gerekiyor.
Bu lisansı ilk satın aldığınızda size 12 aylık extension veriyor 195$'ın içinde. Bu extension ücreti 60$ ve extension bittiğinde(güncelleme desteği vb.) bu desteği tekrar almak için 60$ ödemeniz gerekiyor.

Sizin "bomboş pakete güncelleme desteğini yitirmiş pakete bile" dediğiniz kısım 195$-60$=135$'a denk geliyor. (Yani 135$ a 2. el extension (güncelleme desteği) bitmiş lisans aldığınızı farzedelim. 60$'a extension aldığınızda 195$'a aldığınız lisansı elde etmiş oluyorsunuz. Tek farkı 2. el olması.

Bu 135$, geçen gün hesapladığım kur ile 4.805,79₺ denk geliyor ve lisansın 2. el oluşundan satan kişinin indirim yaparak 3500₺ ye satması bence gayet normal diye yazdım.
Ben ilk yazımda size xenforo.com üzerinden 135$'a satın alabilirsiniz gibi birşey yazmadım, böyle bir ima da bulunmadım. (Eğer böyle anladıysanız.)
Umarım anlayabilmişinizdir.

Bu arada hakaret etmeden konuşmayı öğren ve kendi yazdıklarını tekrar oku. Göndermiş olduğun link asıl sahinine ulaşacaktır.

Ayrıca yazdıkların ve fiyatlandırmalarına bakarak senin bir "ölücü" olduğunu söyleyebiliriz.
Ölücü = (mecaz) Bir malı ederinden ucuza, yok pahasına almak isteyen kişi.

1737600522291.png

Bu lisansı ilk satın aldığınızda size 12 aylık extension veriyor 195$'ın içinde.
Başta bunu kabul etmiyordun 195+60 diyordun..
Bende diyorum bu niye kudurdu. Meğerse sende onlardan biriymişsin..
Bu 135$, geçen gün hesapladığım kur ile 4.805,79₺ denk geliyor ve lisansın 2. el oluşundan satan kişinin indirim yaparak 3500₺ ye satması bence gayet normal diye yazdım.
Yani şimdi sen diyorsun ki, 4800e sıfır lisans almak varken 3500e 2. el lisans satılabilir. Alan kişi de 4800e sıfır fatura almak varken 3500e ikinci el alsın.. Yani bundan bahsediyorsunuz siz.. Hayatımda böyle ticaret/alış-satış şekli görmedim. Malın sıfırı ile, kullanılmış içinden geçilmiş halinin değer farkı %20.

Başta bunu kabul etmiyordun 195+60 diyordun..
Ben böyle birşey söylemedim ve bunu söylemediğimi sana daha önceden söyledim. Sen kendince bir anlam çıkararak öyle anladın sanırım.

Bende diyorum bu niye kudurdu. Meğerse sende onlardan biriymişsin.

Bakalım senin tabirinle kudurduğum (yazdığım yazı) neymiş?

Yukarıda kendi yazımı alıntıladım herhangi bir kudurma eylemi varmı. Eğer okuduğunu anlama kabiliyetin yok ise açıklıyorum belki açıklamasını anlarsın!..

Xenforo license ve extension fiyatı dolar ve türk lirası kurunu belirtmişim. Bunların altındaki satırda ise sizin dediğiniz "bomboş güncelleme desteğini bitirmiş paket" ücretini belirterek hemen akabinde bu ücrete karşılık 2. el lisans satan kişinin 3500₺ istemesinin normal olabileceğini belirtmişim ve bu belirtmemde "Bence" kelimesini kullanmışım. Yani bir başkasına göre pahalı olabilir ama bir başkası için uygunda olabilir!..

Evet şimdi alttaki alıntını okuyarak bir alttaki alıntıya bakalım!. Yazdıkların aslında kimi tanımlıyor?
Bende diyorum bu niye kudurdu. Meğerse sende onlardan biriymişsin..

Bu alıntının da açıklamasını yapalım. Malum kendi yazdıklarını anlamıyorsun!..

İlk cümlene bakarsak demişsin ki 2. el lisansı aldığın fiyatın %20 altına mı satmayı planlıyorsunuz?
Cevap; 2. el için herhangi bir indirim oranı yasalar ile konulmadığından ve herkes kendi fiyatını belirleme hakkına sahip olduğundan evet satmak isteyenler bunu planlayabilir ve bu da senin gibi ölücülerin zoruna giden durumlar yaratabilir. (Bu yazıya ek olarak açıklamak gerekirse; bu lisans kullanıma bağlı hasar deforme vb. benzer değer kaybettirici durumlar olmadığı için aslında değer kaybetmez ama 2.el lisans almanın dezavantajları olabileceği ve ayrıca 2. el lisansa sıfır lisans ücreti vermektense yeni lisans almanın daha mantıklı bir durum oluşturduğundan 2.el lisans fiyatları değerinden daha altına satılıyor. Ayrıca Ülkemizde 2. el arabalar bayilerde stok olmadığından Sıfır araba fiyatandan daha pahalıya satıldı. Bu yazı ile de Türkiye'de yaşamıyorsan bile Türkiye'nin nasıl bir yer olduğunu hatırlatmak isterim.

İkinci cümlenize bakarsak;
Burada kendi görüşlerinizi belirtmişsiniz, ölücü biri olduğunuzu belirtmeniz dışında... Ayrıca cümlenin sonundaki 5000 rakamı konusunda haklısınız, 2. el destek süresi bitmiş lisans için bence fazla ve yine bence herkese fazladır diye düşünüyorum.

Üçüncü cümlenize bakarsak;
5000'e almayacağımı belirtmiştim. Zaten 5000'e alsak ve sonra destek süresini uzatırsak lisans ücretinden daha pahalıya geliyor. Yani buda demek oluyor ki, siz benim yazmadığım şeyleri yazdı olarak söylediğiniz gibi hiç bir eklentisi olmayan destek süresi bitmiş lisansı 5000'e koyduklarını da yalan söylüyorsunuz. Eğer öyle birşey yapan varsa cidden ona diyeceğim birşey yok. Ama siz lütfen o kişinin konusunu bir sonraki cevabınızda kendinizin yalancı olmadığını kanıtlamak için paylaşın.

Evet geldik son satırdaki cümlelerinize;
195+60 böyle birşey yazmadım bu sizin yalanınız. Geriside zaten beni doğruladığınız cümleler ve sepet mevzunuz :)

Yani şimdi sen diyorsun ki, 4800e sıfır lisans almak varken 3500e 2. el lisans satılabilir. Alan kişi de 4800e sıfır fatura almak varken 3500e ikinci el alsın.. Yani bundan bahsediyorsunuz siz.. Hayatımda böyle ticaret/alış-satış şekli görmedim. Malın sıfırı ile, kullanılmış içinden geçilmiş halinin değer farkı %20.
Bu yazını da cevaplayayım.
4800'e sıfır lisans almak varken 3500'e 2. el lisans satılabilir demedim çünkü 4800'e sıfır lisans satılmıyor.
Güncelleme desteği bitmiş lisansın değerinin 135$'a tekabül ettiğini, bu tutarında o günkü kurla 4.805,79₺ ettiğini ve lisansın 2. el oluşundan dolayı satıcının değerinin altında olan 3500₺ ye satmasının bence normal olduğunu belirttim.(Ama anlamanız açısından şu anda yazdığım gibi daha açıklayıcı bir şekilde yazmalıydım sanırım.)

Böyle bir ticaret/alış-satış şekli görmemeniz sizin görmemezliğiniz veya cahilliğinizdendir. Niye böyle dedin derseniz daha yukarıda belirttiğim üzere Türkiye'de 2.el arabalar Sıfır fiyatından daha pahalıya satıldı. Üstelik demişsiniz kullanılmış içinden geçilmiş hali diye, lisanslarda öyle bir durum olmasının imkanı yok iken arabalarda öyle bir durum ihtimali var.

Buradan size tavsiyem aşağıda yazdıklarımı dikkate al.
Yalan konuşma ispatlarlar ve böyle suratına çarparlar.(Mecazen)
Bilmediğin konular hakkında konuşma yine böyle suratına çarparlar.(Mecazen)

Dikkate almadığında ve alicengiz oyunları, katakulli, dalavere gibi şeyler çevirdiğinde, gerçekler ortaya çıktığında susup otur ki kendini daha da aşağılanacak duruma düşürme.

Benim konumu yansıtarak laf attığın için cevap vermek istedim.

Öncelikle konumdaki tüm yazışmaları bir incele... Detaylı açıklamalar görebilirsin!.
Sonrasında pazarlık nedir vb. şeyleri google'da iyice bir araştır ve öğrendiğinde sende Özel mesaj yoluyla yap eğer iyi bir pazarlık yapabilirsen belki dediğin kişiden 2400₺ ye alabilirsin.

Konuyu açtığım fiyata bakarsan fiyat düşüşlerini görebilirsin. Benim lisans ve eklentilerime gelen en yüksek teklif 3 kişiden 5500₺ oldu. Daha sonra 5500₺ teklife tav olmama rağmen yeni gelen teklifler 5500₺ olmadığı için vermedim.

Lisansın destek süresi biteceği ve son güne kadar satılmazsa konuyu kapatacağım için xenforo.gen.tr' de birkaç gün takılmak istedim. Sonrasını zaten biliyorsun.

Mevzuyu uzatmak istemiyorum, eğer uzatmak istiyorsan özelden yaz ki konu amacından sapmasın ve yönetim kızmasın:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri