Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

ip ucu Xenforo'da Google ile Kayıt Olma ve Giriş Yapma Kılavuzu! 2024

Google Projesinin Oluşturulması​

1. Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    adresine gidin ve Google hesabınızla oturum açın. Kullanıcılar Google hesaplarını kullanarak kayıt yaptırdıklarında bu hesapla ilişkili e-posta adresinin görüntülenebileceğini unutmayın.
1.webp2.webp

3.webpEkran Alıntısı.webp

2.Proje Oluştur düğmesine tıklayın ve bir ad ve kimlik girin. Bunlar yalnızca dahili olarak kullanılacaktır.

Ekran Alıntısı2.webp
  1. Projeniz oluşturulduktan sonra sol üstte bulunan hamburger menü ikonuna tıklayın, ardından yan menüde bulunan API'ler ve Servisler'i , ardından Kimlik Bilgileri'ni ve son olarak OAuth Onay Ekranı'nı seçin ve gerekli bilgileri girip ayarları kaydedin.
5.webp
  1. KİMLİK BİLGİLERİ OLUŞTUR'a tıklayın , OAuth İstemci Kimliği'ni seçin , ardından WEB UYGULAMASI'nıseçin ve ayrıntıları aşağıdaki gibi doldurun:
6.webp

7.webp

8.webp

9.webp

1. AUTHORIZED JAVASCRIPT ORIGINS alanlarına , alan adınızın URL'sini sondaki eğik çizgi olmadan girin Örneğin,
    Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    . Kullanıcılar sitenize hem "www" (
    ) ile hem de "www" olmadan erişiyorsa, her iki URL'yi de girmeniz gerektiğini unutmayın. Benzer şekilde, kullanıcılar sitenize hem HTTPS ile hem de HTTPS olmadan erişebiliyorsa, http ve https içeren bir değer girmelisiniz. Her URL kendi satırına yerleştirilmelidir. Sitenize erişmek için kullanılan URL'nin tüm varyasyonlarının girildiğinden emin olun.
100.webp

1. AUTHORIZED REDIRECT URIS'e girin. <XF board URL>/connected_account.php. Örneğin,
    . Bu URL'nin başlangıcı XenForo'daki Board URL ayarınızla tam olarak eşleşmelidir.
101.webp

1. Tüm URL'lerin doğru olduğundan emin olun ve ardından Create Client ID düğmesine tıklayın. Create Client ID yer paylaşımı görüntülenecektir, bu yüzden sadece Cancel düğmesine tıklayın.
  2. Kimlik Bilgileri sayfasında CLİENT ID ve CLİENT SECRET'i not edin .
11.webp

Bir kullanıcı Google üzerinden kayıt olmaya çalıştığında görüntülenen değerleri değiştirmek için bunu Google projenizdeki API'ler ve kimlik doğrulama > Onay ekranı üzerinden özelleştirebilirsiniz .

Google bağlantılı hesabı yapılandırma​

Google bağlantılı hesabı sonlandırmak için yukarıda elde edilen verileri XenForo kontrol panelinin ilgili bölümüne girmeniz gerekmektedir.

1. Yönetici Kontrol Paneline giriş yapın.
  2. Kurulum > Bağlı hesaplar'a gidin .
  3. Listede Google'a tıklayın . Daha önce elde ettiğiniz İstemci Kimliği ve İstemci sırrını ilgili alanlara girin ve kaydedin.
Buradan da Uygulamayı yapılandıracaksınız!

12.webp

13.webp

Hepsi bu kadar arkadaşlar. Herkese hayırlı olsun! Kafanıza takılan soruları buradan soralım. Herkesin faydasına olsun!

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    13.5 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.webp
    2.webp
    11.6 KB · Görüntüleme: 6
  • 3.webp
    3.webp
    24.3 KB · Görüntüleme: 5
  • Ekran Alıntısı2.webp
    Ekran Alıntısı2.webp
    11.1 KB · Görüntüleme: 5
  • 5.webp
    5.webp
    6.5 KB · Görüntüleme: 1
  • 5.webp
    5.webp
    15.3 KB · Görüntüleme: 6
  • 6.webp
    6.webp
    18.8 KB · Görüntüleme: 6
  • 7.webp
    7.webp
    27.3 KB · Görüntüleme: 5
  • 8.webp
    8.webp
    29.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 9.webp
    9.webp
    38.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 100.webp
    100.webp
    5.5 KB · Görüntüleme: 7
  • 101.webp
    101.webp
    8.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 11.webp
    11.webp
    16.9 KB · Görüntüleme: 7
  • 12.webp
    12.webp
    57.4 KB · Görüntüleme: 7
  • 13.webp
    13.webp
    66.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Google Projesinin Oluşturulması​

1. Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    adresine gidin ve Google hesabınızla oturum açın. Kullanıcılar Google hesaplarını kullanarak kayıt yaptırdıklarında bu hesapla ilişkili e-posta adresinin görüntülenebileceğini unutmayın.
Ekli dosyayı görüntüle 27178Ekli dosyayı görüntüle 27179

Ekli dosyayı görüntüle 27180Ekli dosyayı görüntüle 27165

2.Proje Oluştur düğmesine tıklayın ve bir ad ve kimlik girin. Bunlar yalnızca dahili olarak kullanılacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 27181
  1. Projeniz oluşturulduktan sonra sol üstte bulunan hamburger menü ikonuna tıklayın, ardından yan menüde bulunan API'ler ve Servisler'i , ardından Kimlik Bilgileri'ni ve son olarak OAuth Onay Ekranı'nı seçin ve gerekli bilgileri girip ayarları kaydedin.
Ekli dosyayı görüntüle 27182
  1. KİMLİK BİLGİLERİ OLUŞTUR'a tıklayın , OAuth İstemci Kimliği'ni seçin , ardından WEB UYGULAMASI'nıseçin ve ayrıntıları aşağıdaki gibi doldurun:
Ekli dosyayı görüntüle 27183

Ekli dosyayı görüntüle 27184

Ekli dosyayı görüntüle 27185

Ekli dosyayı görüntüle 27186

1. AUTHORIZED JAVASCRIPT ORIGINS alanlarına , alan adınızın URL'sini sondaki eğik çizgi olmadan girin Örneğin,
    . Kullanıcılar sitenize hem "www" (
    ) ile hem de "www" olmadan erişiyorsa, her iki URL'yi de girmeniz gerektiğini unutmayın. Benzer şekilde, kullanıcılar sitenize hem HTTPS ile hem de HTTPS olmadan erişebiliyorsa, http ve https içeren bir değer girmelisiniz. Her URL kendi satırına yerleştirilmelidir. Sitenize erişmek için kullanılan URL'nin tüm varyasyonlarının girildiğinden emin olun.
Ekli dosyayı görüntüle 27187

1. AUTHORIZED REDIRECT URIS'e girin. <XF board URL>/connected_account.php. Örneğin,
    . Bu URL'nin başlangıcı XenForo'daki Board URL ayarınızla tam olarak eşleşmelidir.
Ekli dosyayı görüntüle 27188

1. Tüm URL'lerin doğru olduğundan emin olun ve ardından Create Client ID düğmesine tıklayın. Create Client ID yer paylaşımı görüntülenecektir, bu yüzden sadece Cancel düğmesine tıklayın.
  2. Kimlik Bilgileri sayfasında CLİENT ID ve CLİENT SECRET'i not edin .
Ekli dosyayı görüntüle 27189

Bir kullanıcı Google üzerinden kayıt olmaya çalıştığında görüntülenen değerleri değiştirmek için bunu Google projenizdeki API'ler ve kimlik doğrulama > Onay ekranı üzerinden özelleştirebilirsiniz .

Google bağlantılı hesabı yapılandırma​

Google bağlantılı hesabı sonlandırmak için yukarıda elde edilen verileri XenForo kontrol panelinin ilgili bölümüne girmeniz gerekmektedir.

1. Yönetici Kontrol Paneline giriş yapın.
  2. Kurulum > Bağlı hesaplar'a gidin .
  3. Listede Google'a tıklayın . Daha önce elde ettiğiniz İstemci Kimliği ve İstemci sırrını ilgili alanlara girin ve kaydedin.
Buradan da Uygulamayı yapılandıracaksınız!

Ekli dosyayı görüntüle 27190

Ekli dosyayı görüntüle 27191

Hepsi bu kadar arkadaşlar. Herkese hayırlı olsun! Kafanıza takılan soruları buradan soralım. Herkesin faydasına olsun!
eline kololuna emeğine sağlık hocam. Bayadır merak edilen bir konuydu zaman bulup paylaşamamıştım.

Eline koluna sağlık emek vermişsin ama konu daha önce açılmıştı.

Eline koluna sağlık emek vermişsin ama konu daha önce açılmıştı.

buda senin için 2024 olsun ozaman.. yenilikten zarar gelmez!

Emeklerinize sağlık, güzel ve kesinlikle gerekli bir anlatımdı.
Bazı arkadaşlar böyle düşünmemiş ama neyse, yararlanacak olan arkadaşlara ufakda olsa bı katkimiz olsun hocam.. hep sömurecek değiliz ya birazda bizden olsun...

Bazı arkadaşlar böyle düşünmemiş ama neyse, yararlanacak olan arkadaşlara ufakda olsa bı katkimiz olsun hocam.. hep sömurecek değiliz ya birazda bizden olsun...
Dostum bak görüyorsan eline koluna sağlık dedim. Ben paylaşımına laf etmedim ki sadece daha önce açılmış dedim. Kimsenin emeğine saygısızlığımız yok.

Dostum bak görüyorsan eline koluna sağlık dedim. Ben paylaşımına laf etmedim ki sadece daha önce açılmış dedim. Kimsenin emeğine saygısızlığımız yok.
Farkındaysan eski bı konu. Bizde görüyoruz var olduğunu ama siteler sürekli güncelleniyor sen o konuyu oraya koyduktan sonra eline koluna sağlık desende ben alinirim kusura bakma yani. Bana şunu demeye getiriyorsun keşke arama yapaydin!!! 🙂 biz bu forum işlerine yillarimizi verdik. biliyoruz yani konu açmadan önce arama yapmayı. İnsanları bu şekilde kusturneyin burası destek sitesi iyisini birdahakine sen yaparsın bende seni hem tebrik ederim hemde daha iyisini yapman için desteklerim. Kal saglicakla

Farkındaysan eski bı konu. Bizde görüyoruz var olduğunu ama siteler sürekli güncelleniyor sen o konuyu oraya koyduktan sonra eline koluna sağlık desende ben alinirim kusura bakma yani. Bana şunu demeye getiriyorsun keşke arama yapaydin!!! 🙂 biz bu forum işlerine yillarimizi verdik. biliyoruz yani konu açmadan önce arama yapmayı. İnsanları bu şekilde kusturneyin burası destek sitesi iyisini birdahakine sen yaparsın bende seni hem tebrik ederim hemde daha iyisini yapman için desteklerim. Kal saglicakla
Ohooo sen konuyu nereye bağladın ya :) Eyvallah sende kal sağlıcakla.

Sen benim nedemek istediğimi çok iyi anladın dostum

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri