Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güncel Xenforo'ya geçişte türkçe karakter sorunu

T
Bu sorun halen çözme ulaştırılamamıştır!

TeogHoca

Yeni kullanıcı
Kullanıcı
Forumu SMF'den
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
'ya geçirdik. Fakat önceki konular, üye isimleri, kategorilerdeki "İ, ı, ş, Ş, Ğ, ğ" gibi harfler " Ý, ý, þ, Þ, Ð, ð" şeklinde görünüyor. Yardım eder misiniz?
Ayrıca daha önce bir arkadaş da aynı sorunu yaşamış. Fakat ben o ayarın nereden yapıldığını bilmiyorum.
Bahsettiğim konu : Çözüldü - Xenforo geçiş sonrası türkçe karakter sorunu

@TeogHoca; yapmanız gereken işlem basit öncelikle varolan SMF sisteminizi utf 8 generalci karakter setine çevireceksiniz. daha sonra xenforo kurulumu yapip conver yazilima girince sizden SMF veri tabani bilgilerini istiyor o kısımda yukaridaki baglantida yer alan işlemi yane charset kısmına smf veri tabaninizin phpmyadminde yer alan karakter setini yaziyorsunuz ve işlemi başlatiyorsunuz :)

eğer o alani işaretlemeden direk conver yazilimina devam ederseniz yaşamış olduğunuz sorun karşinza gelecek :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri