Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kullanım tekniği XenForo 2: Otomatik konu, mesaj takip sistemini kapatma

XenForo 2: Otomatik Konu Takip Sistemini Kapatma​

XenForo 2: Varsayılan olarak aktif olan otomatik konu takip sistemi, bazı kullanıcılar için istenmeyen bildirimlere yöneticiler için istenmeyen e-posta çıkışlarına neden olabilir. Bu makalede, XenForo 2'de otomatik konu takip sistemini nasıl kapatacağınızı adım adım anlatacağız.​

Adım 1 : Varsayılan olarak atanan otomatik abonelikleri kapatın​

Admin kontrol paneli >> Sol nav >> Kurulumlar >> Seçenekler >> Yeni kullanıcı kayıt seçenekleri​
Oluşturduğu içeriği takip etsin mi?
Oluşturulan konu yada benzeri içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ama bildirimlerin e-posta ile iletilmesi istemiyoruz bu yüzden bu alanı Evet (seçim yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.​
Etkileşimle ilgili içeriği takip etsin mi?
Etkileşim ile ilgili güncel içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ama bildirimlerin e-posta ile iletilmesi istemiyoruz, bu yüzden bu alanı Evet (seçim yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.​
Bu ayardan değişikliğinde sonra, içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.​

Adım 2: Mevcut kullanıcılar için otomatik takip sistemini kapatın​

Bunun için forumunuzun veri tabanı yönetim merkezi olan PHPMYADMİN erişmeli ve aşağıdaki sorguları çalıştırmalısınız.

Oluşturulan içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET creation_watch_state = "watch_no_email"
WHERE creation_watch_state = "watch_email";

Etkileşimdeki içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET interaction_watch_state = "watch_no_email"
WHERE interaction_watch_state = "watch_email";

Bu SQL sorgularında sonra mevcut kullanıcılar artık içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.

Adım 3 : Mevcut kullanıcıların takip ettiği içeriklerden e-posta bildirimi artık göndermeyin​

Bunun için forumunuzun veri tabanı yönetim merkezi olan PHPMYADMİN erişmeli ve aşağıdaki sorguları çalıştırmalısınız.

Takip edilen konular için:
SQL:
update xf_thread_watch
set email_subscribe = 0
where email_subscribe = 1;

Takip edilen forumlar için:
SQL:
update xf_forum_watch
set send_email = 0
where send_email = 1;

xenforo icerik takibi.png

Son düzenleme:

XenForo 2: Otomatik Konu Takip Sistemini Kapatma​

XenForo 2: Varsayılan olarak aktif olan otomatik konu takip sistemi, bazı kullanıcılar için istenmeyen bildirimlere yöneticiler için istenmeyen e-posta çıkışlarına neden olabilir. Bu makalede, XenForo 2'de otomatik konu takip sistemini nasıl kapatacağınızı adım adım anlatacağız.​

Adım 1 : Varsayılan olarak atanan otomatik abonelikleri kapatın​

Admin kontrol paneli >> Sol nav >> Kurulumlar >> Seçenekler >> Yeni kullanıcı kayıt seçenekleri​
Oluşturduğu içeriği takip etsin mi?
Oluşturulan konu yada benzeri içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ve e-posta ile iletilmesi istemiyoruz bu yüzden bu alanı Evet (seçimi yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.​
Etkileşimle ilgili içeriği takip etsin mi?
Etkileşim ile ilgili güncel içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ve e-posta ile iletilmesi istemiyoruz, bu yüzden bu alanı Evet (seçimi yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.​
Bu ayardan değişikliğinde sonra, içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.​

Adım 2: Mevcut kullanıcılar için otomatik takip sistemini kapatın​

Oluşturulan içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET creation_watch_state = "watch_no_email"
WHERE creation_watch_state = "watch_email";

Etkileşimdeki içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET interaction_watch_state = "watch_no_email"
WHERE interaction_watch_state = "watch_email";

Bu SQL sorgularında sonra mevcut kullanıcılar artık içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.

Adım 3 : Mevcut kullanıcıların takip ettiği içeriklerden e-posta bildirimi artık göndermeyin​

Takip edilen konular için:
SQL:
update xf_thread_watch
set email_subscribe = 0
where email_subscribe = 1;

Takip edilen forumlar için:
SQL:
update xf_forum_watch
set send_email = 0
where send_email = 1;

Ekli dosyayı görüntüle 29010
Evet aslında bu konu çok önemli. Düne kadar mail sınırı aşmam nedeni ile bir çok smtp hata üyelerin maillerine şifre yenileme vb. gönderilemedi. Sunucular bunu kısıtlıyo ve ücretli mail sistemlerine mahkum ediyorlar gibi bir durum ortaya çıkyor.
Seçenekler çok gmail smtp ile de işimizi görüyoruz ancak kök sorunun fazla mail trafiği olmasıdır.
Bu özelliğin XF yazılımcıları tarafından CP'de seçeneğe alınması gerekiyor.
Mesela bende bazen bir konuya mesaj yazıyorum alakasız bir konu olsa bile durmadan bu konuya mesaj gönderildi diye mail geliyor. OKumadan siliyorum zaten de..Boşuna sunucuda mail trafiği yaratıyor.
Bu editi yapmak istiyorum şu an ama benim en çok sıkıntım xf yükseltmelerinden şablon birleştirmeleri.. Bu canımı çok sıkıyor.
Bunu eklenti olarak yapılması belki şablon düzenleme ile aynı olmasa da iyi olacağı yada extra kod olarak.. Ne bileyim.. Ama düzenleme mantığı doğru ve olması gerekiyor.

Hocam bunu da SQL sorgu ile kapatma kodunu yazabilirmisin?
Seçenekler Yeni Kullanıcı kayıttan kapattım bu seçeneği bundan sonra aktif olmayacak ancak eskiler için tiki kaldırmam lazım.
Aşağıdaki resim kullanıcın profilindeki tercihler kısmından. Bu SQl ile tiki kaldırmak istiyorum
1736972749614.png

Hocam bunu da SQL sorgu ile kapatma kodunu yazabilirmisin?
Seçenekler Yeni Kullanıcı kayıttan kapattım bu seçeneği bundan sonra aktif olmayacak ancak eskiler için tiki kaldırmam lazım.
Aşağıdaki resim kullanıcın profilindeki tercihler kısmından. Bu SQl ile tiki kaldırmak istiyorum

SQL:
UPDATE xf_user_option SET email_on_conversation = 0

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri