Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Forumdan daha fazla yararlanmak için, profilinizi telefon numaranız 📱 ile doğrulayın ve daha ayrıcalıklı olun 😉
    Daha fazla bilgi!

ip ucu En ideal şekilde Xenforo TEMA Kurulumu, Upgrade ve Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar,

Bu konumuzda yeni öğrendiğim ve test ettiğim kadarı ile “Tema kurulumu” ile ilgili en ideal yöntemi sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Forumda belki bununla ilgili paylaşımlar mevcuttur ama ben bulamadım.

Aslında bu yazım Xenforo official sitesinde paylaşılan şu konunun bir nevi özeti şeklinde.

Proper Theme Installation, Upgrading, and Usage

Bu arada yanlışım / eksiğim var ise, benden daha deneyimli siz arkadaşlarımın düzeltmesini özellikle rica ederim. Böylece yanlış bilgi paylaşmamış oluruz.


Amaç : Tema Güncellemeleri sırasında (veya Server arasında tema taşıma aşamalarında) özelleştirdiğimiz temalarımı kaybetmemek

Neye Dikkat Etmeli : Bunun için 1. Kural, Default tema dahil, kurduğumuz hiç bir temanın Master teması üzerinde kesinlikle düzenleme yapmıyoruz.

Örnek : Xenforo Default teması üzerinde özelleştirme yapmak istiyorum. Bir de satınaldığım “ABC” teması var. Bu tema üzerinde farklı iki renklere sahip “ABC-Siyah” ve “ABC-Mavi” şeklinde iki özel tema oluşturmak istiyorum.

Şimdi tavsiye edilen şöyle bir yapı oluşturmak :

- Default Tema (Xenforo Default Teması. Kesinlikle dokunmuyoruz)
--- Default- Özel (Burası bizim ana temamız- CHILD)

- ABC Teması (Yazılımcı firmanın Ana teması. Buna kesinlikle dokunmuyoruz)
--- ABC Teması – OZEL (Burası bizim ana temamız- CHILD)
------ ABC- Siyah (Siyah Temamız- CHILD)
------ ABC- Mavi (Mavi Temamız- CHILD)

Hedef olarak şöyle bir yapı kurmaya çalışıyoruz.

Tema_01.jpg

Şimdi bunu yapıyı nasıl kurduğumuzu açıklama çalışalım.
  • Öncelikle ABC temasını kuruyoruz.
  • Sonra ilk Child temamızı “Tema Ekle” tuşuna basarak tanımlıyoruz.
CHILD Tema Yaratma :
“Tema Ekle” butonuna tıklayarak şu şekilde “ABC-Ozel” şablonu oluşturuyoruz.

Tema_02.jpg

“Tema Ekle” butonu tıklayarak şu şekilde “ABC Siyah” şablonu oluşturuyoruz.

Tema_03.jpg

Artık yapımızı oluşturduğumuza göre “ABC Siyah” şablonu üzerinde tema renkleri ile ilgili her türlü değişikliği yapabiliriz.

Eğer yapacağım değişiklik hem “ABC Siyah” hem de “ABC Mavi” etkileyecek ise bu sefer bu şablon değişimi “ABC Ozel” üzerinde yapıyorum. Bu değişiklik hem Siyah hem de Mavi temamız etkilemiş oluyor.

Peki yaptığımız bu “ABC – Siyah” temamızı nasıl EXPORT ederiz :

Temamızı sağ tarafında bulunan ok işaretini tıklayarak “INDIR” seçiyoruz ve şu şekilde Export ediyoruz

Tema_04.jpg

Tema_05.jpg

Şimdide başka bir server taşıdığımız “ABC-Siyah” temamız IMPORT edelim.

Sağ üst köşede bulunan “YÜKLE” butonuna basıyoruz ve elimizdeki .xml dosyasını seçerek hangi temanın CHILD olacaksa onu belirtiyoruz.

Tema_06.jpg

Tema_07.jpg

Artık upgrade sonrası özel temalarımızın bozulmasını düşünmemize gerek kalmadı.

İnşallah birilerinin işine yarayan faydalı bir konu olmuştur.

Eksiğimiz, hatamız var ise afola :)
 
Burda olan tek satır bir bilgi bile mutlaka birilerinin işine yarar emin ol ;) . Ellerine emeğine sağlık teşekkürler...
 
Elinize, kafanıza sağlık hocam.. Sormak istediğim Bağımsız tema olarak indir kısımı.. Anladığım buraya tıklamıyoruz.. Bunu açar mısın lütfen.. Tıklarsak ne olur, tıklamaz isek? Bir de alt-tema oluşturduk ve onun da alt temasını oluşturduk.. Şu an kafam yorgun tam nedenini anlayamadım hocam :) ..

Gerçekte nyaralı bilgiler, hizmet, teşekkürler :) ..
 
ABC_Ozel üzerinde mi upgrade yapacağız yeni güncelleme gelirse yoksa ''ABC Siyah'' ve ''ABC Mavi'' üzerinden mi? Sanırım FTP dosyasında görünmüyor alt temalar zaten üzerine yazılmayı kastettim yani yeni yükseltmek XML dosyasını alt temalar üzerine yüklemek yapılıyordu. Daha doğrusu sanırım burada alt temanın alt teması olan ''ABC Siyah'' ve istersek ''ABC MAvi'' alt-alt-temalarına update XML yi üzerine yüklüyoruz.. ABC hiç ellenmeyecek anladım yazınızdan. Sonra şablonları birleştiri ABC_Ozel üzerinden yapacağız mı ki nasıl olacak bilmiyorum şu an. Ben Child (Alt-Tema) oluşturdum, sizin dediğinize göre Alt temanında mı alt temasını oluşturacağım sizin yaptığınız gibi? ABC_Ozel'de şablon değişikliklerini yapacağım sonra birleştir yapacağım.. Otomatik birleştire tıkladığımda ABC'deki şablonları mı birleştirecek? Öyle olursa ABC_Ozel'dekiler gider ama sanırım. Alt temanın alt temasında güncelleme tek tek yapılacak yani upgrade, yükseltmek, yukarıda yazdığım gibi.. Yani ''ABC Siyah'' ve ''ABC Mavi'' temalarına... Gerçi şablonları birleştirin dendiğinde fazla şablonları silmiyor olabilir sistem ve ABC temasında şablon eksik ise ve Alt-Tema(Child) ABC_Ozel'de fazla şablon olduğundan nları ekleyebilir ama bunlar benim zannım.. Cevabı siz vereceksiniz umarım..

Bu konuları siz biliyorsunuz, çerez gibi geliyordur ama sıfırdan başlayanlar için çok önemli şeyler bunlar.. Cevap verirseniz seviniriz :) .. Okulda zeki olduğumdan sanırım, hoca aman bunu mu soruyor, ben biliyorum çok basit asıl şunu açıklayayım diye başka şey anlatırdım :D, hocam bildiğimi anladı bir gün ve beni uyarmıştı :p:cool:;);):):) ..

Benim anladığım bu yöntemle ana temayı saklamış oluyoruz forumumuzda. Değişiklikler bir alt temada yapılıyor ve alt temanın alt teması ile şablon birleştir yapılıyor. Benim anlamadığım kısım burası. Tekrar yazayım, Update(Yükseltmek, güncelleme)'de hangi tema üzerine yüklüyoruz ki bence ''ABC Siyah'' ve ''ABC Mavi'' üzerinedir bu kısımda update yapmak istiyorsak ki bu işin kolay kısımı anlamak olarak. Sonra şablonları birleştir kısımı öğrenmek istiyorum yani ABC teması ile şablonları otomatik birleştirirse yapılan emek boşa gitmiş olur çünkü onu hiç ellemeyin dediniz ve ilerideki değişimler ABC_Ozel'de olmuşsa değişim olmayacak mı, olacak mı?

Yazıyı çok tekrar okudum ama bu kısıma cevap bulamadım. Boş mesaj yazmak için yazmıyorum eğer boş cevap olarak görüyorsanız silebilirsiniz ama yararlı bir mesaj olduğunu düşünüyorum.. Mesaj kasacak olsam instagram ve daha başka daha seo ile yoğun ortamlar var ve oralarda şu an için yazmıyorum, ilerde inşallah.. Forumun yazılımcısı gibi oldum yakında yazılımcı da olacağım forum açtıktan sonra :D bu gidişle.. Çünkü bilmek zorundayım çok ayrıntı ve olay çıkıyor..

İyi günler, selametle :) ..
 
Tema güncellemesi sadece parent-ana tema üzerine yapılır. Benim örnekte ana tema nedir peki ? ABC Teması
Dolayısıyla tema güncellemesi sadece ABC Temasına yapılır.

Bizim tema ile yapacağımız tüm özelleştirmeleri ise duruma bağlı olarak ilgili Child-alt temada yapmalıyız. Örneğin :

1- mesela üye imza resimleri ile ilgi bir özelleştirme yapacağız. Bu yapacağımız değişiklik hem “ABC-Siyah” hem de “ABC-Mavi” temalarında etkili olsun istiyoruz. Bu durumda tek tek 2 alt temada özelleştirme yapmak yerine, özelleştirmeyi “ABC Tema-ÖZEL” alt temasında yapmamız daha pratik. Bu özelleştirme sonrası eski şablonlar kısmını kontrol ediyoruz. Var ise “ABC-Siyah” ve “ABC-Mavi” ile ilgili eski şablon, onları birleştiriyoruz.

Not: Normalde “ABC tema-ÖZEL” de yapılan özelleştirme onun alt temaları olan “Mavi” ve “Siyah” otomatik geçer. Ama bazen de geçmeye biliyor. Bu durumda eski şablon olarak kalabiliyor. Biz de kontrol edip merge-birleştirme yaparak sorunu çözüyoruz.

2- Bu örnekte üye imza kelimelerin renginin mavi olmasını isteyelim. Ama bu isteğimiz sadece “ABC-Mavi” TEMA’sında olsun, “ABC-Siyah” Temasında olmasın istiyoruz. Bu durumda özelleştirmeyi direkt “ABC-Mavi” alt Temasına yapıyoruz.

Kısaca özetlemeye çalıştım. İnşallah bu sefer daha net ve açıklayıcı olmuştur. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.