Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü php versiyonu sorunu

Bu sorun verilen destek sayesinde çözüme ulaştırılmıştır.

tamirmasası

xFanatik
Aktif Lisans
SMS onaylı
Kullanıcı
Destek istenen forum
https://tamirmasasi.net
merhaba arkadaşlar
Hostingimizi değiştirdik ve domain değişikliği yapıldı .com dan .net e.... cpanelde php versiyonu 8.1 görünmekte iken Admin Panelde 7.4 görünüyor halen daha. acaba dns ler mi geçiş olmadı dicem ama bu seferde cpanele giremem diye düşünüyorum. birde .com uzantısında yönlendirme var. bununlada alakalı olabilir mi? iyice arapsaçına döndü bu iş kaldım ortada :)

bana bu konuda destek olabilecek arkadaş varmıdır? domainlerim yönlenmiş mi? php ayarlarım neden güncellenmiyor bi bakabilir mi?

domainde şöyle bir hikaye var.
önce biz .net kullanıyorduk yanına .com u da aldık. sonra .com u ana domain yaptık .neti .coma yönlendirdik. şimdi ise tam tersi yaptık valla benimde beynim yandı :D

Çözüldü php versiyonu sorunu

merhaba arkadaşlar
Hostingimizi değiştirdik ve domain değişikliği yapıldı .com dan .net e.... cpanelde php versiyonu 8.1 görünmekte iken Admin Panelde 7.4 görünüyor halen daha. acaba dns ler mi geçiş olmadı dicem ama bu seferde cpanele giremem diye düşünüyorum. birde .com uzantısında yönlendirme var. bununlada alakalı olabilir mi? iyice arapsaçına döndü bu iş kaldım ortada :)

bana bu konuda destek olabilecek arkadaş varmıdır? domainlerim yönlenmiş mi? php ayarlarım neden güncellenmiyor bi bakabilir mi?

önce biz .net kullanıyorduk yanına .com u da aldık. sonra .com u ana domain yaptık .neti .coma yönlendirdik. şimdi ise tam tersi yaptık valla benimde beynim yandı :D

intodns ye bakın ns ler...
merhaba arkadaşlar

intodns ye bakın ns ler yönlendiyse sorun yoktur. Ancak bunun php sürümle bir alakası yok.

Çözüm
cpanelde php versiyonu 8.1 görünmekte iken Admin Panelde 7.4 görünüyor halen daha. acaba dns ler mi geçiş olmadı dicem ama bu seferde
Merhaba,

Bu sorun genelde litespeed'den kaynaklanır. Genelde cPanel'de bu sorunlar fix(çözümlenmişti) plesk panelde daha çok oluyordu ama demek ki cPanel'de sorun yaratıyor. Tahmin ettiğim sorunsa, çözümü basit ama yönetici (root) erişimi olması gerekiyor. Öncelikle tahmin ettiğim sorun mu onu anlamak için, aşağıdaki adımları takip edip kontrol sağlar mısınız?

cPanel'de bulunan 'dosya yöneticisine' erişip 'public_html' içerisinde phpinfo.php adında bir dosya oluşturup, içerisinde aşağıdaki kodları ekleyip kaydedebilir misin? daha sonrasında bu dosyayı google'da açtığında php sürümü ne olarak gözüküyor?

Kod:
<?php

phpinfo();

phpinfo(INFO_MODULES);

?>

Merhaba,

Bu sorun genelde litespeed'den kaynaklanır. Genelde cPanel'de bu sorunlar fix(çözümlenmişti) plesk panelde daha çok oluyordu ama demek ki cPanel'de sorun yaratıyor. Tahmin ettiğim sorunsa, çözümü basit ama yönetici (root) erişimi olması gerekiyor. Öncelikle tahmin ettiğim sorun mu onu anlamak için, aşağıdaki adımları takip edip kontrol sağlar mısınız?

cPanel'de bulunan 'dosya yöneticisine' erişip 'public_html' içerisinde phpinfo.php adında bir dosya oluşturup, içerisinde aşağıdaki kodları ekleyip kaydedebilir misin? daha sonrasında bu dosyayı google'da açtığında php sürümü ne olarak gözüküyor?

Kod:
<?php

phpinfo();

phpinfo(INFO_MODULES);

?>
hocam bende şans yok. cpanel lisans güncellemesi yapıyormuş bir kaç saat sürebilir dedi hostcu arkadaşlar

Edit: ftp den attım @CL4Y

hocam bende şans yok. cpanel lisans güncellemesi yapıyormuş bir kaç saat sürebilir dedi hostcu arkadaşlar

Edit: ftp den attım @CL4Y

Sunucudaki phpinfo doğru php sürümünü gösteriyor, bu durumda senin bahsettiğin gibi önbellekten görüyorsun sanırım.

PHP Version 8.1.6

Haricinde tamirmasasi.com'da önbellek var, ben eriştiğimde yönlendirme gözükmüyor. Com uzantısına erişim hatası veriyor.

1721077593494.webp

Sunucudaki phpinfo doğru php sürümünü gösteriyor, bu durumda senin bahsettiğin gibi önbellekten görüyorsun sanırım.

PHP Version 8.1.6

Haricinde tamirmasasi.com'da önbellek var, ben eriştiğimde yönlendirme gözükmüyor. Com uzantısına erişim hatası veriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 26980
bende bunu yazacaktım ben bu sorunu 3-4 gündür aşamadım hocam şimdi kontrol ettiğimde yönlendirme yok evet ama bende açılıyor.

1721077810593.webp

ben bu konuyu nasıl aşarım.???

geçmişi temizledim düzeldi. şimdi ben .comu .nete yönlendirme işlemini yapayım. anca düzeldi demekki!

1721078239843.webp

yönlendirmede başka birşey yapılıyor mu? doğrumu bu şekilde?

bende bunu yazacaktım ben bu sorunu 3-4 gündür aşamadım hocam şimdi kontrol ettiğimde yönlendirme yok evet ama bende açılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 26981

ben bu konuyu nasıl aşarım.???
Yönlendirme normalde yok, ben kontrol ettiğimde yönlendirme göremedim. Senin internet ağında önbellek olabilir, modemi kapat aç yapıp sonrasında tarayıcı geçmişini silmen çözüm olabilir.

Örneğin proxy testi, erişim olmadığını belirtiyor.
1721078109946.webp

yönlendirmeyi tekrardan eklerseniz, önbelleksiz erişenler yeni adrese giriş yapabilecektir. Yani .com'a erişen .net'e yönlenecektir.

PHP sürümünden bahsedersek, ilk baştaki belirttiğim işlemleri yaparsan bu sorunda çözülmüş olabilir.

Yönlendirme normalde yok, ben kontrol ettiğimde yönlendirme göremedim. Senin internet ağında önbellek olabilir, modemi kapat aç yapıp sonrasında tarayıcı geçmişini silmen çözüm olabilir.

Örneğin proxy testi, erişim olmadığını belirtiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 26982

yönlendirmeyi tekrardan eklerseniz, önbelleksiz erişenler yeni adrese giriş yapabilecektir. Yani .com'a erişen .net'e yönlenecektir.

PHP sürümünden bahsedersek, ilk baştaki belirttiğim işlemleri yaparsan bu sorunda çözülmüş olabilir.
evet hocam düzeldi :)

1721078379739.webp

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri