XenForo 2: Otomatik Konu Takip Sistemini Kapatma
XenForo 2: Varsayılan olarak aktif olan otomatik konu takip sistemi, bazı kullanıcılar için istenmeyen bildirimlere yöneticiler için istenmeyen e-posta çıkışlarına neden olabilir. Bu makalede, XenForo 2'de otomatik konu takip sistemini nasıl kapatacağınızı adım adım anlatacağız.
Adım 1 : Varsayılan olarak atanan otomatik abonelikleri kapatın
Admin kontrol paneli >> Sol nav >> Kurulumlar >> Seçenekler >> Yeni kullanıcı kayıt seçenekleri
Oluşturduğu içeriği takip etsin mi?
Oluşturulan konu yada benzeri içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ama bildirimlerin e-posta ile iletilmesi istemiyoruz bu yüzden bu alanı Evet (seçim yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.
Etkileşimle ilgili içeriği takip etsin mi?
Etkileşim ile ilgili güncel içeriklerin otomatik olarak takip edilmesini ama bildirimlerin e-posta ile iletilmesi istemiyoruz, bu yüzden bu alanı Evet (seçim yapılır ise sadece kullanıcı bildirim alacaktır) olarak ayarlıyoruz.
Bu ayardan değişikliğinde sonra, içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.
Adım 2: Mevcut kullanıcılar için otomatik takip sistemini kapatın
Bunun için forumunuzun veri tabanı yönetim merkezi olan PHPMYADMİN erişmeli ve aşağıdaki sorguları çalıştırmalısınız.Oluşturulan içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET creation_watch_state = "watch_no_email"
WHERE creation_watch_state = "watch_email";
Etkileşimdeki içeriği otomatik olarak takip et ancak e-posta bildirimi alma
SQL:
UPDATE xf_user_option
SET interaction_watch_state = "watch_no_email"
WHERE interaction_watch_state = "watch_email";
Bu SQL sorgularında sonra mevcut kullanıcılar artık içerikleri otomatik olarak takip edilecek ancak artık e-posta ile bildirim gönderilmeyecektir.
Adım 3 : Mevcut kullanıcıların takip ettiği içeriklerden e-posta bildirimi artık göndermeyin
Bunun için forumunuzun veri tabanı yönetim merkezi olan PHPMYADMİN erişmeli ve aşağıdaki sorguları çalıştırmalısınız.Takip edilen konular için:
SQL:
update xf_thread_watch
set email_subscribe = 0
where email_subscribe = 1;
Takip edilen forumlar için:
SQL:
update xf_forum_watch
set send_email = 0
where send_email = 1;

Son düzenleme: