Nasıl yapılır ? XenForo 2.1.3 Sitemap Ve Detaylı Seo Ayarı nasıl yapılır ?

XenForo 2.1.3 kullanıyorum biraz baktım ama göremedim konularda aslında sitemap.php vs panelden ayarlarıda yaptım ama çalışıp çalışmadığına google a sitemap gönderip göndermediğine pek emin olamadım bu konu hakkında detaylı bilgi verip içimizi aydınlatacak biri veya bir konu varmıdır acaba ? Şimdiden teşekkürler...

Admin Paneli / Kurulumlar / XF Seçenekleri / XML site haritası seçenekleri
Hepsini TİK'le en altı boş bırak

Admin Paneli / Araçlar / Yeniden Yapılandır /
Site haritasını yeniden oluştur

Adsız.webp

Ardından domain.com/sitemap.php veya /sitemap.xml olarak kontrol edebilirsin.

Çözüm
Merhaba,
XenForo SEO'ya uygun olarak kodlanmış bir yazılımdır. Eğer sitemap ayarlarınızı düzgün bir şekilde yaptıysanız düzenli olarak güncelleme (CRON) yapacaktır. Ancak hiçbir yazılım Sitemap'ı otomatik olarak göndermez; siz Google Search Console'a bir seferliğine gönderirsiniz, sonrasında Google belirli aralıklarla sitenize uğrar.
Öncelikle Google'a göndermeniz için Sitemap'ı bulalım. XenForo'da sitemap iki farklı URL olarak çıkmaktadır, hangisini kullandığınız fark etmez.
Adresler ise şu şekildedir;
domain.com/sitemap.xml
domain.com/sitemap.php

Ardından adreslerden birini alıp Google Search Console'a giriyoruz.
Hemen sol tarafta Site Haritaları çıkıyor, buraya girelim.
1566280122856.webp

Karşımıza sitemap gireceğimiz yer geldi.
Giriyor ve onaylıyoruz.
1566280155437.webp
İşlem bu kadar.

Merhaba,
XenForo SEO'ya uygun olarak kodlanmış bir yazılımdır. Eğer sitemap ayarlarınızı düzgün bir şekilde yaptıysanız düzenli olarak güncelleme (CRON) yapacaktır. Ancak hiçbir yazılım Sitemap'ı otomatik olarak göndermez; siz Google Search Console'a bir seferliğine gönderirsiniz, sonrasında Google belirli aralıklarla sitenize uğrar.
Öncelikle Google'a göndermeniz için Sitemap'ı bulalım. XenForo'da sitemap iki farklı URL olarak çıkmaktadır, hangisini kullandığınız fark etmez.
Adresler ise şu şekildedir;
domain.com/sitemap.xml
domain.com/sitemap.php

Ardından adreslerden birini alıp Google Search Console'a giriyoruz.
Hemen sol tarafta Site Haritaları çıkıyor, buraya girelim.
Ekli dosyayı görüntüle 8126

Karşımıza sitemap gireceğimiz yer geldi.
Giriyor ve onaylıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 8127
İşlem bu kadar.
Teşekkür ederim zaten herşey tamamış bende sadece xenforoda sitemap oluştur vs vs şeyler olunca otomatik kendi sitemap falan mı yolluyo diye düşünmüştüm bilidğim şeylermiş hepsi yinede çok sağolun

konuyu okuduğumda benim ayarlarım doğru yapılandırılmış ama sitemap oluşturduğumda ftp kök dizinde görünmüyor. Sebebi nedir ? 10 günde neredeyse 5b url kaybettim :(
1749627279872.png

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri