Merhaba Xenforo kullanıcıları,
Forumunuzu farklı dillere çevirmek istiyorsanız, bu rehber tam size göre! Özellikle uluslararası bir kullanıcı kitlesine hitap ediyorsanız, forumunuzu birden fazla dilde sunmak, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde artıracaktır.
Bu işlemi kolayca gerçekleştirebilmeniz için sizlere GTranslate hizmetini öneriyorum. GTranslate sayesinde forumunuzu dilediğiniz gibi farklı dillere çevirebilir, bayrak ikonlarıyla süsleyebilir veya farklı çeviri seçenekleri sunabilirsiniz.
Not : Gtranslate sitesi ile hiç bir alakam yoktur. daha önce burada açılan bir konu üzerine bu hususta bilgi isteyen arkadaşlar rehber niteliğinde olması amacı ile konuyu açıyorum.
Forumunuzu farklı dillere çevirmek istiyorsanız, bu rehber tam size göre! Özellikle uluslararası bir kullanıcı kitlesine hitap ediyorsanız, forumunuzu birden fazla dilde sunmak, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde artıracaktır.
Bu işlemi kolayca gerçekleştirebilmeniz için sizlere GTranslate hizmetini öneriyorum. GTranslate sayesinde forumunuzu dilediğiniz gibi farklı dillere çevirebilir, bayrak ikonlarıyla süsleyebilir veya farklı çeviri seçenekleri sunabilirsiniz.
Not : Gtranslate sitesi ile hiç bir alakam yoktur. daha önce burada açılan bir konu üzerine bu hususta bilgi isteyen arkadaşlar rehber niteliğinde olması amacı ile konuyu açıyorum.
GTranslate Kullanarak Forumunuzu Çevirin
GTranslate, hem ücretsiz hem de ücretli versiyonlarıyla çeşitli özellikler sunan bir araçtır. Ücretsiz versiyonunda temel çeviri özelliklerine sahip olurken, ücretli versiyonlarında çok daha gelişmiş seçeneklere ulaşabilirsiniz.İşlem Adımları:
- GTranslate Widget’ını Seçin
- İlk adım olarak
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
- İlk adım olarak
- Dillerinizi Belirleyin
- Hedeflediğiniz dilleri seçin. İster sadece birkaç dil, ister çok dilli bir seçenek sunabilirsiniz. Dilediğiniz dil kombinasyonunu ayarlamak tamamen sizin elinizde.
- Widget Seçeneklerini Ayarlayın
- Bayraklı, yazılı, büyük, küçük gibi widget ayarlarını isteğinize göre yapılandırın. Forumunuzun tasarımına en uygun olanı seçmek için farklı seçenekleri deneyebilirsiniz.
- Gerekli Alanları Doldurun
- Tüm gerekli adımları tamamladıktan sonra, size özel oluşturulmuş olan kodu alın.
- Kodu Xenforo’ya Ekleyin
- Aldığınız kodu PAGE_CONTAINER şablonuna eklemeniz gerekiyor. Bu, çeviri widget'ının forumunuzda doğru şekilde çalışmasını sağlayacaktır.