Xenforo Sürüm Ve Açıkları HK.

Selamın Aleyküm Xengoro.Gen.Tr Ailesi arkadaşlar sizin de bildiğiniz gibi xenforoda birçok açık türemeye başladı ve bu açıkları kapatmak için bildiğiniz yöntemleri bu konu altında birbirimize paylaşır isek forumlarımızı bi ihtimal belki daha güvenli hale getirebiliriz. XF2 VE -XF3 için herhangi bir dosya değişim, edit, özel ayar bilgileri gibi vb. yöntemleri bu konu altında paylaşırsanız çok sevinirim. Biz bu forumları bir günde açmadık ki bir günde yok edelim :) Bilgili abilerimiz ve kardeşlerimiz yardımcı olursa çok sevinirim. @netr0n @eTiKeT™ @LaDezs @Ugur

Sadece 2.3.8 ve altını ilgilendiren bir durum sanırım + olarak XF tarafından yaması yayınlanıp fix lendi galiba. En son güncel sürümü kullananların yapması gereken extra bir işlem varmı yokmu bilmiyorum. Ayrıca sürüm göz etmeksizin Xf tarafında son günlerdeki hack vs konuları görmek beni biraz şaşırttı açıkcası.

Selamın Aleyküm Xengoro.Gen.Tr Ailesi arkadaşlar sizin de bildiğiniz gibi xenforoda birçok açık türemeye başladı ve bu açıkları kapatmak için bildiğiniz yöntemleri bu konu altında birbirimize paylaşır isek forumlarımızı bi ihtimal belki daha güvenli hale getirebiliriz. XF2 VE -XF3 için herhangi bir dosya değişim, edit, özel ayar bilgileri gibi vb. yöntemleri bu konu altında paylaşırsanız çok sevinirim. Biz bu forumları bir günde açmadık ki bir günde yok edelim :) Bilgili abilerimiz ve kardeşlerimiz yardımcı olursa çok sevinirim. @netr0n @eTiKeT™ @LaDezs @Ugur
Nasıl yapılır ? - XF 2.3.x Xss Açığı Kapatma H.K burdan bakabilirisiniz

Zaten o konuda varım.
Sadece 2.3.8 ve altını ilgilendiren bir durum sanırım + olarak XF tarafından yaması yayınlanıp fix lendi galiba. En son güncel sürümü kullananların yapması gereken extra bir işlem varmı yokmu bilmiyorum. Ayrıca sürüm göz etmeksizin Xf tarafında son günlerdeki hack vs konuları görmek beni biraz şaşırttı açıkcası.
Genel olarak herkesi ilgilendiren bir durum hocam. Genel xenforo güvenliği hakkında paylaşımlar herkesin işine yarar yardımı dokunur tek taraflı bakmayalım konuya. Konu başlığını yanlış belirttim sanırım. Neyse iyi forumlar

XenForo arka planda köklü değişiklikler yapıyor. Bünyesinde test mühendislerinin olduğunu da düşünmüyorum. Kullanıcılar varken test mühendislerine ne gerek var değil mi :D XSS alma ihtimali olan alanlar yazılımda bellidir. Bunların her birine ayrı ayrı filtre yazılmıyordur. Kalıp birkaç fonksiyon(lar) vardır çoğu yerde onu kullanırsın. Ama yazılım çok büyük olduğu için ekip ufak olduğu için bu tür sorunlar olabilir. jQuery bağımlılığından kurtuluyor XenForo ve kodlar daha modern hale geliyor. Dolasıyla 3. parti eklentiler bu duruma anında ayak uyduramaz. XSS açıklarına neden olabilir, uyumsuzluklar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla XenForo her güncelleme yayınladığında (patch dışında) hemen güncelleme yapmayın. Mevcut eklentilerinde güncellenmesini bekleyin sonra güncelleme yapın. Bunun dışında aklıma gelen bir şey yok.

Ben güvenlik amaçlı eklenti kullanıyorum hocam. Ek doğrulamalar getirdim olurda admin çerezi çalınsa bile girişi kısıtlayan şeyler var

Ben güvenlik amaçlı eklenti kullanıyorum hocam. Ek doğrulamalar getirdim olurda admin çerezi çalınsa bile girişi kısıtlayan şeyler var
Öyle emin olmayalım hiçbir sistem güvenli değildir. Ayrıca Xenforoya Eklenti Kurmak İçin Sağlam kaynaklar kulanın null forumlar ve w*r*z kulanmayıl blackdoor ve Shell Sokabilirler Dikatli Olalım.

Öyle emin olmayalım hiçbir sistem güvenli değildir. Ayrıca Xenforoya Eklenti Kurmak İçin Sağlam kaynaklar kulanın null forumlar ve w*r*z kulanmayıl blackdoor ve Shell Sokabilirler Dikatli Olalım.
Yok hocam n.ull ve ya w.arez kullanımıyorum bu konularda bilgili biriyim. Kullanıdığım eklenti sayesinde token olmadan admin panele erişilmiyor yanı gayet kullanışlı

• Beğendim
Tepkiler: zex
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri