Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

XGT XenForo Temaları için önerileriniz

eTiKeT™

value="{XGT}"
Yönetici
XGT Master
SMS onaylı
Merhaba,
Bilindiği üzere V12 sonra V13 için çalışmalara başladım. Bu süreçte ise bir araştırma içerisine girdim, acaba xenforo temasına basit yöntemler ile kullanımı kolaytıracak, hızlandıracak. profesyonellik katacak neler ekleye bilirim?
Bu soru ile yola çıktım ve bazı yeni eklemeler, geliştirmeler yaptım. Bunların başında ise duyuru alanlarını artırdım ve artık daha fazla alana duyuru ekleme imkanı sunuyorum. Bunun dışında konu görünümünde alternatif görünümler, hızlı erişim için butonlar gibi bazı eklemeler yaptım.
Tema genel bütünlüğüne baktığımda ise sanki bir kurumsal havası var sade, basit ama kullanışlı bir tasarım ortaya çıktı.

Şimdi sizden bu konu hakkında görüşlerinizi, düşüncelerini, eleştirilerinizi var ise önerilerinizi duymak istediğim için de bu konuyu açtım. İsteklerinizde şunu göz önünde bulundurmayı unutmayın! Büyük eklentilerin yaptığı işi temaya entegre edelim yada buna benzer önerilerde bulunmayın lütfen.
Mesela bir arkadaşımız mobil sistemler için footer alanında bir bar istemişti, bunun gibi fikirleri alabilirim, bar konusunda ise halen emin değilim, eklesem mi, eklemesem mi kararsızım :)

Şimdiden eleştiren, öneride bulunan yada bir şekilde katkı sağlayan her kese teşekkür ederim...

Bir eleştri olarak kendı fıkrımı beyan etmek ısterım, şahsen bu benım gorusum benım zevkım ancak bir topluluğa hitap ediyorsak olabildiğince kullanıcı taleplerine göre hareket etmek zorundayız, belkıde ben yanlıs dusunuyorum kişisel tercihlerim olarak bilmiyorum.

1- renk cumbusunden sahsen ben sıkıldım temalarda cok fazla renk karmaşası var hiç bir sey yok ıse aynı renk tonu aynı sutunda koyudan baslıyor açığa doğru gidiyor.
2- evet kurumsal bir sey ortaya cıkması benı cok mutlu ettı kurumsal tarzında kurumsala yakın sade basit anlısır bır tema uzun zamandır cıkmıyor buna en yakını v10 idi.
3- ss e ekledım tek ton sade basit temalardan her zaman olumlu gerı donusler aldım.
4-yine ss e ekledım kategori ve forum alt ustundekı boslukları anlamıyorum bılmıyorum, bunlar sayfa boyunu uzatıyor ın allah ın cek allah cek footere gelemıyorum, mesela sol alan govde güzel pastel tek tonda devam etmısken sağ sidebarda kullanıcı barının oması arka planın renklendırmesı temayı 2 ye boluyor tema ya sağ alandakı gibi rengarek olsun oyun forumu tarzı kısılere hıtapen ya da sol alan ana govde gibi pastel basit sade olsun kurumsal tarzındakılere hitap etsın.

son ve en onemlısı temalar mobilde cok dar gorunuyor ekrana tam oturmuyor ama analızlere baktıgımız zaman kullanıcıların %70 ine yakını mobilden gelıyor mobil kısmı ekrana sığsın ekranın sağında ve solunda bosluklar olmasa daha güzel olur.

v10 ve v2 nın gelısmıs 2,3 uyarlanmıs hali harıka olur ozetce ben sade basit kalın hatlı temaları sevıyorum. bunlar benım goruslerım.

birde karanlık modlar cok karanlık oluyor zifiri karanlık oluyor :D

Kolay gelsın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    372,5 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    316,6 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    484,8 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    68,9 KB · Görüntüleme: 45
Açıkçası degrade tasarımlar artık bayağı bir baydı, her yerde aynı tarz, özgünlük kalmamış gibi. Bence daha sade ve modern bir tasarım çok daha hoş durur. Renkler de minimal olursa tadından yenmez — hani öyle göz yormayan, küçük konturlarla detay verilmiş bir stil mesela.

Bir de karanlık tema konusu var... Şu anki versiyon ciddi anlamda bence de zifiri karanlık. Geceleri kullanınca ekran resmen göze çarpıyor. O yüzden renk tonları biraz daha dengeli, yumuşak tonlara çekilmeli bence.

Birkaç önerim de olacak:

• Font seçimi sade ve okunaklı olmalı, mobilde falan gözü yormasın.
  • Arayüzde boşluk kullanımı artırılırsa hem ferah olur hem modern durur.
  • İkon ve butonlar çok karmaşık olmadan, ama etkileşimi belli edecek şekilde düzenlenebilir.
  • Renk paleti de abartıya kaçmadan 2–3 ana renkle sınırlı tutulursa, görsel bütünlük sağlanır.

Kısacası, daha temiz, sade, kullanıcı dostu bir tasarım çok daha iyi olur. Hem estetik hem kullanılabilirlik açısından kazanç sağlar.

Abi benim önerim; gradient renkleri ve shadow efektleri bırakmanız, evet emek büyük fakat bir noktada bozuyor örneğin bu temada gradient rengi bırakıp düz gri renk denerseniz bile inanın bambaşka bir tema olur. Ekstra alanlar hakkında bir şey söylememe gerek yok siz en iyisini yaparsınız zaten.

@Garfield, kesinlikle dikkate alacağım şeyler var, özelikle mobil sistemler için fikirlerini zaten bu temada olabildiğince kullandım. Temalarda zaten taşma söz konusu değil ama bu temada bu alanları daha minimal olarak kullanarak mobil sistemlerde erişilebilirliği artırmayı planlayarak ilerliyorum.
Özelikle foruma arası boşlular için, dolgu için ise. Bu alanları geniş tutmak PC üzerindeki kullanıcılar için hem anlaşılır hemde tasarımsal olarka daha şık durmasına neden oluyor, yani bundan vaz geçmek pek mümkün değil. Ancak, bu alanları için dolgu ve ara boşlukların yönetimini artık sizlerini elinizde olacak.

Screenshot 2025-04-11 at 20-13-26 🟨 XGT Style V13 - Kategori & forum opsiyonları XenGenTr - Tü...png

Buda mobilde forumların görünümü;

Screenshot 2025-04-11 at 20-18-01 (1) XenGenTr - Türkiye'nin XenForo Türkçe destek topluluğu.png

@cheinacar, renkler konusunda dediğim gibi tema yapısı toplam 5 renkten oluşuyor, bu renklerin 2 tanesi yine kullanıcı kontrolüne bırakılacak, ancak bu renklerin kontrol ettiği alanla zaten sınırlı olanlar.

Karanlık için ise şu an renk tonlarımız şu şekilde,

gece.png

@Lim10Ata, gradient = 0, shadow = 0 bunları net belirteyim :)

Ek olarak güzel yorum ve fikirleriniz için teşekkür ederim, bakalım başka neler gelecek :)ı

Son düzenleme:
Merhaba
Haber sitelerinde olduğu gibi köşe yazarları bölümü eklenemez mi ? Duyuru alanında köşe yazarı şeklinde atanan bölümden yazılan güncel yazılar yazarı ile beraber ön plana temanın ana ekranına çıkarılabilir.
Formatın biraz değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Top10 listesi tarzı ama daha çok gazetelerde haber sitelerinde gördüğümüz klasik köşe yazarı bölümleri bence şık durur

Abi benim tarzım her zaman sâde, şık ve kullanışlı :)

Bir de en önemli detay bütçe dostu olması gerekli. Burada @hasannakyuz gibi para babaları yok :D

Ben şu öneride bulunmak istiyorum hatta bu önerim dikkate alınırsa temaya sahipte olmak isterim. Öncelikle teknik olarak mümkün mü bilemiyorum. Tüm xenforo temaları masaüstü görünüme göre dizayn edilip mobil görünümün varlığı CSS genişlik kontrolleri ile dizayn ediliyor. Yani siteye masaüstünden de mobilden de erişsek öncellikle masaüstü tasarım arka planda yüklenmeye çalışırken ilgili CSS parametresi geldiğinde sayfa tasarımı değiştiriliyor (Benim gözlemim bu şekilde, belki de öyle değildir). Bu özellikle page speed test gibi metriklerde mobil ile masaüstü görünüm arasında puan faklarına, tasarım kaymalarına, ilk boyamanın gecikmesi gibi problemlere neden olabiliyor. Önerim şu şekilde tasarlanan tema direkt olarak mobil görünüm için dizayn edilirse bu tarz sorunlar minimize olacaktır. Birçoğumuz zaten google analystcs kullanıyoruz ve orada görüyoruz ki mobil trafik kullanımı %85-90 civarında geziyor. Yukarıda da yazdığım gibi bunlar benim gözlerimdir. Teşekkürler.

@Masaru, bu sanki pek mümkün değil, bu ancak içeriğe özel bir tema yapılır ise kullanılabilir, tasarımları genellikle ortak bir noktada buluşacak şekilde tasarlıyoruz. Tüm forumların kullana bilmesi gerekli.

@Tevfik, bence sade bir tema oluyor, çıkınca bakalım sizce de öyle olacak mı göreceğiz. Fiyat ise zaten güncel fiyatlar ortada yine bu ortalamadan aşağı olması pek olası değil açıkcası.

@Hasip, bunu için en doğru yol mobil için farklı bir tema kodlamak olacaktır, aksi durumda seninde dedin gibi css kodları masaüstü, mobil ayırmaksızın tümü yüklenir. O yüzde sizin belirttiğini gibi bir sistemi ancak mobile özel bir tema kodlanırsa olur. Ek olarak bunu sadece tema ile çözmek de ne yazık ki yetersiz kalıyor, avatarlar, google takip, ads kodları hatta google font kodları bile malum bu durumları tetikliyor.

Aksi durumda şu an temanın puanı şu şekildedir;

mobil.png

masaüstü.png

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri