Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgilendirme Xenforo hata ayıklama,debug modunu nedir nasıl kullanılır ?

XenForo Hata ayıklama,Debug modunu nedir nasıl kullanılır ?
XenForo sistemlerinde nerde İse bütün kodlayıocıların kullandıgı bir sistem vardır .
Bu Sistem İle Anlık Veri Tabanına Gönderilen Sorgu , O Sayfada Kullanılan Şablonlar ,ve o sayfada kullanılan Php dosyaları nelerdir ve sayfa yüklenme hızı nedir bunları anlık olarak takip edebilirsiniz.
Ona bağlı olarak sistemde gönderilen sorgu,Php gibi dosyaların forumda Hangi oranlarda çalıştığını görerek forumda yavaşlamalar aşırı kaynak,ram kullanımları gibi bilgilerde size yol gösterebilir bir durumu vardır .​

debug1.PNG

İşte Debug Mod içeriğindekiler
  1. Page Time
  2. Memory
  3. SELECT data_key, data_value
  4. SELECT session_data
  5. SELECT user
  6. SELECT thread
  7. SELECT FROM xf_node
  8. SELECT content_id, cache_value
  9. SELECT forum
  10. SELECT session_activity
  11. SELECT data_value
  12. UPDATE xf_session
  13. INSERT INTO xf_session_activity
  14. SELECT title, template_compiled
  15. Included Files
Tabi bunlar anlık sorgu dönğülerinin olduğunu kısmen anlamışsınızdır. Bunlara ilave olarak ise o sayfada çağırlaan PHP doslarıda listelenmektedir.
Bunlarıda tek tek yazmayacağım bir resim ile örnekleyelim sizlere

debug2.png


Ve bu liste uzayıp gider aşağı dogru tabiki :).

Debug Modu nasıl aktif hale getiririm ?

FTP Forumunuz kurulu olduğu dizinde library/config.php isimli PHP dosyasını açın ve uygun bir yere bu kodu ekleyin..
PHP:
 $config['debug'] = true;

Belirli bir IP adresi için hata ayıklama modunu ise yukardaki PHP dosyasına şu kodu ekleyebilirisiniz.

PHP:
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == '127.0.0.1'){$config['debug'] = true;}

Hepsi bu kadar işte​

debug3.png
 

metalgear

xFanatik
XGT Onaylı
Kullanıcı
Katılım
17 Kas 2019
Mesajlar
604
Tarayıcıdan da kaynaklanabilir hatasının nedenini bu debug modundan anlayabilir miyiz acaba. Siteme hala hareketli avatar gif yükleyemiyorum çözümünü bulamadık. Host yönetimi bizde sorun yok diyor.
 

emreylcz

Sabit kullanıcı
Kullanıcı
Katılım
12 May 2020
Mesajlar
86
Debug modunu aktif ettim fakat uygulama sırasını değiştirirken boyle bi hata veriyor ve uygalama sırası default haline terkar dönüyor
4.PNG
 

BenCF

Kullanıcı
XGT Onaylı
Kullanıcı
Katılım
4 Mar 2021
Mesajlar
6
XenForo Hata ayıklama,Debug modunu nedir nasıl kullanılır ?
XenForo sistemlerinde nerde İse bütün kodlayıocıların kullandıgı bir sistem vardır .​
Bu Sistem İle Anlık Veri Tabanına Gönderilen Sorgu , O Sayfada Kullanılan Şablonlar ,ve o sayfada kullanılan Php dosyaları nelerdir ve sayfa yüklenme hızı nedir bunları anlık olarak takip edebilirsiniz.​
Ona bağlı olarak sistemde gönderilen sorgu,Php gibi dosyaların forumda Hangi oranlarda çalıştığını görerek forumda yavaşlamalar aşırı kaynak,ram kullanımları gibi bilgilerde size yol gösterebilir bir durumu vardır .​

Ekli dosyayı görüntüle 116

İşte Debug Mod içeriğindekiler
  1. Page Time
  2. Memory
  3. SELECT data_key, data_value
  4. SELECT session_data
  5. SELECT user
  6. SELECT thread
  7. SELECT FROM xf_node
  8. SELECT content_id, cache_value
  9. SELECT forum
  10. SELECT session_activity
  11. SELECT data_value
  12. UPDATE xf_session
  13. INSERT INTO xf_session_activity
  14. SELECT title, template_compiled
  15. Included Files
Tabi bunlar anlık sorgu dönğülerinin olduğunu kısmen anlamışsınızdır. Bunlara ilave olarak ise o sayfada çağırlaan PHP doslarıda listelenmektedir.
Bunlarıda tek tek yazmayacağım bir resim ile örnekleyelim sizlere



Ve bu liste uzayıp gider aşağı dogru tabiki :).

Debug Modu nasıl aktif hale getiririm ?

FTP Forumunuz kurulu olduğu dizinde library/config.php isimli PHP dosyasını açın ve uygun bir yere bu kodu ekleyin..​
PHP:
 $config['debug'] = true;
Belirli bir IP adresi için hata ayıklama modunu ise yukardaki PHP dosyasına şu kodu ekleyebilirisiniz.​
PHP:
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == '127.0.0.1'){$config['debug'] = true;}
Hepsi bu kadar işte​

Ekli dosyayı görüntüle 118
Merhab debug modunu aktif ediyorum fakat site kapanıyor
hiç veri göndermedi hatası alıyorum
 

Charismax

xFanatik
XGT Onaylı
Kullanıcı
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
1,246
Web sitesi
forummeskeni.com
XenForo Hata ayıklama,Debug modunu nedir nasıl kullanılır ?
XenForo sistemlerinde nerde İse bütün kodlayıocıların kullandıgı bir sistem vardır .​
Bu Sistem İle Anlık Veri Tabanına Gönderilen Sorgu , O Sayfada Kullanılan Şablonlar ,ve o sayfada kullanılan Php dosyaları nelerdir ve sayfa yüklenme hızı nedir bunları anlık olarak takip edebilirsiniz.​
Ona bağlı olarak sistemde gönderilen sorgu,Php gibi dosyaların forumda Hangi oranlarda çalıştığını görerek forumda yavaşlamalar aşırı kaynak,ram kullanımları gibi bilgilerde size yol gösterebilir bir durumu vardır .​

Ekli dosyayı görüntüle 116

İşte Debug Mod içeriğindekiler
  1. Page Time
  2. Memory
  3. SELECT data_key, data_value
  4. SELECT session_data
  5. SELECT user
  6. SELECT thread
  7. SELECT FROM xf_node
  8. SELECT content_id, cache_value
  9. SELECT forum
  10. SELECT session_activity
  11. SELECT data_value
  12. UPDATE xf_session
  13. INSERT INTO xf_session_activity
  14. SELECT title, template_compiled
  15. Included Files
Tabi bunlar anlık sorgu dönğülerinin olduğunu kısmen anlamışsınızdır. Bunlara ilave olarak ise o sayfada çağırlaan PHP doslarıda listelenmektedir.
Bunlarıda tek tek yazmayacağım bir resim ile örnekleyelim sizlere



Ve bu liste uzayıp gider aşağı dogru tabiki :).

Debug Modu nasıl aktif hale getiririm ?

FTP Forumunuz kurulu olduğu dizinde library/config.php isimli PHP dosyasını açın ve uygun bir yere bu kodu ekleyin..​
PHP:
 $config['debug'] = true;
Belirli bir IP adresi için hata ayıklama modunu ise yukardaki PHP dosyasına şu kodu ekleyebilirisiniz.​
PHP:
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == '127.0.0.1'){$config['debug'] = true;}
Hepsi bu kadar işte​

Ekli dosyayı görüntüle 118
hocam ben zamanlanmış görevlerde sitemap çalıştırmasının zamanlamasını değiştirmek istiyorum kendime göre bazı planlama yapacağım.. yalnız 2.1 de ike vardı 2.2 de library içinde php. dosyası yok .. bunun geliştirici modunda başka bir alternatifi varmı.. yani illede debug moddamı bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor..
 

Forumda daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap