vBulletin, IPS, phpBB, SMF, MyBB, Discourse yazılımlarıdan XenForo nasıl geçilir ?
XenForo kullanmak istiyorsunuz ancak farklı bir yazılımda çalışlan bir forumunuz mu var ? öyle ise tam olarak sana yardımcı olacak konudasınızXenForo diğer yazılımları kullanan ve xenforo geçmek isteyen forum sahipleri için geliştirdiği import sistemi ile bir yazılımdan xenforo geçmenize yardımcı oluyor ve bunu yapmak olabildiğince kolay ama biraz zahmetli olabilir.
Geçiş sistemi artık import olarak adlandırılacak ve bu şekilde yönlendirme yapılacaktır!
Gerçekten xenforo geçmek istiyorsanız hadi başlayalım.
XenForo import sistemi yardım sayfasına göz atın;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hızlı erişim bağlantıları
XenForo import sistemi hangi yazılımlardan geçişi destekler?
- XenForo 2.x
- vBulletin 3.6 to 5.3
- IPS 4.x
- phpBB 3.2 to 3.3
- SMF 2.0
- MyBB 1.8
- Discourse 3.x
Daha güncel bilgi için
Giriş yap veya üye ol.
Başlamadan önce bilinmesi gerekenler!
- Forumunuzun FULL yedeğini alın ve bu yedeğini PC kesinlikle çekin.
- XenForo çalışacağı sunucunun gereksinimleri karşılıyor mu bunu doğrulayın.
- XenForo subdomain kurun ve sub domain üzerine geçiş işlemini başlatın.
- İmport sistemi sonrasında arama motorlarında bulunan bağlantılarınız yeni bağlantılara nasıl yönlendireceksiniz. Bunu bilgisini xenforo.com resimi siteden edinin, çeşitli kaynaklar resmi forumda paylaşılmıştır. Bir çok yazılım olduğu için ben size tüm kaynakları paylaşamıyorum!
- vBulletin geçecek olanların
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
1. Adım: XenForo kurulumu
Forumunuzun bulunduğu domainde bir sub domain yada alt dizin oluşturun ve xenforo kurun.
XenForo Türkçeleştirin ve biraz inceleyin Kurulum yaptığınız xenforo versiyonunuza uygun Türkçe yamayı buradan edinin.
Xenforo Türkçe yama nasıl kurulur makalemiz ile xenforo Türkçeleştirin.
2. Adım : XenForo import yazılımını edinin
Eğer lisansınız var ise müşteri alanında
edinin.
Giriş yap veya üye ol.
3. Adım : İmport yazılımını xenforo kurun.
Xenforo eklenti nasıl kurulur başlıklı makalemizden import yazılımını nasıl kuracaksınız bilgi edinin ve kurun.
4. Adım : İmport işlemini başlatın
Admin kontrol paneli >> Sol nav >> Araçlar >> İçeri veri aktarımı Sekmesine erişin. Aşağıda resimde olan alana erişeceksiniz.
Resimde sizin forumunuza ait yazılım ve versiyonunu seçin ve devam edin.
5. Adım : İmport sistemini çalıştırın ve geçişe başlayın
Ben SMF 2.1 den XenForo 2.3 geçiyormuş gibi yapıyorum, bilginiz olsun
Yukarıda resimde de gördüğünüz gibi sizden istenen bilgiler var. Bu bilgileri çalışır durumda olan forumunuzun yani geçiş yapacağınız forumun (SMF) veri tabanına ait verilerdir.
İstenilen bilgileri sağlayın ve devam edin.
6. Adım : İmport sisteminde taşınacak verileri belirle
Bu alanda sizden hangi verileri alamak istediğinizi belirten seçenekler çıkacaktır. Burada xenforo taşımak istediğiniz verileri seçin ve devam et butonu ile ilerleyin.
Resimde görünen tüm veriler sizde olamaya bilir ve yazılıma göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden bire bir aynı alanı beklemeyin.
Bundan sonraki süreçte ise taşımı işlemi başlayacaktır. Ben şu an ne yazık ki geçiş işlemi yapamıyorum, benden buraya kadar
Taşıma işlemi forum veritabanı büyüklüğüne, taşınacak verilerin boyutuna göre değişken bir zamanda bitecektir. Bu sürece bazen dakikalar bazen saatler alabileceğini unutmayın ve sabırla bekleyin!
Resmi sitede anlatılmış bazı başlıklar aşağıdaki alandan erişe bilirsiniz.
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: