Plesk Panel Üzerinden XenForo Tam Yedekleme (Full Backup) Alma Rehberi
Web sitenizin güvenliği ve veri kaybı riskini en aza indirmek için düzenli yedekleme yapmak önemlidir. Plesk Panel, XenForo forum yazılımı için eksiksiz bir yedekleme süreci sunar. Ancak yedeği geri yükleme işlemi genellikle sunucuda root yetkisi olan kişiler (hostgin yöneticisi) tarafından yapılmaktadır. Buradan önemli olan yedeğinizin sizin elinizde ve güncede olmasıdır.
İşte yedekleme işlemi için izlemeniz gereken adımlar:
WHM, Cpanel yedek nasıl alınır : Kullanım tekniği - WHM, Cpanel'den XenForo tam yedek, full backup nasıl alınır ?
Önceki plesk tasarımı ile : Kullanım tekniği - Plesk panelden XenForo tam yedek,full backup nasıl alınır ?
Hızlı anlatım:
1. Adım : Ples panelinize giriş yapın.
2. Adım : Alan adı sekmesinden sitenizi bulun
3. Adım : Yedekle ve Geri yükle alanına erişin
4. Adım : Yedekle butonuna tıklayın
5. Adım : Yedekleme türü ve verileri için gerekli olan alanları işaretleyin.
6. Adım : Tamam butonu ile yedek alamaya başlayın.
7. Adım : Yedeği bilgisayar'ınıza çekmek için " Yedekleme yönetici" alanına erişin
8. Adım : Tamamlanmış yedeğiniz solunda bulunan indirme ikonu ile yedeği bilgisayarınıza indirin.
Resimli anlatım ile PLESK panelden nasıl yedek alınır?
1. Plesk Panel’e Giriş YapınÖncelikle, tarayıcınız aracılığı ile Plesk Panel'e giriş yapın.
2. Alan adı sekmesinden sitenizi bulun3. Yedekle ve geri yükle alanına erişin

4. Yedekleme yönetici alanından bir plan oluşturmak için yedekleme alanına erişin

5. Yedekleme türü, içeriğini belirleyin

Artık yedeğiniz hazırlanıyor!
Yedeğiniz alınmaya başladı, şimdi bu yedeği kendi bilgisayarınıza çekmek istiyorsanız devam edelim,
1. Yedekleme Yöneticisi Alanına tekrar gelin
Son düzenleme: