Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Sağlam bir WM olmak için gerekenler ?

oqnqaa

Aktif kullanıcı
Kullanıcı
Katılım
15 Haz 2018
Mesajlar
39
XenForo ve VB için ileri düzey tasarım ve kodlama yapabilecek seviyeye ulaşmak için bilinmesi gereken ( ileri düzey veya belirli bir seviyede ) kodlama dilleri nelerdir?
 
Php ,html, javascript, css, MYSQL ...

XenForo ve VB nin de kod yapılarını iyi bilmek gerekir.
 
framework çok karışık bir olay ben bilmiyorum. netr0n netr0n a soralım.
 
Bir kere olaya sadece xenforo ve vbulletin ile bakmak olmaz. Eğer web yazılımcısı olacaksanız bütün web yazılımlarının kullandığı ortak dilleri biliyor olmanız lazım. Zaten bunlar olmazsa bir yazılımda ortaya çıkaramayız. Html bir metin işaretleme dilidir ve çok iyi derecede öğrenilmesi lazım. Öğrenilmesi basit bir dildir. Css ise bir metin ve format biçimlendirme dilidir ve çok iyi derecede öğrenilmesi gerekiyor. 4-5 ay'da bu iki dili günde 2-3 saat çalışarak "düzenli" öğrenebilirsiniz. En iyi öğrenme yolu kitaplardır günümüzde destekleyici olarak video eğitim setleride bulunmakta youtube üzerinde bir çok ders çeken kişiler var takip edebilirsiniz.

Javascript web düzeyinde işinizi görecek seviyeye kadar öğrenmenizi tavsiye ederim. Benimde en çok sevdiğim dillerin başında gelir. Bu dil ile oyun da yazılabildiğini düşünürsek uzmanlaşması uzun zaman alır. Eğer vBulletin ve XenForo için temalar eklentiler yazacaksanız Php programlama dilini öğrenmek durumundasınız. Bu dili öğrenmek tamamen size bağlı yani ayıracağınız zamana bağlı şu kadar zamanda öğrenirsiniz diyemiyorum. Uzmanlaşmanız uzun zaman alabilir. Önce php nedir, değişkenler nedir, fonksiyonlar nedir diziler nedir vb gibi konuları bir ders niteliğinde çalışarak öğrenmeniz gerekiyor. Daha sonra öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda ufak ufak projeler yapabilirsiniz. Ondan sonra OOP mantığını öğrenip php programlama dilini daha profesyonelce kullanmayı öğreneceksiniz. OOP ile MVc yapısını da öğreneceksiniz. Bütün bunlardan sonra framework çatısını kullanabilirsiniz. Peki framework nedir? diye soracak olursanız; Framework bir yazılım iskeletidir. Aslında bunun içerisinde hazır fonksiyonlar bulunur bizde bu hazır fonksiyonları yani o çatı mimarisini kullanarak hızlı bir şekilde proje geliştiririz. Larevel gibi, codeigniter gibi, zend gibi kütüphaneleri projemizin gereksinimlerine göre tercih eder kullanırız. XenForo'u bir framework gibi düşünebilirsiniz. XenForo içerisinde bulunan sınıfları - fonksiyonları extends ederek kendi fonksiyonlarımız da kullanıyoruz. Yani kısacası her şey sizin çalışmanıza ve öğrenmenize bağlı kimisi bizim gibi ekrana bakmaktan geceleri yanan gözlerine buz koyar. Kimisi gözlerine kıyamaz ekranı kapatır. Emek verdikten sonra her şey öğrenilir. Önemli olan bir yerden başlamak ve pes etmemek.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.