Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Forum açmayı düşünüyorum

Forum açmayı düşünüyorum kararsızım ne açsam bilmiyorum önerisi olan veya ortak arayan
Özelden yaşınızı ve kendinizi tanitan bilgileri gönderirmisiniz. Bir forum sitem var ben vakit ayiramiyorum. Uygun ücret ile satabilirim veya sizi ortak edebilirim.

Forum Açmadan Önce Kendinize Sormanız Gereken Sorular

1. Sadece Forum Açmak İçin mi Açıyorsunuz?

Eğer sadece "bir forumum olsun" diye açıyorsanız, muhtemelen uzun vadede başarılı olamazsınız. Forum yönetimi ciddi bir emek, zaman ve strateji gerektirir. Bu yüzden amacınızı net bir şekilde belirlemelisiniz.

2. Hedefiniz ve Vizyonunuz Nedir?

Bir forum açmadan önce şu sorulara cevap vermelisiniz:
✅ Forumu hangi kategori veya niş üzerine açıyorum? (Örneğin: Teknoloji, oyun, sağlık, yazılım, otomotiv vs.)
✅ Bu alanda yeterince bilgim var mı? (Bilginiz ve tecrübeniz doğrultusunda içerik üretmek önemlidir.)
✅ Rakip forumlar var mı? Varsa onlardan nasıl farklı olabilirim?

Özetle, forumunuz bir hedef kitleye hitap etmeli ve kendine özgü bir kimliği olmalıdır.

3. Forumda Trafik ve Üyeleri Nasıl Çekeceksiniz?

✅ Özgün ve dikkat çekici içerikler üretmek: İnsanlar, forumunuza değerli içerik bulmak için gelir. Kopya veya sıradan içerikler, uzun vadede ilgi çekmeyecektir.
✅ SEO çalışmalarına önem vermek: Arama motorlarında üst sıralara çıkmanız için SEO kurallarına uygun, kaliteli içerikler paylaşmalısınız.
✅ Sosyal medyayı aktif kullanmak: Forumunuzun tanıtımını yapmak için Twitter, Instagram, Facebook, YouTube, Reddit, Discord gibi platformları kullanmalısınız.
✅ Konulara yorum almayı teşvik etmek: Forumlarda en önemli şey etkileşimdir. Kullanıcıların tartışmaya katılmasını sağlamak için ilgi çekici ve interaktif içerikler üretmelisiniz.

4. Ekibiniz Var mı?

Forum yönetimi tek başına yürütülebilecek bir iş değildir. İyi bir ekip olmadan büyümek zordur. Şu sorulara yanıt vermelisiniz:
✅ Moderatör ekibiniz var mı? (İçerikleri düzenleyecek, forum kurallarına uymayan mesajları kontrol edecek kişiler gerekli.)
✅ Teknik destek sağlayacak biri var mı? (Forumda teknik sorunlar çıktığında müdahale edebilecek bir yetkinliğe sahip misiniz?)
✅ Topluluğu yönetecek birisi var mı? (Forum içinde tartışmaları yönlendirecek, üyelerle iletişimi sağlayacak biri olmalı.)

ÖNEMLİ: "Forum açayım, moderatörleri zamanla bulurum" düşüncesi artık geçerli değil. Çünkü günümüzde 400-500 TL bütçesi olan herkes bir forum açabiliyor. Fakat önemli olan açmak değil, sürdürülebilir bir sistem kurmak.

5. Gelen Kullanıcıyı Nasıl Geri Getirebilirsiniz?

Bir kullanıcının foruma ilk kez girmesi önemlidir ama daha önemlisi onu tekrar tekrar geri getirebilmektir. Bunun için:
✅ İlgi çekici, güncel içerikler üretmelisiniz.
✅ Forumda aktif tartışmalar olmalı ki, kullanıcılar tekrar girip tartışmaları takip etsin.
✅ Etkinlikler, yarışmalar veya özel içerikler sunarak üyelerin ilgisini çekmelisiniz.
✅ Güvenilir bir ortam oluşturmalısınız. (Toksik tartışmalar, spam ve troll içeriklere izin verirseniz insanlar forumdan uzaklaşır.)

6. İyi Bir Forum Yöneticisi Olabilir misiniz?

Son olarak kendinize şu soruyu sormalısınız:
✅ Forum yönetimi konusunda bilgili miyim? (Eğer deneyiminiz yoksa, forum yönetimi hakkında makaleler okuyarak veya küçük projelerle deneyim kazanabilirsiniz.)
✅ Düzenli olarak zaman ayırabilir miyim? (Forum yönetimi, günlük olarak ilgilenmeniz gereken bir iştir.)
✅ İnsanlarla iyi iletişim kurabilir miyim? (Forum yöneticisi olarak üyelere karşı sabırlı, anlayışlı ve yönlendirici olmalısınız.)

Eğer tüm bu sorulara "evet" cevabını veriyorsanız, forum açmak için doğru bir adım atabilirsiniz. Aksi takdirde, başlamadan önce daha detaylı bir plan yapmalısınız.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri