Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güncel Seo ile ilgili 2 soru

Bu sorun halen çözme ulaştırılamamıştır!

aleov

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
1. Site haritasını nasıl bulurum? Linki nedir?

2. Google'da kaçıncı sırada olduğunuzu nasıl öğreniyorsunuz?

1. Site haritasını nasıl bulurum? Linki nedir?

2. Google'da kaçıncı sırada olduğunuzu nasıl öğreniyorsunuz?
  1. Site haritasını ilk cevapta olduğu gibi, xxx(.)com/sitemap.xml veya xxx(.)com/sitemap.php şeklindedir.
  2. Birçok webmaster araçları bulunmaktadır, r10.net sitesinin araçları sağlıklı çalışmıyor olarak biliyorum.
    Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    adresinden kontrol edebilirsin, tabii ki bunlardan önce google.com'a girip site:xxx.com ve info:xxx.com şeklinde aramaya yazarak index alıyor musun? bunları kontrol etmen gerekli. İndex almış isen bir müddet sonra webmaster araçlarını kullanarak sıralamanı bulabilirsin. ÖNEMLİ: Kelime bazlı sıralama bulamazsın bunun için anahtar kelime çalışmaları yapman gerekmektedir. ÖRNG: Webmaster Ağı olarak siteni arattığında arama sonucu çıkmayacaktır. Otoriteli sitelerden anahtar kelime çalışması yapman gerekmektedir.
Bilgilendirme:
Sıralamanı falan bulmak en son kısım ilk önce arama motorlarını sitene tanıtıp ve sitemap'nı göndermen gerekmektedir ki arama motorları seni tanıyıp bu sefer aramalarında seni öne çıkarsın.

1. Site haritasını ilk cevapta olduğu gibi, xxx(.)com/sitemap.xml veya xxx(.)com/sitemap.php şeklindedir.
  2. Birçok webmaster araçları bulunmaktadır, r10.net sitesinin araçları sağlıklı çalışmıyor olarak biliyorum.
    Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
    adresinden kontrol edebilirsin, tabii ki bunlardan önce google.com'a girip site:xxx.com ve info:xxx.com şeklinde aramaya yazarak index alıyor musun? bunları kontrol etmen gerekli. İndex almış isen bir müddet sonra webmaster araçlarını kullanarak sıralamanı bulabilirsin. ÖNEMLİ: Kelime bazlı sıralama bulamazsın bunun için anahtar kelime çalışmaları yapman gerekmektedir. ÖRNG: Webmaster Ağı olarak siteni arattığında arama sonucu çıkmayacaktır. Otoriteli sitelerden anahtar kelime çalışması yapman gerekmektedir.
Bilgilendirme:
Sıralamanı falan bulmak en son kısım ilk önce arama motorlarını sitene tanıtıp ve sitemap'nı göndermen gerekmektedir ki arama motorları seni tanıyıp bu sefer aramalarında seni öne çıkarsın.

Cevap için teşekkür ederim. Söylediğiniz şekilde çıkmıyor. Sitede 1 haftada 1.800 üyeye ulaştım buna rağmen çıkmıyor. Bu kadar çok üyeye sahip olamam sosyal medyada kitlem olmasından kaynaklanıyor. Ancak üye olmaya yönlendirdiğimde kullanıcılar siteye bakıp çıkıyordu, bende tüm alanları kapattım sadece kayıt olup girebiliyorlardı. Bu çok faydalı oluyor üyelik için ama google olayında olumsuz etkiliyor. İki arada kaldım yani. Birinde google diğerinde üye sayısı ve aktiflik ben de ikincisini seçmek zorunda kaldım. Çünkü google da öne çıkmak çok uzun ve yorucu bir iş diye düşünüyorum. O yüzden belli bir kitle oturduktan sonra belki yaparım. Google'a şuan ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda kendi kitleme tamamen duyurduktan sonra mutlaka gerekecektir.

Aşağıda da göreceğiniz gibi bir reklamla 350 'ye yakın yeni üye kaydı alabiliyorum siteme. Ve bunları aktifte tutabiliyorum. Bunun sebebi forum içeriğini kapalı tutuyor olmam merak edip üye oluyorlar ve devamı geliyor. Diğer türlü bakıp geri çıkıyorlar.

Ekli dosyalar

• capture-20181230-212242.webp
    capture-20181230-212242.webp
    43.7 KB · Görüntüleme: 7
Cevap için teşekkür ederim. Söylediğiniz şekilde çıkmıyor. Sitede 1 haftada 1.800 üyeye ulaştım buna rağmen çıkmıyor. Bu kadar çok üyeye sahip olamam sosyal medyada kitlem olmasından kaynaklanıyor. Ancak üye olmaya yönlendirdiğimde kullanıcılar siteye bakıp çıkıyordu, bende tüm alanları kapattım sadece kayıt olup girebiliyorlardı. Bu çok faydalı oluyor üyelik için ama google olayında olumsuz etkiliyor. İki arada kaldım yani. Birinde google diğerinde üye sayısı ve aktiflik ben de ikincisini seçmek zorunda kaldım. Çünkü google da öne çıkmak çok uzun ve yorucu bir iş diye düşünüyorum. O yüzden belli bir kitle oturduktan sonra belki yaparım. Google'a şuan ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda kendi kitleme tamamen duyurduktan sonra mutlaka gerekecektir.

Öncelikle rica ederim, google'yi ikinci plana atmak biraz saçma olur sizin açınızdan. Sitemi açalı 20 gün oldu olacak ve yandex, bing ve google üzerinde anahtar kelimesi çalışmadan iç seo yaparak gerekli kelimelerde 1. sayfalardayım. Biraz dikkat ve birazda araştırma ile 10 gün içerisinde ilk sayfalarda sıralama alırsınız.

Tabii ki, tüm her şey anahtar kelime değil, google sitenizin açılış süresini hesaplayıp değer veriyor. Her kriterler gerekli bunun için www kullanımı ssl ücretsiz paralı kullanımı her şey bunu kapsıyor.

Aşağıda da göreceğiniz gibi bir reklamla 350 'ye yakın yeni üye kaydı alabiliyorum siteme. Ve bunları aktifte tutabiliyorum. Bunun sebebi forum içeriğini kapalı tutuyor olmam merak edip üye oluyorlar ve devamı geliyor. Diğer türlü bakıp geri çıkıyorlar.
Anlıyorum bundan 3 ay önce olması gerekli, sizin mantığınızdan ilerliyordum bunun yanlış olduğunu biliyordum ama denemek için ilerledim ve forumagi.com projem baya ilgi duydu ama google sevmedi :) şuan ki projem forumagi'nın 2 ayda aldığı gelişimi kendisi 20 günde aldı :)

Bana da üye sayısı ve aktifliğin düşmesi saçma geliyor yoksa ben de çok isterim google da ilk sırada çıkmayı :)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri