Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Open Graph Nedir? Open Graph Etiketleri ve Open Graph Kullanımı

eTiKeT™

value="{XGT}"
Yönetici
XGT Master
SMS onaylı
Katılım
4 Ara 2016
Mesajlar
8,974
Çözümler
1,020
Open Graph, Facebook tarafından 2010 yılında yayınlanan web sitelerine Facebook paylaşımlarını daha zengin hale getirmesi için sunulan fonksiyonel bir özelliktir. Etiketler aracılığıyla çalışan Open Graph sayesinde web sitesi sahipleri Facebook üzerinde paylaşılacak sayfanın görselini, açıklamasını ve başlığını düzenleyebilirler.

Open Graph’ın sunulmasının en önemli nedenlerinden biri Facebook ile web sitelerinin arasındaki içerik uyumsuzluğu farkını kapatmaktı. Eskiden bir linki Facebook üzerinde paylaştığınızda sistem sayfadan otomatik olarak bir içerik açıklaması ve resmi seçebiliyordu. Facebook’un sistemi özellikle menü butonu gibi alakasız bir resmi seçtiğinde içerik ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcılar tarafından es geçilebiliyordu. Open Graph sayesinde artık site sahipleri içeriklerini yalnızca arama motorları için değil Facebook için de optimize edebiliyor ve kullanıcılar için içerikleri daha paylaşabilir ve tıklanabilir hale getirebiliyor.

Open Graph, sayfa içerisindeki meta etiketleriyle birlikte çalışıyor ve Open Graph için belirtilen etiketleri o içerik sayfası için esas kabul ediyor. Böylece bir blog sayfasından içeriğinizi paylaştığında rastgele seçim olarak menünüzün fotoğrafı gibi alakasız görseller değil de sizin belirlediğiniz görsel seçilebiliyor. Open Graph şuan için birçok mega web sitesi ve YouTube gibi önde gelen video servisleri tarafından benimsenen bir sistem. Open Graph Kullanımı sekmesine bakarsanız, OG hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Open Graph Etiketleri

Open Graph tamamen etiketleri okuyan bir sistem. Ona sunduğunuz etiketleri okuyarak sizin içeriğinizin ön izlemesini oluşturuyor ve daha çekici Facebook paylaşımları ortaya çıkartmanıza yardımcı oluyor. Eğer sayfanızda OG için oluşturulmuş etiketler yoksa o halde içeriğin ön izlemesi otomatik olarak oluşturuluyor ki, bu Facebook’un Open Graph’dan önce kullandığı sistemde olduğu gibi en düşük geri dönüşleri almanıza neden oluyor. Peki, Open Graph etiketleri olarak en çok hangi etiketler kullanılıyor?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz OG etiketleri temel bir ön izlemenin oluşturulması için gerekli olan dört ana etiket. Bunlara ek olarak Open Graph protocol internet adresini de ziyaret ederek tüm kullanılabilir Open Graph meta etiketlerine ulaşabilirsiniz.




Open-Graph.png

Open Graph Kullanımı

Eğer WordPress veya Joomla gibi popüler CMS sistemlerinden birini kullanıyorsanız Open Graph veya Yoast by SEO eklentilerinden herhangi birini kullanarak tüm sayfalarınız veya içerikleriniz için birer birer OG etiketleri oluşturabilirsiniz. Bu işlemi ne yazık ki otomatik olarak gerçekleştirmeniz pek mümkün değil, zira her sayfa için farklı etiketler girmek durumunda kalacaksınız. Bu nedenle sitenizdeki tüm içeriklerin bir Open Graph’a sahip olmasını istiyorsanız eklentilerin birer birer Open Graph bölmelerini düzenlemeniz gerekiyor.


Eğer popüler CMS sistemlerinden birini kullanmıyorsanız da yukarıda vermiş olduğumuz meta etiketlerine sayfa içerisinde meta etiketi olarak yer vermeniz gerekiyor. Şayet programlama konusunda bilginiz yetersizse ve özel bir sistem kullanıyorsanız herhangi bir programcıya Open Graph entegrasyonu da hazırlatarak Open Graph’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak : Open Graph Nedir? Open Graph Etiketleri ve Open Graph Kullanımı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.