Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İnternet firmaları ve aboneleri birleştirme projeme destek olmak ister misin?

sanjaytr
Ping konusunda fiber altyapı ile 50-60ms aşağısını göremediğiniz sunucu nedir peki? Türkiye içerisinde bir sunucu olmadığından eminim. Frankfurt ya da Londra konumlu bir sunucu olabilir belki.

Ha işte şimdi aynı dili konuşmaya başladık. :D

Belçika'dan Almanya'ya, Hırvatistan'dan Londra'ya, İrlanda'dan Almanya'ya, ya da Litvanya'ya hiç fark etmiyor. Nereden bağlanırsa bağlansın ping seviyeleri çok iyi seviyelerde.

Bizde durum nedir biliyor musun?

trbant.png

Yurt içine geniş bant genişliği verin, Yurt dışına bant genişliğini daraltın. Yani x kişi istediği kadar hızlı internet satın alsın. Hangi firmadan alırsa alsın fark etmiyor; Yurt dışı paket gönderimlerinde yukarıdaki o dar alandan geçmek zorunda. Dolayısıyla Yurt içi hızı konusunda firma tercihi yapabilir ama beklentisi alayım online oyunlarda vs ping seviyem aksın gitsin kafasıyla alınacaksa almasın. :D

Bizde diyoruz ki, kullanıcıların parasını alıyorsunuz yurt dışı anlaşmalarınızı para çok gidecek diye yapmıyorsunuz. TV'lerde reklamlar offf dersin ki ışık hızında bağlanıyoruz. Bir ara Turkcell yapmıştı dronelarla reklamlar falan hiçbir yer internetsiz kalmayacak afetlerde bile devreye girecek falan. Gördük depremde millet telefonundan internete bağlanamadı.

Yanlış anlama bu projeye girme demiyorum ama alan çok sıkıntılı bir alan. İnşallah kullanıcıların sesi olursun. Bizde tebrik ederiz. Ne diyeyim.

Konuyu açtığımdan beri tek amacım çözüm odaklı olmak. Yapamazsın edemezsin denildiği için bu halde olan bir sektörü olabildiğince verimli şekilde kullanabilmemiz lazım. Belki 33 mbps'lik ortalamamız 43'e çıkacak sadece ama en azından gelişme göstermiş olacağız. Evimizde ofisimizde oturup Dünya sıralamasındaki yerimize bakarak bir yol alamayız.

Sizin de başta dediğiniz gibi "onlara mecbur olduğumuz için adam akıllı yatırım yapmıyorlar". O zaman onlara mecbur olmadığımızı ve kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını onlara hatırlatmamız lazım. Fiber kablo çek dediğimiz için firmayı kapatıp gidecek değiller sonuçta

Ha işte şimdi aynı dili konuşmaya başladık. :D

Belçika'dan Almanya'ya, Hırvatistan'dan Londra'ya, İrlanda'dan Almanya'ya, ya da Litvanya'ya hiç fark etmiyor. Nereden bağlanırsa bağlansın ping seviyeleri çok iyi seviyelerde.

Bizde durum nedir biliyor musun?

Ekli dosyayı görüntüle 27667

Yurt içine geniş bant genişliği verin, Yurt dışına bant genişliğini daraltın. Yani x kişi istediği kadar hızlı internet satın alsın. Hangi firmadan alırsa alsın fark etmiyor; Yurt dışı paket gönderimlerinde yukarıdaki o dar alandan geçmek zorunda. Dolayısıyla Yurt içi hızı konusunda firma tercihi yapabilir ama beklentisi alayım online oyunlarda vs ping seviyem aksın gitsin kafasıyla alınacaksa almasın. :D

Bizde diyoruz ki, kullanıcıların parasını alıyorsunuz yurt dışı anlaşmalarınızı para çok gidecek diye yapmıyorsunuz. TV'lerde reklamlar offf dersin ki ışık hızında bağlanıyoruz. Bir ara Turkcell yapmıştı dronelarla reklamlar falan hiçbir yer internetsiz kalmayacak afetlerde bile devreye girecek falan. Gördük depremde millet telefonundan internete bağlanamadı.

Yanlış anlama bu projeye girme demiyorum ama alan çok sıkıntılı bir alan. İnşallah kullanıcıların sesi olursun. Bizde tebrik ederiz. Ne diyeyim.
İstanbul-Frankfurt
1725284203072.png
Brüksel-Frankfurt
1725284231221.png
İstanbul-Londra
1725284318648.png
Atina-Londra
1725284426304.png
Sofya-Londra
1725284561534.png
Avrupaya çıktığınızda da eğer yakın bir ülkede değilseniz gördüğünüz gibi pingler yine aynı.

Ben verilerle konuşmayı çok severim. Siz de seviyorsunuzdur umarım.

Ekli dosyayı görüntüle 27666
Yanlışın olduğunu söylemem seni küçük düşürmek ya da otoriteni sarsmak için değil. Hatalarımızı düzeltirsek kendimizi geliştiririz sonuçta. Hepimiz insanız hatamız olabilir.
Eğer senin gördüğün veride bir sorun yok ise 165. ülkenin hızı 14 mbps gibi bir hız olduğunu düşünürsek Tüm dünyanın hızı ciddi oranda düşmüş fakat Türkiye o kadar çok etkilenmemiş ve hızı düşmesine rağmen sıralaması yükselmiş demektir.

Konuyu açtığımdan beri tek amacım çözüm odaklı olmak. Yapamazsın edemezsin denildiği için bu halde olan bir sektörü olabildiğince verimli şekilde kullanabilmemiz lazım. Belki 33 mbps'lik ortalamamız 43'e çıkacak sadece ama en azından gelişme göstermiş olacağız. Evimizde ofisimizde oturup Dünya sıralamasındaki yerimize bakarak bir yol alamayız.

Sizin de başta dediğiniz gibi "onlara mecbur olduğumuz için adam akıllı yatırım yapmıyorlar". O zaman onlara mecbur olmadığımızı ve kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını onlara hatırlatmamız lazım. Fiber kablo çek dediğimiz için firmayı kapatıp gidecek değiller sonuçta
Twitter'da bu konu çok trend oldu ama
İstanbul-Frankfurt
Ekli dosyayı görüntüle 27668
Brüksel-Frankfurt
Ekli dosyayı görüntüle 27669
İstanbul-Londra
Ekli dosyayı görüntüle 27670
Atina-Londra
Ekli dosyayı görüntüle 27671
Sofya-Londra
Ekli dosyayı görüntüle 27672
Avrupaya çıktığınızda da eğer yakın bir ülkede değilseniz gördüğünüz gibi pingler yine aynı.

Ben verilerle konuşmayı çok severim. Siz de seviyorsunuzdur umarım.

Merak ettim uzak sunucu üzerinden size gelen isteği mi hesapladınız?

Bir bayt, 8 bitten oluşur; 84 bytes = 672 bit. Yani bunu anlamanız için şöyle açıklayayım; 84 karakterlik bir metin boyutudur bu. Tetris online bir oyun olsa, karşı tarafa bir tane uzun çubuk gönderemezsiniz bu verilerle. :D

Amazona, valvesoftware tarafına ping atarak ping ölçmeye çalışıyorsunuz.

Load balancing yapılmayan sunuculara veri atarsanız dünyanın neresinde olursanız olun, isterseniz aynı bölgede olun onların size verdiği cevap süresi kadar cevap alırsınız. User datagram protocol içermeyen sunuculara atılan pinglerle veri testi yapamazsınız. Online oyunlarda işin rengi tamamen değişir. Paketler büyür ve yukarıda verdiğim grafikteki gibi, paketiniz dar bir banttan çıkmayı bekler. İşte bizim ülkemizdeki hizmet sağlayıcıları da böyle hesaplama yapıyor. Biz buna bir mühendis ile bir bilgi işlemcinin farkı diyoruz :D

• Beğen
Tepkiler: Sis
Twitter'da bu konu çok trend oldu ama

Merak ettim uzak sunucu üzerinden size gelen isteği mi hesapladınız?

Bir bayt, 8 bitten oluşur; 84 bytes = 672 bit. Yani bunu anlamanız için şöyle açıklayayım; 84 karakterlik bir metin boyutudur bu. Tetris online bir oyun olsa, karşı tarafa bir tane uzun çubuk gönderemezsiniz bu verilerle. :D

Amazona, valvesoftware tarafına ping atarak ping ölçmeye çalışıyorsunuz.

Load balancing yapılmayan sunuculara veri atarsanız dünyanın neresinde olursanız olun, isterseniz aynı bölgede olun onların size verdiği cevap süresi kadar cevap alırsınız. User datagram protocol içermeyen sunuculara atılan pinglerle veri testi yapamazsınız. Online oyunlarda işin rengi tamamen değişir. Paketler büyür ve yukarıda verdiğim grafikteki gibi, paketiniz dar bir banttan çıkmayı bekler. İşte bizim ülkemizdeki hizmet sağlayıcıları da böyle hesaplama yapıyor. Biz buna bir mühendis ile bir bilgi işlemcinin farkı diyoruz :D
Attığım ping testlerinin gerçeği göstermediğini iddia ediyorsanız eğer. "büyük paketlerden oluşan" online oyunlarda aynı pingi alıyor olmam mantıklı değil. Peki sizin elle tutulur bir veriniz var mı "dar bir banttan" çıkış yapıldığına dair

Ayrıca konumun amacından şaşmasına sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sizden sadece "projem hakkında" öneri, ve ankete vs. katılarak projeme destek olmanızı istediğim halde, Türk internetinin tüm sorunlarını benim konuma taşıyarak "türk internetinden bişey olmaz boşa uğraşma" fikrini empoze etmeye çalışıyorsunuz. "tüm firmaları kullandım hepsinde aynı o yüzden boş ver" dersen
Düzelir mi? Bu kafayla çok zor.
Burada kendi sözünle çelişirsin. Hatta baktığın açıyı biraz daha değiştirirsen kendini de "O kafa yapısına sahip" kişiler arasına dahil etmiş olursun. Yanlış anlama bunları ben söylemiyorum.

Eğer sorun yaşadığında sağlayıcına ticket açıp sorunu bildirip çözülmesini talep ediyorsan bunu daha geniş çaplı yapmak da mümkün. Eğer "yapamazsın, edemezsin, bi bok olmaz" aşamasını geçersek, internetin kalitesini artırmak da mümkün internet fiyatlarının düşmesini sağlamak da mümkün.

Ben elimi taşın altına koydum. Senin de bir çift elin varsa yardıma beklerim.

Sizden sadece "projem hakkında" öneri, ve ankete vs. katılarak projeme destek olmanızı istediğim halde, Türk internetinin tüm sorunlarını benim konuma taşıyarak "türk internetinden bişey olmaz boşa uğraşma" fikrini empoze etmeye çalışıyorsunuz. "tüm firmaları kullandım hepsinde aynı o yüzden boş ver" dersen

Burada kendi sözünle çelişirsin. Hatta baktığın açıyı biraz daha değiştirirsen kendini de "O kafa yapısına sahip" kişiler arasına dahil etmiş olursun. Yanlış anlama bunları ben söylemiyorum.

Eğer sorun yaşadığında sağlayıcına ticket açıp sorunu bildirip çözülmesini talep ediyorsan bunu daha geniş çaplı yapmak da mümkün. Eğer "yapamazsın, edemezsin, bi bok olmaz" aşamasını geçersek, internetin kalitesini artırmak da mümkün internet fiyatlarının düşmesini sağlamak da mümkün.

Ben elimi taşın altına koydum. Senin de bir çift elin varsa yardıma beklerim.

Ayrıca konumun amacından şaşmasına sebep olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Siz konuyu nerelere götürdünüz böyle; Bant genişliğini Net blocksa ookla'ya, caida tarafından bakın, sonuçta veri okumayı biliyorsunuz. Burada bazı şeyleri açıklarım ama konu siyasi tarafa evrilir başımıza iş almayalım ;) Konunun amacının dışına çıkmasına siz sebep oldunuz. Benim ne iş yaptığımı bilmiyor, nasıl bir eğitimim olduğunu bilmiyor ve bu yanlış bu bu doğru diyorsunuz ve ben verilerin kötü olduğunu söyledikçe siz olur mu bakın böyle diyerek laf yetiştiriyorsunuz. yurt dışı sitelere 84 Bytes atarak veri analizi yapıyorsunuz. Halbuki ben sadece Türkiye'de internetin ne kadar kötü olduğunu vurgulamaya çalıştım. Sizde ping dışında hepsine katıldınız ama şimdi konumun amacının dışına çıkardınız diyorsunuz. Yahu ben alt yapı tekel diyorum buradaki o ince ayrıntıyı atlamamanız lazım her şeyi de açık açık yazamıyoruz değil mi? Hiçbir şey bilmiyorsanız girin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
alanına Türk Telekom ve diğer ISS'lerin raporlarını detaylıca inceleyin. Açacağınız projeye tek bir lafım yok, desteklediğimi de söylüyorum. İnşallah başarılı olursunuzda diyorum. Bunları yazmam, internetin kötü olduğunu söylemem sizin projenize destek değil midir? Sanki projeyi sen değil de ben açıyormuşum gibi oldu. Sen yüceltiyorsun ben gömüyorum. Ülkede bir sorun yokmuş biz hakikaten uydurmuşuz. Kusura bakma özür dilerim. Bundan sonra bu konuya tek cevap atmam. Tekrar projenizde başarılar dilerim.

Siz konuyu nerelere götürdünüz böyle; Bant genişliğini Net blocksa ookla'ya, caida tarafından bakın, sonuçta veri okumayı biliyorsunuz. Burada bazı şeyleri açıklarım ama konu siyasi tarafa evrilir başımıza iş almayalım ;) Konunun amacının dışına çıkmasına siz sebep oldunuz. Benim ne iş yaptığımı bilmiyor, nasıl bir eğitimim olduğunu bilmiyor ve bu yanlış bu bu doğru diyorsunuz ve ben verilerin kötü olduğunu söyledikçe siz olur mu bakın böyle diyerek laf yetiştiriyorsunuz. yurt dışı sitelere 84 Bytes atarak veri analizi yapıyorsunuz. Halbuki ben sadece Türkiye'de internetin ne kadar kötü olduğunu vurgulamaya çalıştım. Sizde ping dışında hepsine katıldınız ama şimdi konumun amacının dışına çıkardınız diyorsunuz. Yahu ben alt yapı tekel diyorum buradaki o ince ayrıntıyı atlamamanız lazım her şeyi de açık açık yazamıyoruz değil mi? Hiçbir şey bilmiyorsanız girin
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
alanına Türk Telekom ve diğer ISS'lerin raporlarını detaylıca inceleyin. Açacağınız projeye tek bir lafım yok, desteklediğimi de söylüyorum. İnşallah başarılı olursunuzda diyorum. Bunları yazmam, internetin kötü olduğunu söylemem sizin projenize destek değil midir? Sanki projeyi sen değil de ben açıyormuşum gibi oldu. Sen yüceltiyorsun ben gömüyorum. Ülkede bir sorun yokmuş biz hakikaten uydurmuşuz. Kusura bakma özür dilerim. Bundan sonra bu konuya tek cevap atmam. Tekrar projenizde başarılar dilerim.
Ben diyorum ki altyapı tekelse tekel. Elimizdekinden en iyi şekilde faydalanmak için adım atalım. Siz diyorsunuz ki altyapı zaten tekel bu kafa yapısı varken bişey değişmez.
"internet kötü" diyerek sadece eleştirmek bir yere getirmiyor bizi. 'Sokak ropörtajında koyun gütmenin kötü olduğunu söyleyip sandığa gidince çobanı muhtar seçersek' hayatımızda hiç bir şey değişmez. Aynı şekilde sadece eleştirmekle hiçbir yere varamayız. Birlik olup çözüm üretmemiz gerek.

Örneğin Xenforo gen tr neden kuruldu? Xenforo yazılımı hakkında türkçe bir yardımlaşma platformu yoktu. Bu konuda deneyimli olan kişiler birleşti ve platformu kurdu.

Yoksa şey mi yaptınız? Xenforo'ya mail atıp "neden türkçe bir destek forumunuz yok ki?" mi yazdınız? Hayır bunu yapmadınız. Elinizi taşın altına koyup bu platformu kurdunuz. Ve Türkiye'deki xenforo kullanıcıları tarafından desteklenerek büyüdünüz.
Sorun var. Çözmek isteyen birisi var. Çözüm için destek arıyor. Destek gelirse başarılı olabilir. Başarılı olursa bir çok insan rahat edecek. Benim projemin xenforo.gen.tr'den farkı nedir? Konunun Türkiye olması mı?

Burada çok bir şey istemiyorum. Gelip benimle birlikte projeyi duyursun ya da projeyi finanse etsin gibi bir talebim yok.

Sadece foruma girip ankete katılıp, sorun yaşadığında gelip konu açmasını istiyorum.

hayırlı olsun nokta atışlı konuya odaklanma. Konusu açılmışken bende dile getireyim bari.

Superonline kullanıyorum 1 yıl oldu sanırım. 2 ay öncesine kadar iyiydik ne olduysa 2 ay önce ping değerlerinin tavan yapmasıyla ve internet hızının videolarda buzlanma yapacak seviyelere getirmeye başladı. 360px bile daha iyi video izlettirir o derece.

7-8 müşteri hizmetleri aramasıyla 2-3 defa da teknik ekibin gelmesiyle hiçbirşey yok deyip çekip gitmesiyle sorunu halen çözemedik :D 2. hindistan ülkesi diyerek artık yıldım ve uğraşmaktan sıkıldım. :D

Artık hiçbir şekilde bu ülke de asla ve asla şu saatten sonra olumlu şeyler düşünmüyorum. İnancım kesin olarak tamamen koca bir 0. Şimdi konu siyasiye dayanacak ama üzgünüm maalesef 24 yıldır ülkenin bitişini herkes oturup elinde çekerdekleriyle izledi.

Güzelim ülkeyi hindistan pakistan yaptılar resmen. İnsan kendi ülkesinden soğur mu ? Evet beyler kimse kusura bakmasın. Bizzat Türkiye'den soğudum. Vatan millet sakarya sloganı bitti. Ülkeyi artık içeriden bitirmek için yemin etmişler gibi..

Suriyelisi afganı iranlısı ıraklısı bu ülkenin nimetlerinden çok çok rahatça faydalanırken kendi vatandaşlarımız açlıkla cebelleşiyor. Böyle bir düzen kesinlikle Türkiye tarihinde yaşanmamıştır... 30 sene önce bile !

Son demleri yaşıyorum ülke de. Yılbaşından sonra ne olur diye bir gözlem yapma kararı aldım. Muhtemel hayırlısı ile yurtdışı yolları görünmekte. Herkes istediği hayatı dilediği gibi yaşar umarım.. Hepinizin hakkında hayırlısı..

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri