Güncel xenforo 2.1 rota filtre sorunu

ADANA LI

Sabit kullanıcı
xF 2 kullanıcı
Merhaba cümleten, bugün gaza gelip bende forumu 2.1 sürümüne güncelledim fakat forums/ => forum/ rota filtresinde sorun oldu bu sorunu nasıl çözebilirim?

Genel forum ayarları ana sayfa rotası ekran görüntüsü;

Rota filtresi ekran görüntüsü;

Rota filtresini pasif edince forum sayfası görüntüleniyor, aktif ettiğim zaman bazı sorunlar oluştu yazıyor forum sayfası görüntülenmiyor.
 

ADANA LI

Sabit kullanıcı
xF 2 kullanıcı
Burdan direk şu demek zor ancak bu forumda da kullanıyoruz ve bir sıkıtı yok şu an içi. Forum ana dizindemi yoksa forum dizindemi kurulur avaba ?
Abi forums/ > forumlar/ şeklinde sorun yok. forums/ > forum/ şeklinde yönlendirildiğinde bir çakışma oluyormuş galiba araştırmalarıma göre :) googleda hatalara neden olacak ama yapacak bir şey yok bende rota filtresini forumlar olarak yönlendirdim umarım çabuk toparlanır. :)
 

ADANA LI

Sabit kullanıcı
xF 2 kullanıcı
O zaman 301 yapamazsınız yapacak bir şey yok demektir.
Benim gibi bu sorunu yaşayıp rota filtresi değiştirmek zorunda kalan plesk panel üzerinde sadece nginx (.htaccess dosyası çalışmayan) kullanan kullanıcılar

nginx.conf dosyasında

Bulun;
Kod:
    if ($host ~* ^siteadi\.net$) {
        rewrite ^(.*)$ https://www.siteadi.net$1 permanent;
    }
Hemen altına vermiş olduğum yönlendirme kodlarını ekleyin.
Kod:
    rewrite ^/forum/(.*)$ https://www.siteadi.net/forumlar/$1 redirect;
    rewrite ^/konu/(.*)$ https://www.siteadi.net/konular/$1 redirect;
Ardından ssh üzerinden service nginx restart komutu ile nginx yeniden başlattıktan sonra yönlendirme işlemi sorunsuz şekilde yapılmaktadır.

Bu şekilde olacak;
yonlendirme.png
 
Son düzenleme: