Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

Konulara etiket girmemize gerek yok sanırım?

Garfield

xFanatik
Aktif Lisans
SMS onaylı
Kullanıcı
Katılım
4 Nis 2020
Mesajlar
2,342
Çözümler
103

Google neden keywords meta etiketini kullanmıyor?​

Yaklaşık on yıl önce, arama motorları, sayfaları yalnızca içeriklerine göre değerlendirip web sayfasına yönlendiren bağlantılar gibi "sayfa dışı" denilen faktörleri dikkate almıyordu. O günlerde anahtar kelime meta etiketleri, tipik kullanıcının hiçbir zaman görmediği, genellikle alakasız anahtar kelimelerle doldurulan bir alan halini aldı. keywords meta etiketi çok sık kötüye kullanıldığından, Google yıllar önce keywords meta etiketini dikkate almamaya başladı.
 
Bu konu etiketi değil meta keywords.

Örnek;

HTML:
<meta name="keywords" content="XenForo, XenForo Destek, XenForo Tema, XenForo Eklenti">

Konulara girilen etiket ile alakalı bir durum değildir.
 
Sanıyorum bu bloglar için geçerli bir durum.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Görsel 2023-05-22 saat 12.22.34.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-05-22 saat 12.22.34.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 11
Ben seocu değilim ama yazılımcı olarak mantığını anlamanız için bunu size şöyle anlatabilirim.

Bir konuya alakasız etiketler girilmesi çok sakıncalı bir durumdur. Arama motorları değerlendirme yaparken kaliteli içerik, düşük kaliteli içerik veya spam olarak değerlendirme yapar.

Bunu şöyle örneklendirelim; XenForo Forum İstatistik başlığı ile bir konu yayınlıyoruz ve bunun etiketlerini aşağıdaki gibi girmek mantıklıdır.

tag_1.JPG

Yukarıdaki şemada XenForo forum istatistik başlıklı konuya, forum istatistik ve xenforo forum istatistik eklentisi şeklinde arka planı mavi, yazı rengi beyaz olarak belirttiğim 2 tane etiket girdim. 3 tane etikette girebilirdim ama ben soru işareti olarak bıraktığım alana gerçekten girilmesi gereken bir durum var ise o alanı değerlendirmeyi tercih ederim. O alanı size bırakıyorum. Şemada arka planı olmayan etiketleri de belirttim. İsteseydim bunları da girebilirdim. Ama yukarıda da belirttiğim gibi etiketler bizim konularımızı kategorize etmemize yaradığı için alakasız etiketler, girerek ne kullanıcıları ne de arama motorlarını yanıltmak istemiyorum. Etiketlere tıklanıldığında hem kullanıcıya hem de arama motorlarına başlıkla alakalı kaliteli içerikler getirsin. Bir konuyu etiketler ile çok fazla kategorize edersek bu durum arama motorları tarafından spam olarakta algılanabilir veya düşük kaliteli içerik olarakta algılanabilir. Bu duruma çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Bazı forumlarda bu duruma çok rastlıyorum. Konu başlığı ile alakasız onlarca kelime girilerek hem kullanıcılar hem de arama motorlar yanıltılmaya çalışılıyor. Dolayısıyla bu durum arama motorlarının pek hoşuna giden bir durum değildir. Konu ile alakalı 2, maksimum 3 etiket girmek yeterli olacaktır. Doğru kategorize edildiğinde etiketler de index alabilir ama bu durumun değerlendirmesine arama motorlarının algoritması karar verir. Bu alanda çok fazla yanıltıcı durumlar oluştuğu için arama motorları tarafından index alması da zorlaştırılmış olabilir ki mantıklı gözüküyor.
 
Yani konulara etiket girmemiz iyi oluyor. Peki benimde bu konuda bi sorum olacak.
Aşağıdaki başlık ile alakalı konu açtığım zaman nasıl bir etiket girmem daha iyi olur. Kısa Kısa kelime şeklinde mi yoksa cümle şeklinde mi.
Baslik : Xiaomi Mi 5CN (Wszx) TWRP - Nasıl Kurulur? | indir
Etiketi böyle girdim
Screenshot_20230523_130643_Chrome.png
Sizce nasıl daha iyi girilir yada böyle girmek mi iyi...
 
bu sekılde tag girilmez yani etiket, bu sekılde google spam olarak algılar ındex almaz zaten. bir konuya max. bir adet tag girin ve sunu unutma, google ye değil kullanıcıya oynayın.

Örnek konu: XenForo Lisans Satın Alma
Tag: xenforo lisansı nasıl satın alınır

bu mantıkta ilerleyin. doğrusu boyle. girilen etıket baslıkla aynı olmasın konuyu anlatsın kullanıcının googleye yazma ıhtımalı olan tag ları secmeye calısın.
 
İstediğim cavap buydu hocam. Bugüne kadar yapmış olduğum etiketler hep index aldı ama aklımda şüphe vardı aydınlattığın iyi oldu hocam.
 
Paralel index alıyor etiketler sayesinde... Zıt seo diye bir usül var kişisel geliştirilen spama düşmez.. Spama düşer çok klişe bir laf bence.. Spam'a düşecek şeylerin kategorisi bellidir..
 
Paralel index alıyor etiketler sayesinde... Zıt seo diye bir usül var kişisel geliştirilen spama düşmez.. Spama düşer çok klişe bir laf bence.. Spam'a düşecek şeylerin kategorisi bellidir..
Klişe olması bilginin gerçek olmadığı anlamına gelmez. Merak ettiğim spama düşecek şeylerin kategorisi bellidir demişsiniz. Mesela nedir o? Normalde mantıklı gelen bilgiyi sorgulamam ama burada kullanıcıların sitesi söz konusu ve herkes arama motorlarında sıralama almak için emek harcıyor. Belki sizde yanlış bilgiye sahipsiniz, o yüzden iyi araştırmak lazım. Zıt seo demişsiniz mesela, böyle bir seo zaten seo değildir. SEO'nun açılımı arama motoru optimizasyonudur. Dolayısıyla bizde sitemizi arama motorlarının bizden istediği şekilde optimize etmek zorundayız. Alakasız etiketler girmek, senin google'da yer almayacağın anlamına gelmiyor ama doğru kullanımda faydasını görürsünüz. Bu ileriye yönelikte doğru bir yaklaşımdır şöyle ki; Etiketlerin index alır, alakasız etiketler girersin onlarında index aldığını görürsün ama bunun bir garantisi yoktur. Google, ileride o alana çok daha katı kurallar getirebilir ve site geriye gidebilir. Bu yüzden bunlara dikkat etmek gerekir. Ayrıca Konulara girilen etiketlerin eş anlamlısı olsa anlarım da zıt anlamlı içeriklerin optimizasyon olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda kullanıcıya düzgün bir kategori sunmamış olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir ;)
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.