Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lisanslı XF Subdomaine kurulum sonrası

htsumer

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
/forum altında lisanslı xenforo kurulu. Ben test amaçlı olarak subdomain açtım ve oraya bir tane daha kurdum. Şimdi test amaçlı çalışıyor.
Ama test xf kurduğumdan beri phpmyadminden lisanslı xf databeseyi imndiremiyorum. SHH ile indiriyorum ama cpanelden inmiyor bekliyor sonra aman hatası veriyor.
Bu test subdomainle ilgili olabilirmi veri tabanı indirememek..Birde cpaneli güncellerken hata verdi bunların ikisi aynı anda yaşandı
phpmyadminden lisanslı xf veritabanını indirememe sebebi sizce hangisi olabilir?
Sunucu firmaya göre güncelleme hatası ama bu test subdomain de olabilir diye takıldım..

Merhabalar @htsumer ;

Xenforo'nun Güncellemeleri ile Cpanel'in 1 baglantısı yoktur.
biri forum yazılımı diğeri kontrol panelidir. bahsetmiş oldugunuz problem
bana tamamen sunucu taraflı gelmekte. Çünkü PHPMYADMİN 'den veri tabani export yapmak
istediğinizde timeout hatası veriyor bunun nedeni php değerlerinin düşük olmasıdır.
memory limit max input , max output , max allowed gibi bazi php değerleri vardır
sistemin işleyişini; ihtiyacına göre arttırmak için değiştirilen değerler bence sizin sorununuz
tamamen bunlar ile alakalı : ) ( :

Bence de cPanel güncelleme hatası. Subdomain bir ara benim demo ortamımda da vardı ve benzer şekilde kullanıyordum ama söylediğiniz sorunu hiç yaşamadım.

şu konuma biriniz bakarmı lütfen
Konunuza cevap için en iyi yöntem beklemektir.

Başkasının konusu, hem de tamamen alakasız bir konu altına kendi konunuzu sorarak daha hızlı cevap alamazsınız. Lütfen bunu tekrar yapmayınız, aksi halde uyarı vermek zorunda kalacağız.

Merhabalar @htsumer ;

Xenforo'nun Güncellemeleri ile Cpanel'in 1 baglantısı yoktur.
biri forum yazılımı diğeri kontrol panelidir. bahsetmiş oldugunuz problem
bana tamamen sunucu taraflı gelmekte. Çünkü PHPMYADMİN 'den veri tabani export yapmak
istediğinizde timeout hatası veriyor bunun nedeni php değerlerinin düşük olmasıdır.
memory limit max input , max output , max allowed gibi bazi php değerleri vardır
sistemin işleyişini; ihtiyacına göre arttırmak için değiştirilen değerler bence sizin sorununuz
tamamen bunlar ile alakalı : ) ( :
Teşekkür ederim. Ticket cevap verdi güncellemeden dolayı oluşmuş çözecekler umarım

Şimdi de ram yetersiz denildi. Sizce?

? aslında bize söz hakkı kalmamışki ram yetersiz cpu limiti var vs vs vs. konular Hosting Sunucu Sorunu olarak adlandırıyoruz.

çözüm Ram yükselticeksiniz veya ihtiyacınız dogrultusunda 1 sistem bulucaksınız : ) ( :

2 gb ram yetersiz olurmu
Shh ile iniyor

Sisteminizi incelemek gerek neye göre bu sorun yaratiyor şeklinde.
2 gb ram'in yaninda kullanilan disk + cpu da önemlidir cloud 1 yapidami
normal vds mi incelemeler bunlarla arttirilabilir bu yüzden 2 gb ram
belirli 1 kullanımda yetersiz kalabilir .ama sitenizi incelediğimde 2 gb ram
li 1 cihaz varolan sitenizden 4 tane daha kaldırır :) bence.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri