Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Xenforo Eklenti Nasıl Yazılır?

larcox

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2022
Mesajlar
158
Çözümler
4
Bu soruyu hepimiz düşünmüşüzdür. Yapay zekaya bunu sorduk ve cevabı :
1685649502873.png


  1. Eklentinizi oluşturmak için bir tercih edilen metin editörü kullanın. Örneğin, Notepad++, Sublime Text veya PHPStorm gibi bir editör kullanabilirsiniz.
  2. Yeni bir klasör oluşturun ve klasöre eklentinizin adını verin.
  3. Klasörün içindeki yeni bir dosya oluşturun ve dosyanın adını "addon.xml" yapın. Bu dosya, eklentinizi tanımlayan XML dosyası olacaktır.
  4. "addon.xml" dosyasını açın ve eklentiniz hakkında bilgi sağlayacak tüm bilgileri ekleyin. Örneğin, eklentinizin adı, versiyonu, açıklaması, yazar adı vb.
  5. Addon klasörünün içine PHP dosyanızı oluşturun ve kodunuzu burada yazın. Eklentinizin işlevselliğine bağlı olarak, birkaç farklı PHP dosyasına ihtiyacınız olabilir.
  6. Ardından, PHP dosyanızda XenForo Framework'ünüzü çağırarak işlevlerinizi kullanabilirsiniz. Bu, daha önce belirttiğimiz addon.xml dosyasında tanımlanan olay kancalarını dinleyerek eklentinizin XenForo ile etkileşimde bulunmasına izin verir.
  7. Eklentinizi test edin ve XenForo'nun "Add-ons" bölümünde yükleyin. Eklentinizi çalıştırın ve olası sorunları giderin.


Ne kadar yakın , ne kadar doğru geliştirici arkadaşlarımız bilir tabi :D
 
 
Keşke yapay zekanın anlattığı kadar basit olsa :D

XenForo'a eklenti yazmak için xenforo hakkında iyi derecede bilgi sahibi olmalısınız. Burada tek kaynağınız XenForo Help

Genelde şöyle soruluyor; Hocam ben php biliyorum, xenforo'a nasıl eklenti yazabilirim?

Cevabımız: XenForo Help kaynağını vermek oluyor.

Bazen bu konuda bilgi vermediğimizi, bilgi sakladığımızı düşünenler olabilir. Ama öyle değil maalesef.

İyi derecede Php bilgisi, iyi derecede Javascript bilgisi ve oop (nesne yönelimli programlama) konusunda da deneyimli olunması gerekiyor. Zaten bu soruyu soran kişilerin bunları bildiğini varsayarak xenforo geliştirici dökümanlarına yönlendiriyoruz.

Bunu aslında Laravel gibi Symfony gibi düşünebilirsiniz.

Şimdi Laravelin dökümanları olmasa kimse gidip Taylor Otwell'in yazdığı fonksiyonları çözmekle uğraşmaz. Kişi yukarıda bahsettiğim bilgilere sahip ise, sadece dökümanlarına bakarak istediği framework ile çalışabilir. XenForo'u da böyle düşünmek lazım. Tabii uzmanlaşmak uzun yıllar alır. Evet, ben uzun yıllar harcayabilirim diyorsanız öğrenebilirsiniz. Eğer iş olarak bakıyorsanız ve yaşınızda genç ise benim önerim daha ilerici düşünmeniz yönünde olur. XenForo'un kitlesi belli ve çok sayıda geliştiricisi var. Harcayacağınız zamanı da düşünerek sizden ne alacağını ve size ne vereceğini iyi hesaplamanız lazım.

Konuya ticari olarak bakıyorsanız hiç xenforo ile zaman harcamayın. Yazılım öğrenmek istiyorsanız ve buna merakınız var ise react öğrenin, nodejs öğrenin pazarınızı genişletin. Yok ben hobi olarak bakıyorum ve ilgi alanım forumlar diyorsanız ilgilenebilirsiniz. Xenforo'a iş olarak bakıyorsanız ve zamanında bir maliyet olduğunu düşünürseniz emeğinizin karşılığını alamaz ve sadece belirli bir kalıpta ilerler diğer teknolojilerden uzaklaşırsınız. Yazılımcı olmak isteyenlere xenforo'u hobi olarak öneririm. Yok ben farklı iş yapıyorum, sadece boş zamanlarımda xenforo ile ilgilenmek istiyorum diyorsanız öğrenebilirsiniz.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.