Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Google Sonuçlarda Sanırım Sorunum Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PvPSw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu sorun verilen destek sayesinde çözüme ulaştırılmıştır.

PvPSw

xFanatik
SMS onaylı
Kullanıcı
Destek istenen forum
https://www.sroturk.com
Zaten az olan konulardan bir çoğunu kendim yazdım özgün olsun diye ama googlede arattığımda ya hiç görünmüyorlar, ya çok çok alt sıralardalar yada konu başlığı değilde etiket ile görünüyorlar. Sanırım SEO ayarlarında yada başka bir yerde yanlış yaptım..
Örneğin sırf özgün ve popüler bir konu olsun diye "Tanju Özcan Köpekler ile anlaştı" başlıklı konu ekledim.. Googleden arattığımda
1722187852573.webp eklediğim kelimeyle öne çıkıyor, konu başlığı ise sıralamaya bile girmemiş.. Yanlışım nerde acaba ? Buna benzer birçok özgün konu yazdım 1,5-2 ay gibi süre geçti evet aramalarda çıkan konular var ama bence yeterli değil
SEO ayarları benim çok önem verdiğim bir konu ve daha öncede ücretli destek konuları açmıştım tekrar açmayayım
Var mı sitenin index sorunlarını inceleyip düzenleyecek bir uzman ?

Çözüm
Bu tür bir sorunla karşılaşmanızın birkaç olası nedeni olabilir. SEO'nun birçok bileşeni vardır ve her biri içeriğinizin Google'da nasıl sıralandığını etkileyebilir. İşte dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

1. Anahtar Kelime Araştırması ve Kullanımı​

• Anahtar Kelime Araştırması: İçeriğiniz için doğru anahtar kelimeleri seçmek çok önemlidir. Anahtar kelimenizin rekabet düzeyini ve aranma hacmini kontrol edin. Belki de "Tanju Özcan Köpekler ile anlaştı" başlığı çok spesifik olabilir ve yeterli aranma hacmi olmayabilir.
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu: İçeriğinizde anahtar kelimeleri doğal bir şekilde kullanın. Aşırı anahtar kelime doldurma (keyword stuffing) Google tarafından cezalandırılabilir.

2...​

Bu tür bir sorunla karşılaşmanızın birkaç olası nedeni olabilir. SEO'nun birçok bileşeni vardır ve her biri içeriğinizin Google'da nasıl sıralandığını etkileyebilir. İşte dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:

1. Anahtar Kelime Araştırması ve Kullanımı​

• Anahtar Kelime Araştırması: İçeriğiniz için doğru anahtar kelimeleri seçmek çok önemlidir. Anahtar kelimenizin rekabet düzeyini ve aranma hacmini kontrol edin. Belki de "Tanju Özcan Köpekler ile anlaştı" başlığı çok spesifik olabilir ve yeterli aranma hacmi olmayabilir.
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu: İçeriğinizde anahtar kelimeleri doğal bir şekilde kullanın. Aşırı anahtar kelime doldurma (keyword stuffing) Google tarafından cezalandırılabilir.

2. Başlık ve Meta Açıklamalar​

• Başlık Etiketi (Title Tag): Başlık etiketinizin çekici ve anahtar kelime içermesi gerekiyor. 60 karakteri geçmemeye özen gösterin.
  • Meta Açıklama: Kullanıcıları tıklamaya teşvik edecek özgün ve bilgilendirici meta açıklamalar yazın. 155 karakteri geçmemeye çalışın.

3. İçerik Kalitesi ve Uzunluğu​

• Özgün ve Kaliteli İçerik: Google, kaliteli ve kullanıcılar için değerli içerikleri ödüllendirir. İçeriğinizin derinlemesine bilgi sunduğundan emin olun.
  • İçerik Uzunluğu: Daha uzun içerikler genellikle daha iyi performans gösterir. Ancak, kaliteyi düşürmeden içerik uzunluğunu artırmaya çalışın.

4. Görseller ve Multimedya​

• Dosya Adları: "1722187852573.webp" gibi anlamsız dosya adları yerine, anahtar kelime içeren dosya adları kullanın.

5. Teknik SEO​

• Sayfa Hızı: Sayfa yüklenme hızınızı optimize edin. Hızlı yüklenen sayfalar, kullanıcı deneyimini iyileştirir ve Google sıralamalarında avantaj sağlar.
  • Site Haritası ve Robots.txt: Google’ın sitenizi taramasını kolaylaştırmak için site haritası (sitemap.xml) ve robots.txt dosyalarınızı kontrol edin.

6. Backlinkler ve Sosyal Sinyaller​

• Backlinkler: Güvenilir ve otoriter sitelerden gelen backlinkler, Google sıralamalarınızı iyileştirir. İçeriğinizi diğer sitelerde paylaşarak backlinkler elde etmeye çalışın.
  • Sosyal Medya: İçeriğinizi sosyal medya platformlarında paylaşarak daha fazla görünürlük kazanın.(Reddit, Linkedin, Twitter, Facebook vs. vs. vs.)

7. Google Search Console​

• İndeksleme Sorunları: Google Search Console kullanarak indeksleme sorunlarını tespit edin ve çözün. Bu araç, hangi sayfaların indekslendiğini ve hangilerinde sorun olduğunu gösterir.
  • Analiz: Google Search Console ve Google Analytics kullanarak trafiğinizi ve kullanıcı davranışlarını analiz edin. Bu, hangi içeriklerin iyi performans gösterdiğini ve hangi alanlarda iyileştirme yapmanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olur.

Son olarak bir kaç örnek link vereceğim. Bu şekilde konular açmaktan kesinlikle kaçının. İçerik yok, aşırı düşük içerikleri açmanız gereksiz yükten başka birşey değil.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
( Mesela bu konunun içeriği yalnızca bir koddan ibaret )
( Çok kısa bir içerik, içeriklerinizi konunun dışına çıkmadan genişletmeniz gerekiyor mesela konu içeriğinde ki görselin adı
"download-png" bu da çok yanlış. )
( Çekiliş sonucu konunuz yalnızca görsel ve videodan ibaret. Bu konu içeriklerini doldurmalısınız )

Ek olarak rota ayarını yapsaydınız keşke

"siteadi.com/threads/" yerine "siteadi.com/konu/" daha uygun olurdu. Tabi seçim sizin.

İlk izlenimlerim bu şekilde.
Sitenize kıymet veriyorsanız, bunu göstermelisiniz.

Çözüm
Hocam seo ve ilk ayarları, anahtar kelimeleri defalarca birçok kaynaktan okudum, bu işlerde yabancı da değilim ama xenforo da yeni sayılırım. Acaba kurulumda mı yanlış yaptım, kelimeleri yanlış yerlere mi yazdım artık tereddüt etmeye yada nerde yanlış yaptım düşünmeye başladım.. Forumum sektöründe olmayan ve özel yazdırdığım özellikler barındırıyor. Yani çok önemsediğim bir site. Sonradan düzeltmelerle uğraşmak yerine henüz yolun başındayken sağlam temeller üzerine kurulup ilerlesin istiyorum. Eklediğim her görsel bile anahtar kelimelerden isimlerle ekleniyor

Hocam sitedeki tüm görselleri kontrol etsem bir çok eksik çıkar örneğin şu görselin dosya adına bakar mısınız.

Ya da bunun

Ya da bunun

Yukarıdaki yazımda da belirttiğim üzere siteniz google da öne çıkmaya değer değil.

İçerik > Görsel Optimizasyon > Hız Optimizasyon > Sosyal Paylaşım ve Backlink

Bunlara önem verirseniz emeğinizin ekmeğini yersiniz.

Zaten az olan konulardan bir çoğunu kendim yazdım özgün olsun diye ama googlede arattığımda ya hiç görünmüyorlar, ya çok çok alt sıralardalar yada konu başlığı değilde etiket ile görünüyorlar. Sanırım SEO ayarlarında yada başka bir yerde yanlış yaptım..
Örneğin sırf özgün ve popüler bir konu olsun diye "Tanju Özcan Köpekler ile anlaştı" başlıklı konu ekledim.. Googleden arattığımda
Ekli dosyayı görüntüle 27226 eklediğim kelimeyle öne çıkıyor, konu başlığı ise sıralamaya bile girmemiş.. Yanlışım nerde acaba ? Buna benzer birçok özgün konu yazdım 1,5-2 ay gibi süre geçti evet aramalarda çıkan konular var ama bence yeterli değil
SEO ayarları benim çok önem verdiğim bir konu ve daha öncede ücretli destek konuları açmıştım tekrar açmayayım
Var mı sitenin index sorunlarını inceleyip düzenleyecek bir uzman ?

Otomatik İndexlenme sistemimiz sayesinde konuların hızlı şekilde google'da listelenir

Hocam sitedeki tüm görselleri kontrol etsem bir çok eksik çıkar örneğin şu görselin dosya adına bakar mısınız.

Ya da bunun

Ya da bunun

Yukarıdaki yazımda da belirttiğim üzere siteniz google da öne çıkmaya değer değil.

İçerik > Görsel Optimizasyon > Hız Optimizasyon > Sosyal Paylaşım ve Backlink

Bunlara önem verirseniz emeğinizin ekmeğini yersiniz.
Hocam bunlar foruma örnek konu teşkil etsin diye uluslararası güvenilir ve benzer bir siteden aldığım konular. Daha önce de yazmıştım sayısı fazla değildir 10-15 konu ancak vardır. Diğerleri kendi yazdıklarım ve resim isimlerine özellikle dikkat ederim image sitemap için.. Yani sorun sadece resim isimleri olmamalı

Otomatik İndexlenme sistemimiz sayesinde konuların hızlı şekilde google'da listelenir
Hocam benim haritalarda sorunum yok her gün sitemap atıyorum. Benim derdim başka birşey olmalı

Hocam bunlar foruma örnek konu teşkil etsin diye uluslararası güvenilir ve benzer bir siteden aldığım konular. Daha önce de yazmıştım sayısı fazla değildir 10-15 konu ancak vardır. Diğerleri kendi yazdıklarım ve resim isimlerine özellikle dikkat ederim image sitemap için.. Yani sorun sadece resim isimleri olmamalı
Hocam yukarıda onlarca sebep sıraladım. Yalnızca resim isimleri değil ki.

Konu içerikleriniz dolu dolu mu?
Konu içeriklerinde gerekli anahtar kelimeler var mı?
Konu içeilerinde görsel var mı ?
Konular sosyal sitelerde paylaşılıyor mu ?
Site otoritesi için backlink alıyor musunuz ?

Hocam benim haritalarda sorunum yok her gün sitemap atıyorum. Benim derdim başka birşey olmalı
Hocam ben de her gün sitemap atıyordum.
1722191050403.webp
Hangi tarihte indexleme sistemine geçtiğimi tahmin edebilir misiniz?
Evet doğru tahmin 25- 26 Hazirandan sonra

1722191156971.webp

Böyle bir konuyla bile ilk 15'e girebiliyorum. Ki bakarsak birebir aynı başlıkla milyonluk hit alan sayfalarda açılmış onlarca konu var. Buna rağmen sıralamam üstlerde.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri