Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güncel Hosting makine değişimi sonrası (taşınma) forum için oluşan hata ve çözümü

Bu sorun halen çözme ulaştırılamamıştır!

VasY

xFanatik
XGT Onaylı
Kullanıcı
Geçen günlerde hosting firması veri merkezini değiştirdi.. Siteye ulaşım kapalıydı.. Sonra düzeldi tabi.. Ama benim sitemde sorun oluştu.. Çözümü bilsem'de hallede'bileceğim bir'şey olsada bu durumu onaylı şekilde paylaşım.. Ön bilgi alarak halletmek istiyorum..

Konu açtığımda gönder dediğim'de sunucuda bir hata oluştu diyor.. Ama yan sekmeden siteyi açtığımda konu gönderiliyor..
Tabi bu hoşumuza gitmeyecek bir hata..

Panel'den hatayı görüntülediğimde..

Kod:
     XF\Db\Exception: MySQL statement prepare error [145]: Table './forumjzb_nesly/xf_search_index' is marked as crashed and should be repaired src/XF/Db/AbstractStatement.php:230

Bildirimini alıyorum anlık olarak..

Yanlışım yoksa sear_index tablosunun onarımını yap diyor onar diyor veya onarırken hata oluştu diyor..

Bunu onarmayla hallederiz'de .. Benim anlam veremediğim.. Geri yedeklerden yüklenen bir hosting burada neden hata çıkarıyor durup dururken.. Böyle hata olma ihtimali sadece taşınma yüzünden mi? Bu arada hostingi ben taşımadım hosting kendi veri merkezini başka bir veri merkezine taşıdı..

Özetle çözüm önerisi?
Diğer bir sorum'da Geri yedeklerden yüklenen bir hosting burada neden hata çıkarıyor durup dururken..

Çözümü'de yazayım ben diğer soru olan hostingin kendi içinde olan taşınmasından dolayı neden oluyor diye sorayım.. Onuda cevaplarım şimdi bu yazı altında ama yinede neden kulkanıcıya zarar veriyorlar... Neyse..

Search index tablosunu onarmayla komut ile uğraşmayın direk boşaltın.. Zaten zamanlanmış görevler onu yeniden 3 gün sonra oluşturacaktır.. Hata ve sorun böyle giderilir..

Bu hata her sitenin başına gelmez.. Hatanın nedeni hosting ve sizin zamanlanmış görevlerin çalışmasıyla alakalı..

Zamanlanmış görevlerde çalışması gereken temizleme işlenleri hostingin kendi içinde taşınma zamanına denk gelmesinden dolayı.. Saatlik temizlikler v.s gibi araçların durması ve hosting aktif olduğunda sıfırdan bir zamanlama ayarlandığı için iş yükünün artmasından dolayı bu hata durup dururken meydana gelir.. Hosting orta ölçekli bir yapıdaysa üst üste gelen cron işleri sitenizin geçici olarak bu tür hatalar almasına neden olur..

Merhabalar VasY VasY
Başlıktada belirttiğin gibi hosting ,sunucu değişimlerinde bu tarz durumlar olur. Neden olur?
Bir sunucu işletim sistemi değişmesi demek sıfırdan kurulması bütün ayarlarının optimizasyon ve konfigürasyonlar dahil baştan
yapılması demek. Aynı şekilde sunucuya güncelleme yapılması hat değişimleri hdd değişimleri ve sayılabilicek
bir sürüm sunucu taraflı etken var. Sabit duran bir sistemin zaten hata verme ihtimalı çok düşüktür.
Bütün ayarları yapılmış bir sunucu güncellemeler dahilinde zaten stable çalışır duruma geliyor.
Müdahale edildiği an problem olma ihtimali çok yüksektir. BU yüzden her zaman deriz bir güncelleme yaparken veya değişiklik
yedekli çalışmak çok önemli.

Bu yukarıdaki yaşadiğiniz sorunda değişen sunucu sisteminden sonra veri tabanı taraflı yeniliklerden sebep hata aldınız. hatalı tabloyu boşaltıp. Xenforo panelinden yeniden yapılandır alanından arama ayarlarınızı baştan oluşturduğunuz anda direk sisteminiz yine stable çalişir ve hata vermez.

Merhabalar VasY VasY
Başlıktada belirttiğin gibi hosting ,sunucu değişimlerinde bu tarz durumlar olur. Neden olur?
Bir sunucu işletim sistemi değişmesi demek sıfırdan kurulması bütün ayarlarının optimizasyon ve konfigürasyonlar dahil baştan
yapılması demek. Aynı şekilde sunucuya güncelleme yapılması hat değişimleri hdd değişimleri ve sayılabilicek
bir sürüm sunucu taraflı etken var. Sabit duran bir sistemin zaten hata verme ihtimalı çok düşüktür.
Bütün ayarları yapılmış bir sunucu güncellemeler dahilinde zaten stable çalışır duruma geliyor.
Müdahale edildiği an problem olma ihtimali çok yüksektir. BU yüzden her zaman deriz bir güncelleme yaparken veya değişiklik
yedekli çalışmak çok önemli.

Bu yukarıdaki yaşadiğiniz sorunda değişen sunucu sisteminden sonra veri tabanı taraflı yeniliklerden sebep hata aldınız. hatalı tabloyu boşaltıp. Xenforo panelinden yeniden yapılandır alanından arama ayarlarınızı baştan oluşturduğunuz anda direk sisteminiz yine stable çalişir ve hata vermez.
Tam makale tarzında açıklama giriyorken baktım aynı konu içerikli açıklaman geldi.. Teşekkür ederim katkın için.. Ben çözdüm'de bunun bir kaç yerde benzer konusunu görmüştüm sorun olarak.. Buraya bir faydam olsun diye girmek istedim.. Konuya ilgi göstereceğini tahmin etmiştim.. Teşekkür ederim..

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.