Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Duyuru xenForo.gen.tr bir XGT Yazılım ve Web hizmetleri kuruluşudur

eTiKeT™

value="{XGT}"
Yönetici
XGT Master
SMS onaylı
Katılım
4 Ara 2016
Mesajlar
8,971
Çözümler
1,020
xgtkurumsal.jpg
Merhaba değerli XGT kullanıcıları, ziyaretcileri.
10 yıllardır süre gelen sistemimizde değişiklikler yapıyoruz. vbulletin.web.tr ile başlayan hobi olarak girdiğimiz bu yola vbulletin çağımız ve gelişen teknolojide geri kalması ile 2014 yılında xenforo domani satın alarak elimizde bulunsun dediğimiz alan adını 2015 yılında aktif hale getirdik ve xenforo desteğini Türkiye’de vermeye başladık.

Başta beklediğimiz gibi sakin, sessiz olarak başlayan zaman geçtikte Türkiyedeki vbulletin kullanıcılarının bizi sevenlerin, bilenlerin takip etmesi yada xenforo gelişmeleri her geçen gün daha fazla kullanıcı, forumu aramıza katılmaya başladı ve daha hızlı büyümeye başladık.

Bu büyümenin de tabi ki bize bir tepkisi oldu, giderler!
Başta amatörce, hobi olsun diye girdiğimiz yol bir bakmışız ortalama 14 yıl olmuş. Belki bazıları için abartılıyor gibi görünse de bu süre içinde Türkiyede bu işi yapıp da adımızı, nicname duymayan, bilmeyen kalmadı desek yeridir. Binlerce insan bize güvendi, inandı, takip etti ne insalar bu işte harcandı, bıraktı belkide pes etti. Ama biz şu ana kadar bu tür bir düşünce içerisine hiç girmedik, umarım bundan sonra da girmeyiz.

Peki neden bize güvendiler?
Her zaman ne koşulda olur ise olsun dürüst ve iyi niyetli olmamız olduğunu düşünüyoruz. Burası bir ticaret hane değil, amaç sadece destek. Aksini iddia edenler ise sadece forumdaki destek konularına rahatlıkla baka bilirler. Niyeti, düşünceyi, fikri vs bırakın bir kenara verin 14 yıl kesintisiz desteği de görelim sizleri de ;).
Bizde insanız elbetteki bizimde hatalarımız, yanlışlarımız oldu, olması da gayet doğal değil mi?

Güven ile başlayan büyüme ve bize tepkisi;
Büyümek iyi ama masrafların bize etkileri olmaya başladı. Masraflar dediğimde akla gelen ilk başlıklar hosting, domain, lisans vs. Ama enine, boyuna düşündüğünüzde bu kadar basit olmadığını sizde anlayacaksınız. Mesele sonuçta evde yada işte bir PC ihtiyacınız var. Bu PC güncel tutmak zaten bir gider sonrasında bu pc tükettiği enerji, internet vs bir çok gider ekleye biliriz, bunu çok detaylı düşünüyorsunuz diye düşüne bilirsiniz. Ama kapaca bir hesap yaptığınızda bunların hepsinin sizin cebinizden çıkan bir maddi tepkisini göre bilirsiniz.
Manevi olarak ise çocuklarınızdan, ailenizden, eş, dost, akrabadan (ç)aldığınız zamanı hesaba katmıyoruz bile.

Peki üzerimizdeki yükü hafifletmek için ne yapmalıydık?
Bu sorunun cevabı olarak ise maddi olarak üzerimizden forumu atmamız gerekli idi ve artık ürün, tema geliştirmeye ve bunları da satmaya başladık. Tabi bu satışlarda da forumda olduğu gibi büyüme ve artışların olduğunu hissetmeye başladık.

Bu büyümenin sonuçları ne oldu peki?
Bu büyümenin tepkisi ise devletimizin o büyük gücünü üzerinizde hissetmek oldu! Biz ufak, tefek hesapların bir sorun olacağını açıkcası düşünmemiştik ve ileri dönük böyle bir programımızda yoktu. Toptan olarak gelirin ne olduğuna hiç bakmıyordur, 300,500 tl diye düşünüyorduk. Ancak amatörce hobi olarak gördüğümüz işlemlerin de devlet nezdinde bir yaptırımı yasa olarak bir karşılığı olduğunu devletin kurumu ile karşı karşıya gelerek öğrendik.

Nasıl yani hangi kurum ile karşı karşıya geldiniz?
Maliye!
Araştır, düşün, çözüm üretmeye çabala, bilgisi olanlardan bilgi al, sor, soruştur derken küçükte olsa bu işi resmileştirmemiz gerektiği yada bu işi bırakmamız gerektiği konusunda detaylı bir şekilde bilgilendirildik ve öğrendik. Tabi bunun için yaptırımlar ile de karşılaştık :(
Ekip olarak netr0n netr0n ve LaDezs LaDezs ile konuştuk, düşündük, taşındık ve gördük ki 7 yıllık XGT emeği, yanımızda olan kişiler, sevenler, arama motorları :) biz bunları bir kenara itemezdik, bu kadar emek, çaba, boşa gitmemeli idi.

xgtsirket.jpg Ne yapmalıydık peki?
Evet yaptık şimdilik küçükte olsa bir işletme kurduk ve adına da XGT Yazılım ve web hizmetleri dedik. Şu an için bunu çok büyük projeler için düşündüğümüz söylenemez. Amacımız sadece her işi resmi, yasal olarak yapmak ve bunun sorumluluklarını yerine getirmektir.

Bundan sonra ne olacak?
Artık XGT kazancının vergisini verecek devletimizin bize verdiği destek, yasal hak ve sorumlulukları ile resmen bu işe kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bundan sonrası için sizin olduğu kadar bizimde haklarımızı yasal olarak koruyacak, elimizden geldiğince gücümüz yettiğince aynı çizgide hep beraber devam edeceğiz.

Hayırlısı...
O zaman diyelim ki tüm kullanıcılarımız ve bizim hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Her şey gönlünüzce olsun, saygılarımız ile XenGenTr yönetimi…



2014'den günümüze uzanan bazı arşiv alıntıları;


XenGenTr_2017.png XenGenTr_2018.png XenGenTr_20192.png

xengentr_tema_5_header.png XenGenTr_2021.png XenGenTr_2022.png



xenForo.gen.tr bir XGT Yazılım ve Web hizmetleri kuruluşudur
 
Son düzenleme:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz evlat" repliğini hatırlattı bana, Sonuçta hiç bir mecburiyetiniz olmadan bir çok sorunumuza koşulsuz vaktinizden harcayarak yardım etmek için uğraşıyorsunuz. Bizlerin bu süreçte en azından elimizden geldiğince yanınızda olmaya çalışacağız :)
 
Hayırlı uğurlu olsun diyelim.

Bu arada üstü kapalı olmasın, daha net açıklayacağım; Bizim ürünlerimizi r10 üzerinde veya başka platformlarda ticaretini yapan veya bizim ürünlerimizi lisanssız kullanan, kopyalayan kişilere karşıda hukuki olarak maddi manevi yaptırımlarımız olacaktır. Bu kişileri anında anlaşmalı avukatlarımıza yönlendireceğiz. Hukuki işlemler başlatıldıktan sonra, Avukat masrafları, dava masrafları, tazminat masrafları olacağı için, kişinin bize daha sonradan olumlu geri dönüş yapması bile hukuki yaptırımların geri çekilmeden devam edeceğini belirtmek isteriz. Bu sözlerimizde boşa atılmış söylemler değildir bu işleri yapanlar maalesef sonuçlarına da katlanmak durumundalar.
 
Evet Yeni yılın bize kattığı ilk şey Resmi Olarak XGT şirketimizin olması , hepimize ve bütün takipçilerimize /müşterilerimize/sevenlerimize hayırlı olması dileklerimle. Değerli abilerimle beraber Yeni Projelerimiz daha iyi çalışmalarımız sizlerle olacak yane kısaca "XGT" kaldığı yerden tam gaz devam edecektir. :cool: Üzerimize düşen ne ise senelerce değerli takipçilerimize ve bizi sevenlere bunu yansıtmaya çalıştık bu sürecin sürekliliği artık resmileşti. Devamke!! 😊😁
 
Geç kalınmış bir karar, Yinede vergiye tabi olmanız çok iyi olmuş, Hayırlı olsun. vergi numaranızı ve yer sağlayıcı belgenizide aşağıya eklerseniz kötü niyetli insanlar görür bir dahada sağda solda vergi ödemiyorlar yer sağlayıcı belgeleri yok gibi cümleler kuramazlar.
 
Vergi ödemiyorlar sizi vergi dairesinde'ki teyzeme şikayet etcem... Dava etcem 68.451 tl para cezası kestircem :D Haha Hayırlı olsun... Ama harbiden geç kalınmış ben daha önce küçük ölçekli şirket olarak geçiyordur diye düşünüyordum ..

Bu arada bu tema ve yatay posbit çok daha iyi.. İnanın vana v5'ten berli kullanıyorum bu siteyi.. Diğer temalar bende sıkıntılıydı kasıyordu full css işli diye.. Bunda'da var ama nedense çok hafif bir tema olarak işlem sağlıyor..
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.